irina scrie:Vreau sa stiu cum trebuie sa arate un MER la data asta. Ca ai mei nu seamana unul cu altul![]()
Daca are cineva timp!
Balian scrie:Cum spune Cristi acest an este un an dificil. Familiile sunt f diferite în calitate.
Apar tot mai multe lucruri perturbante. Și eu pregătesc să am prentru anul viitor
familii ajutătoare, tot timpul anului să pot să repar derapajele care apar tot mai
frecvente în ultimul timp în stupină.
cristi_vidican scrie:irina scrie:
Anul acesta e un an mai special, fiind, cel puțin pentru mine, un an mai dificil.
Stupii mi s-au depopulat foarte tare. Trei motive
1. Iunie ploios cu lipsă de cules. Iar eu am dormit pe mine
3. Uzura mare la FS.
După 1 sept schimb reginele cu altele noi nouțe din nuclee.
Anul acesta voi trece peste iarnă nuclee. În primăvară e nevoie de multe ori de regine și din acele nuclee pot forma altele cu prima ocazie.
Reginele trebuie făcute când natura îți spune asta.
ignatov andrei scrie:Balian scrie:Cum spune Cristi acest an este un an dificil. Familiile sunt f diferite în calitate.
Apar tot mai multe lucruri perturbante. Și eu pregătesc să am prentru anul viitor
familii ajutătoare, tot timpul anului să pot să repar derapajele care apar tot mai
frecvente în ultimul timp în stupină.
Pana cand nu se ia taurul de coarne, adica sa se egalizeze familiile, iar lucrarile sa se faca la toate la fel, diferentele si derapajele vor exista totdeauna!
Balian scrie:Am producție pe jumătate cum am putera avea, la cât fs am avut în jur. Din cauza depopulărilor înainte și la fs.
stefanmadalin scrie:An de an albina ce a prins ultimul salcam si care nu a mai avut cules pana la floarea soarelui capituleaza biologic fix in cules de floarea soarelui. De aici depopularile pe care unii nu stiu a le interpreta.
ignatov andrei scrie:Pana cand nu se ia taurul de coarne, adica sa se egalizeze familiile, iar lucrarile sa se faca la toate la fel, diferentele si derapajele vor exista totdeauna!
sper ca ati primit raspunsul?irina scrie:Buna!
Cu unificarile m-am descurcat, mi-au reusit chiar daca nu le-am facut ca la carte. Norocul incepatorului.
Vreau sa stiu cum trebuie sa arate un MER la data asta. Ca ai mei nu seamana unul cu altul![]()
Daca are cineva timp!
ce nu confirma (pe loc) desfiintat si egalizari la ce ramane.....paul scrie:Legat de egalizari ... treaba degeaba si irosire de resurse !
Care nu merge il egalizezi in fiecare luna si tot prost ramane !
Egalizez doar roii si nici pe ei tot timpul ! O entitate biologica trebuie sa confirme. Daca nu ... husqvarna !![]()
Semneaza ... Foresta Falticeni !![]()
LE ... nu va luati dupa mine !
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori