noiembrie până în momentul de față consumul este sub 3kg. Am 4 stupi
cântăriți permanent. În zona mea nu cred că este vreo problemă cu hrana.
Despre puiet mai bine să nici nu aud. Până în martie. Părerea mea.
Balian scrie:Nu știu în altă parte a tării cum a evoluat consumul. La mine în vest din
noiembrie până în momentul de față consumul este sub 3kg. Am 4 stupi
cântăriți permanent. În zona mea nu cred că este vreo problemă cu hrana.
Despre puiet mai bine să nici nu aud. Până în martie. Părerea mea.
poate poate...desi stiu raspunsu (pe cel care il primesc mereu la infinityuonyuon scrie:Eu cred ca am o problema....nu inteleg "procesul" de a stimula o familie de albine....ce se stimuleaza mai exact ca nu inteleg??
matca uita sa mai oua?? daca nu stimulam?
dan pescarul scrie:Foarte bine,stimulați-le să ouă,apoi stați cu grijă in Februarie,cînd va fi cu adevarat frig,că mor pe puiet,fără hrană.Familiile iernate normal nu au nevoie de deranj pînă la jumătatea lui Martie,cel puțin.Acum poate să le stimulăm zborul,mărind urdinisul,tragind afară albinele moarte cu o sîrmă îndoită,eventual le dăm afară un fagure cu miere,să le atragă la zbor.
yuonyuon scrie:poate poate...desi stiu raspunsu (pe cel care il primesc mereu la infinityuonyuon scrie:Eu cred ca am o problema....nu inteleg "procesul" de a stimula o familie de albine....ce se stimuleaza mai exact ca nu inteleg??
matca uita sa mai oua?? daca nu stimulam?)
dan pescarul scrie:Nu vă urmăresc postările in mod special,cînd deschid forumul mă uit să vad postările noi,ale tuturor,dacă am timp,dacă nu mă uit la întreținerea albinelor si la noutăți în legislație.Sfatul meu era la nivel general,să nu aplicați automat ce se discută aici,din motivele enunțate,să vă pliați pe condițiile specifice din stupină,meteo,calendar. Oricum vor mai fi zile cu 11-12°C și albinele vor aduce hrană lîngă puiet.Așa cum descrieți situația,eu nu aș mai umbla la albine cel puțin pînă la 15-20 Martie,tot pentru a descăpăci lîngă cuib,pentru spațiu de ouat si stimulare, concomitent.
stefanbad scrie:dan pescarul scrie:Nu vă urmăresc postările in mod special,cînd deschid forumul mă uit să vad postările noi,ale tuturor,dacă am timp,dacă nu mă uit la întreținerea albinelor si la noutăți în legislație.Sfatul meu era la nivel general,să nu aplicați automat ce se discută aici,din motivele enunțate,să vă pliați pe condițiile specifice din stupină,meteo,calendar. Oricum vor mai fi zile cu 11-12°C și albinele vor aduce hrană lîngă puiet.Așa cum descrieți situația,eu nu aș mai umbla la albine cel puțin pînă la 15-20 Martie,tot pentru a descăpăci lîngă cuib,pentru spațiu de ouat si stimulare, concomitent.
Urmărind și citind informații din apicultură mi-am dat și eu seama că absolut toate lucrurile trebuiesc trecute printr-un filtru personal înainte să le aplici și în stupina ta. Și în funcție de cât de experimentat și profesionist este acest filtru, vei avea și rezultate. Cred că cei care au 2 sau mai multe stupine în regiuni diferite: câmpie, deal, munte aplică tehnici diferite și efectuează lucrări diferențiate în acele stupine.
la inceput mereu e haos ...face parte din procesul de invatare....vei ajunge la un moment dat sa crezi cu adevarat ca sti ca mai apoi sa iti dai seama ca nu sti nimic....nu ezita sa incepi iar de la zero....asta daca nu te opresti din invata si evoluat..stefanbad scrie:dan pescarul scrie:Nu vă urmăresc postările in mod special,cînd deschid forumul mă uit să vad postările noi,ale tuturor,dacă am timp,dacă nu mă uit la întreținerea albinelor si la noutăți în legislație.Sfatul meu era la nivel general,să nu aplicați automat ce se discută aici,din motivele enunțate,să vă pliați pe condițiile specifice din stupină,meteo,calendar. Oricum vor mai fi zile cu 11-12°C și albinele vor aduce hrană lîngă puiet.Așa cum descrieți situația,eu nu aș mai umbla la albine cel puțin pînă la 15-20 Martie,tot pentru a descăpăci lîngă cuib,pentru spațiu de ouat si stimulare, concomitent.
Urmărind și citind informații din apicultură mi-am dat și eu seama că absolut toate lucrurile trebuiesc trecute printr-un filtru personal înainte să le aplici și în stupina ta. Și în funcție de cât de experimentat și profesionist este acest filtru, vei avea și rezultate. Cred că cei care au 2 sau mai multe stupine în regiuni diferite: câmpie, deal, munte aplică tehnici diferite și efectuează lucrări diferențiate în acele stupine.
yuonyuon scrie:la inceput mereu e haos ...face parte din procesul de invatare....vei ajunge la un moment dat sa crezi cu adevarat ca sti ca mai apoi sa iti dai seama ca nu sti nimic....nu ezita sa incepi iar de la zero....asta daca nu te opresti din invata si evoluat..
e foarte important sa inveti corect din prima ..dar sincer nu prea ai de unde.....trebuie sa citesti....sa pui in practica...trebuie sa iti alegi bine persoana de la care inveti ...si sa faci diferenta intre hobisti si profesionisti desi la inceput toti is "mai profesionisti" ca tine .
indeea de baza: la inceput investiti in cunoastere nu in pavilion....
stefanbad scrie:Urmărind și citind informații din apicultură mi-am dat și eu seama că absolut toate lucrurile trebuiesc trecute printr-un filtru personal înainte să le aplici și în stupina ta. Și în funcție de cât de experimentat și profesionist este acest filtru, vei avea și rezultate. Cred că cei care au 2 sau mai multe stupine în regiuni diferite: câmpie, deal, munte aplică tehnici diferite și efectuează lucrări diferențiate în acele stupine.
Vasile_Bucovineanu scrie:Pana acum 30 de ani nu existau nici un fel de turte, vitamine, protofil etc si nu existau nici depopulari sau disparitii aparent fara motiv de familii de albine cu toate ca iernile erau ierni cu adevarat. Dupa 90 si mai ales dupa intrarea in UE au aparut tot felul de stimulente, medicamente, "steroizi" pentru albine si alte asemenea. Productiile de miere per familia de albine au crescut doar pe hartie, in realitate au scazut si au aparut si depopularile si disparitiile de familii. Oare incotro se indreapta apicultura si ce ne asteapta in viitor?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori