Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan Club ME

Mesajde yuonyuon » 16 Feb 2020, 09:37

Balian scrie:Așa este. Erau antibiotice cu care noi apicultorii în urmă cu 30 de ani am transformat bolile mai rezistente și
azi când nu mai avem voie să le folosim
ne mor albinele.
În ansamblu apicultura și ce o înconjoară
s-a schimbat radical. O parte în bine o parte
în rău. Dacă noi ne shimbăm numai vârsta greșim profund.

nu exista asa ceva....

deci hrana inainte de globalizarea asta de 2 lei(valabil si la oameni) era "neprocesata"...adica continea vitamne,proteine,calorii si celelalte necesare vietii in parametri normali.

acum contine doar calorii de proasta calitate si restu celuloza sau reziduuri greu de assimilat.....cea ce duce la scadearea imunitatii ..ca mai apoi la crearea unui mediu propice daunatorilor si aparitia bolilor...(nu mai zic ca sunt produse sintetice ce raman in cop si se aduna in timp odata ajunse la o anumita concentratie orgaismul cedeaza....pot face orce test nu vei aflacauza)

bolile sunt tot alea ...noi ne am schimbat configuratia....daca se respecta tiparul biologic nu apar boli....

se vorbea de triunghiul" rasa, masa, casa...dar se pare ca sa uitat lafel de repede.....rasa aclimatizata,hrana de calitate,mediuoptim pentru dezvoltare....
yuonyuon

Mesajde Balian » 16 Feb 2020, 10:55

yuonyuon scrie:.....deci hrana inainte de globalizarea asta de 2 lei(valabil si la oameni) era "neprocesata"...adica continea vitamne,proteine,calorii si celelalte necesare vietii in parametri normali.

acum contine doar calorii de proasta calitate si restu celuloza sau reziduuri greu de assimilat.....cea ce duce la scadearea imunitatii ..ca mai apoi la crearea unui mediu propice daunatorilor si aparitia bolilor...(nu mai zic ca sunt produse sintetice ce raman in cop si se aduna in timp odata ajunse la o anumita concentratie orgaismul cedeaza....pot face orce test nu vei aflacauza)

bolile sunt tot alea ...noi ne am schimbat configuratia....daca se respecta tiparul biologic nu apar boli....

se vorbea de triunghiul" rasa, masa, casa...dar se pare ca sa uitat lafel de repede.....rasa aclimatizata,hrana de calitate,mediuoptim pentru dezvoltare....

M-ați dezamăgit complet cu hrana de dinainte de globalizare. :shock: Înainte de globalizare
la noi era o lipsă acută de marfă de ORICE!!! fel. După globalizare avem o gamă fantastică de
mare și variată de mărfuri începând de la ce spuneți ... la mărfuri care poate satisface exigența
a oricine cu cele (!!) mai sensibile exigențe. Că mulți dintre noi cautăm marfa cea mai ieftină să
nu ne mirăm că primim ce am ales. Și pentru albine și pentru noi oameni. Ce este scump automat
nu înseamnă și bun, dar ce este f ieftin precis că este de slabă calitate. Părerea mea.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Feb 2020, 11:41

paul scrie:
Vasile_Bucovineanu scrie:Pana acum 30 de ani nu existau nici un fel de turte, vitamine, protofil etc si nu existau nici depopulari sau disparitii aparent fara motiv de familii de albine cu toate ca iernile erau ierni cu adevarat. Dupa 90 si mai ales dupa intrarea in UE au aparut tot felul de stimulente, medicamente, "steroizi" pentru albine si alte asemenea. Productiile de miere per familia de albine au crescut doar pe hartie, in realitate au scazut si au aparut si depopularile si disparitiile de familii. Oare incotro se indreapta apicultura si ce ne asteapta in viitor?

De acord, cu o mica precizare ... acum 30 de ani existau antibioticele !!! Datorita lor nu existau depopulari,nosemoza era teorie in cartile de apicultura . Probabil ca si Varachetul era mai putin botezat ! ;)

Sunt tari unde antibioticele sunt permise si astazi in apicultura, ex SUA si Canada. Ori tocmai in aceste tari au inceput cu ani in urma depopularile si astazi se confrunta din plin cu disparitia familiilor de albine. Varachetul nu e mai diluat, dar parazitii au dezvoltat rezistenta la amitraz.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 16 Feb 2020, 12:19

Și la antibiotice!
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 16 Feb 2020, 17:09

char sunt curios cum se poate demonstra rezistenta acarienilor la amitraz....???
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 16 Feb 2020, 17:35

Balian scrie:
yuonyuon scrie:.....deci hrana inainte de globalizarea asta de 2 lei(valabil si la oameni) era "neprocesata"...adica continea vitamne,proteine,calorii si celelalte necesare vietii in parametri normali.

M-ați dezamăgit complet cu hrana de dinainte de globalizare. :shock: Înainte de globalizare
la noi era o lipsă acută de marfă de ORICE!!! fel. După globalizare avem o gamă fantastică de
mare și variată de mărfuri începând de la ce spuneți ... la mărfuri care poate satisface exigența
a oricine cu cele (!!) mai sensibile exigențe. Că mulți dintre noi cautăm marfa cea mai ieftină să
nu ne mirăm că primim ce am ales. Și pentru albine și pentru noi oameni. Ce este scump automat
nu înseamnă și bun, dar ce este f ieftin precis că este de slabă calitate. Părerea mea.
albinele sau hranit de la inceput cu nectar si polen eu zic sau construit in jurul acestor doua surse de hrana de ce le as da eu altceva.......cu ce ma incanta ca acum sunt o diversitate de produse (care nu am nevoie de ele)...
yuonyuon

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Feb 2020, 18:55

yuonyuon scrie:albinele sau hranit de la inceput cu nectar si polen eu zic sau construit in jurul acestor doua surse de hrana de ce le as da eu altceva.......cu ce ma incanta ca acum sunt o diversitate de produse (care nu am nevoie de ele)...

Acest lucru ar trebui sa il inteleaga toti cei care au albine. Majoritatea produselor care sunt acum pe piata si care sunt laudate ca inlocuiesc cu succes hrana traditionala a albinelor sunt de calitate slaba si mai sunt si scumpe. Mierea trebuie inlocuita din hrana albinelor numai atunci cand aceasta le face rau, ex miere de mana, struguri etc. Cred ca de acest lucru sunt convinsi toti apicultorii.
Dar discutia a alunecat in alta directie. Oare depopularile si disparitpa familiilor au drept cauza numai faptul ca s-a exagerat cu folosirea antibioticelor care acum sunt interzise?
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Feb 2020, 19:52

yuonyuon scrie:char sunt curios cum se poate demonstra rezistenta acarienilor la amitraz....???

Cand a aparut Varachetul era suficeint sa facem 3 tratamente intr-un an, in toamna si familiile iernau si se dezvoltau in sezonul urmator fara nici o problema. Acum unii fac si 7-10 tratamente cu varachet intr-un an si albinele abia supravietuiesc. Si acum varachetul mai contine si fluvalinat pe langa amitraz. Este stiut ca daca um medicament este folost un timp indelungat, tratamentul isi pierde din eficacitate in orice domeniu nu numai in apicultura. Ori varachetul se foloseste de peste 35 de ani.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 16 Feb 2020, 20:30

Vasile_Bucovineanu scrie:
yuonyuon scrie:char sunt curios cum se poate demonstra rezistenta acarienilor la amitraz....???

Cand a aparut Varachetul era suficeint sa facem 3 tratamente intr-un an, in toamna si familiile iernau si se dezvoltau in sezonul urmator fara nici o problema. Acum unii fac si 7-10 tratamente cu varachet intr-un an si albinele abia supravietuiesc. Si acum varachetul mai contine si fluvalinat pe langa amitraz. Este stiut ca daca um medicament este folost un timp indelungat, tratamentul isi pierde din eficacitate in orice domeniu nu numai in apicultura. Ori varachetul se foloseste de peste 35 de ani.

Chiar d-voastră dați răspuns la întrebare.
La început au fost numai bacteriile. Era descoperită penicilina. După un timp nu mai avea efect. Au inventat n feluri de antibiotice. Azi avem bacterii în spitale care nu mai răspund la nici un antibiotic. Și omul moare ca înainte de penicilină.
Totuși ar fi vai de capul nostru dacă nu s-ar fi descoperit penicilina. Ce spuneți? :)
Balian

Mesajde yuonyuon » 16 Feb 2020, 20:40

eu \zic ca deja suntem vai de capu nostru.....sunt mai mult bolnav decat erau inante cu tot cu penicilina.....si nu e vorba de tehnologie sau tratamente ,ca avem detoate si degeaba daca IMUNITATEA nu mai exista....
yuonyuon

Mesajde Balian » 16 Feb 2020, 20:48

Gândind brutal, dacă am lăsa albinele să se descurce singuri ar muri un timp f multe familii dar ce ar râmâne ar fi rezistente. Tot așa și cu oamenii. Dar evident nu ar fi moral, și corect să gândim așa nici măcar despre animale.
Balian

Mesajde yuonyuon » 16 Feb 2020, 21:05

orce organism daca are imunitatea bine pusa la punct nu cedeaza usor in fata daunatorilor...lucru care ne permite noua sa nu mai intervenim cu nimik in viata lor....

hai sa fim serios ce imunitate au acele familii unde sa trata de 10 ori cu amitraz sa dat sirop cu nemiluita si nustiu inca cate interventii aiurea(dovada ca nici nu au trecut iarna)???

nici un tratament nu e mai presus de imunitate....(pentru cei ce nu inteleg ..nu vorbesc de imunitate parlamentara ;) )
yuonyuon

Mesajde Balian » 16 Feb 2020, 21:19

yuonyuon scrie:orce organism daca are imunitatea bine pusa la punct nu cedeaza usor in fata daunatorilor...lucru care ne permite noua sa nu mai intervenim cu nimik in viata lor....

hai sa fim serios ce imunitate au acele familii unde sa trata de 10 ori cu amitraz sa dat sirop cu nemiluita si nustiu inca cate interventii aiurea(dovada ca nici nu au trecut iarna)???

nici un tratament nu e mai presus de imunitate....(pentru cei ce nu inteleg ..nu vorbesc de imunitate parlamentara ;) )

Chiar de asta ce spuneți, și pentru că folosim de 40 de ani Varachetul în apicultura de azi sau folosirea repetată a niciunei substanțe nu mai este o obțiune.
Balian

Mesajde yuonyuon » 16 Feb 2020, 21:27

eu nu mai am depopulari de vreo 3 ani(adica nu mai am deloc) ....total invers cu ce se intampla in alte stupini

varachet doar 2 tratamente am dat ....chiar nu am nici o problema cu varachetu....
yuonyuon

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 16 Feb 2020, 21:33

Daca nu se mai foloseste si alt produs, tratamentul numai cu varachet nu e suficient. Daca se asteapta sa nu mai aiba familiile puiet, pentru a fi eficient tratamentul cu varachet, e posibil sa nu mai avem ce trata.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde Balian » 16 Feb 2020, 21:39

yuonyuon scrie:eu nu mai am depopulari de vreo 3 ani(adica nu mai am deloc) ....total invers cu ce se intampla in alte stupini

varachet doar 2 tratamente am dat ....chiar nu am nici o problema cu varachetu....

Înseamnă că aveți un loc bun. Departe de alte stupine. La noi pe câmpie e festival de albine și varroa.
Balian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR