mausica scrie:Ca productie e evident cine e castigatoru in cazul tau. E interesant de vazut cum si cat mai culeg acele familii(care au avut matcile izolate)in culesurile urmatoare(tei sau fs) fata de cele in care puietu a mers inainte si sunt rame pline de el. Acuma depinde si cat de mult slabesti acele familii cu botci pt urmatorul cules
Nu mai mut stupii la niciun cules . Dupa 5 ani de stat pe aceasta vatra i-am descoperit si eu ... potentialul . In fiecare an o luam cu rapita, salcam, poliflora, tei si cateodata floare.Ma rupeam cu incarcat- descarcat, nopti pierdute ( a doua zi dimineata la serviciu) si cand trageam linie nu iesea cine stie ce medie ... ba a fost frig sau seceta la rapita, ba a plouat la salcam sau la tei ...
Pe vatra am o foarte buna dezvoltare primavara ... padurea-i cam la 1 km in toate directiile ( alun ) am un parau care-i strajuit de tot felul de salcii si rachiti, am pomii fructiferi ( vatra-i la marginea unor livezi), anul asta am avut si rapita la vreo 2,5 km, iar in paduri sunt palcuri de salcam. In jur sunt fanete si ogoare, unde, cateodata se mai cultiva pe suprafete mici si floarea soarelui. De acum si pana la toamna stau pe faneata, ceva floare si poate si ceva mana.
Ca o prima concluzie, ochiometric vorbind , stupii care au avut reginele izolate au bagat cel putin dublu la amaratul de salcam de anul asta, amaratul din cauza vremii, comparativ cu stupii care n-au avut reginele izolate.