Shrek spunea minim 20kg/familie/cules, care la 3 culesuri/an este 60kg. Pentru minim nu e rău.
Eu scot atât la maxim/an.
mausica scrie:La fel am mers la rapita si mare scofala nu am facut,dar cheltuieli cu deplasarile am bagat in schimb(mai bine dormeam). In conditiile de anu asta pt mine a mers mai bine cu stupii care nu au facut deplasari la fs !!! M-a lovit tare rau floarea de anu asta. Ghinion,nu se va mai intampla
inseamna ca vorbim aceiasi limba....eu am inteles 20 media pe an...Balian scrie:Și eu spun 16kg/corp 1/2.
Shrek spunea minim 20kg/familie/cules, care la 3 culesuri/an este 60kg. Pentru minim nu e rău.
Eu scot atât la maxim/an.Asta e.
yuonyuon scrie:eu zic vreo 16
yuonyuon scrie:......acuma in prezent tot frecventand germania(si nu numai) an de an cu diverse treburi ....vad tot felul de motostivuitoare si utilaje de toate felurile (in apicultura ,defatpt in orce domeniu)care la noi sunt considerate MOFT .......
o persoan gestioneaza mult si usor .... eficient si in acelas timp extrem de profitabil ...fara sa iti distrugi sananatatea si nervii....
apicultura mecanizata fara eforturi fizice devine o distractie .....noi nustiu ce mai asteptam ...mai ales ca avem exemplu in fata...
sa discutat in alte topicuri ca vesticii sunt lenesi ...deaia sunt eficienti ....va spun sigur ca au trecut prin "rahatu" pe care il trecem noi .
consider ca incapatanareA de a ramane la stadiu de "ridicat cu carca" e un moft de vicios....lipsa de demnitate..specific tarilor sarace(intelectual)
cum dracu faci ca mereu ai dreptate....hai shrek zi si tu ca are dreptate sa trecem peste...jonny_it scrie:yuonyuon scrie:eu zic vreo 16
Un corp cu 12 rame de 1/2 pline cu miere nu are cum sa aiba mai putin de 20 kg miere extrasa.
La 10 rame cum calculati voi posibil, dar stupii pe 10 rame sunt pentru amatori![]()
![]()
yuonyuon scrie:cum dracu faci ca mereu ai dreptate....hai shrek zi si tu ca are dreptate sa trecem peste...![]()
dar stai.... cum 10 rame sunt pentru amatori...??? sau pasta ai ziso asa...la plesneala
jonny_it scrie:yuonyuon scrie:eu zic vreo 16
Un corp cu 12 rame de 1/2 pline cu miere nu are cum sa aiba mai putin de 20 kg miere extrasa.
La 10 rame cum calculati voi posibil, dar stupii pe 10 rame sunt pentru amatori :lol:![]()
Cristian IONITA scrie:adevarul ca daca nu esti labartat si revarsat pe 12 rame (sa poti ierna 2 familii in aceeasi cutie, si sa ai la ce rasfoii cand nu-ti mai place revista) nici macar amator nu te poti numi ....
Shrek scrie:Mai, Jonny, io am cutii de 12 rame. In caturi intra 9-10 rame ca sunt mai late! Daca tu ma poti convinge ca dintr-o singură rama de 1/ 2 scoti două borcane de 1 kg de miere, io iti promit ca ma mut in moldova si vin ucenic la tine la stupina! Sa nu începi cu " matcile mele..." ca arunc telefonul! Ca moș Gica! Hai pa!
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori