Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 23 Sep 2020, 20:56

Shrek scrie:Spune ca-i povestesc io dup'-aia!

Poti sa zici si inaintea lui Cristi, nu se supara. :lol:
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 23 Sep 2020, 21:02

Cel mai bine le trage dacă pui catul cu miere sub cuib. Îl pui la 1 sept și în 2 săptămâni îl golește tot. Nu trebuie să descăpăcești. Eventual să mai scoți 1-2 rame de jos, ca să distanțezi mai bine ramele.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Shrek » 23 Sep 2020, 22:10

Cu folia nu a dat rezultate. Este adevarat ca si in cuib este multa miere. O fi tarziu sa pun catul jos? Sau sa pun ramele bine până la primavara. In curând incep...tamaiatu'.
Shrek

Mesajde cristi_vidican » 24 Sep 2020, 09:56

Shrek scrie:Cu folia nu a dat rezultate. Este adevarat ca si in cuib este multa miere. O fi tarziu sa pun catul jos? Sau sa pun ramele bine până la primavara. In curând incep...tamaiatu'.

DAcă albina are activitate afară, atunci va trage mierea din catul pus sub cuib. Când vine frigul și albina nu mai zboară, atunci degeaba îl pui.
Eu zic să-l pui.
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 02 Oct 2020, 18:49

jonny_it

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 02 Oct 2020, 19:38

Daca pe locatia respectiva nu se inlocuiesc ramele si va fi cat de cat iarna, acolo vor fi prpbleme.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 06 Oct 2020, 13:22

Vasile_Bucovineanu scrie:Daca pe locatia respectiva nu se inlocuiesc ramele si va fi cat de cat iarna, acolo vor fi prpbleme.

Iernez de cativa ani pe miere de mana, cu putina atentie trec iarna fara probleme. Este imposibil sa inlocuiesc toate ramele.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 06 Oct 2020, 13:23

jonny_it

Mesajde jonny_it » 07 Oct 2020, 21:29

jonny_it

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 08 Oct 2020, 11:46

Parca ziceai ca tratezi numai cu formic. Acele fasii de lemn care se vad in cateva cuiburi, nu sunt pentru tratament?
Vasile_Bucovineanu

Mesajde jonny_it » 08 Oct 2020, 12:27

Vasile_Bucovineanu scrie:Parca ziceai ca tratezi numai cu formic. Acele fasii de lemn care se vad in cateva cuiburi, nu sunt pentru tratament?

Mai testez si alte tratamente. Acele fasii sunt imbibate cu negriol(ulei de chimen negru). Am incercat dupa ce am stat putin la povesti cu un apicultor arab, ei trateaza cu astfel de ulei orice, de la dureri de dinti, cancer pana la inhectoare stricate :lol: Sincer nu stiu cat de eficient este pentru ca infestarea a fost foarte redusa cand le-am pus. Cativa au cazut dar nici nu prea avea ce sa cada. O sa mai testez pe viitor, eventual cine vrea poate sa il incerce. Ce am observat este ca agita destul de tare albinele, mai ceva decat formicul. Poate si de aceea cad varroa(temperatura ridicata).

PS: Imi cer scuze celor 2 persoane carora le-am spus ieri ca este ulei de cuisoare, nu bausem cafea :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 08 Oct 2020, 12:30

Toti cand vad benzi se gandesc la amitraz, flumetrina si tau-fluvalinat. :lol:

La fel a fost si cand am dat timol imbibat in fasii de la mop. Este ok timolul, doar ca din ce am incercat eu nu este atat de eficient pe cat este de laudat. Cade ceva, dar nu tot.

PS: Cine vrea negriol gaseste aici: https://www.pilulka.ro/negriol-ulei-de-negrilica-presat-la-rece-100ml-aghoras
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 09 Oct 2020, 08:10

jonny_it scrie:PS: Imi cer scuze celor 2 persoane carora le-am spus ieri ca este ulei de cuisoare, nu bausem cafea :lol:

Important e să fii hotărât. :lol:

Bine a zis Mausică că e vrăjeală cu cuișoarele astea. :lol:
cristi_vidican

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 09 Oct 2020, 09:38

jonny_it scrie:
Vasile_Bucovineanu scrie:Parca ziceai ca tratezi numai cu formic. Acele fasii de lemn care se vad in cateva cuiburi, nu sunt pentru tratament?

Mai testez si alte tratamente. Acele fasii sunt imbibate cu negriol(ulei de chimen negru). Am incercat dupa ce am stat putin la povesti cu un apicultor arab, ei trateaza cu astfel de ulei orice, de la dureri de dinti, cancer pana la inhectoare stricate :lol: Sincer nu stiu cat de eficient este pentru ca infestarea a fost foarte redusa cand le-am pus. Cativa au cazut dar nici nu prea avea ce sa cada. O sa mai testez pe viitor, eventual cine vrea poate sa il incerce. Ce am observat este ca agita destul de tare albinele, mai ceva decat formicul. Poate si de aceea cad varroa(temperatura ridicata).

PS: Imi cer scuze celor 2 persoane carora le-am spus ieri ca este ulei de cuisoare, nu bausem cafea :lol:

Daca in urma unui tratament facut cu o substanta care nu se cunoaste a fi eficienta in lupta impotriva varroa, au cazut totusi paraziti, acolo inca sunt destui. Am mai spus, nu important ce cade, important e cati raman pe albine. :)
Vasile_Bucovineanu

Mesajde ignatov andrei » 09 Oct 2020, 13:44

Iounut, e greu sa faci pe cineva sa te creada! Cautatori de nod in papura sunt cu duiumul! :lol:
Si la botez spui de 3 ori ca "te-ai lepadat..." si tot nu te crede popa! :lol: Daca vii dupa o ora, te pune sa zici din nou! :lol:
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 09 Oct 2020, 13:57

Vasile_Bucovineanu scrie:Daca in urma unui tratament facut cu o substanta care nu se cunoaste a fi eficienta in lupta impotriva varroa, au cazut totusi paraziti, acolo inca sunt destui. Am mai spus, nu important ce cade, important e cati raman pe albine. :)

Va cam grabiti sa trageti concluzii :lol:
Benzile au fost puse in iulie la cateva familii puternice direct in cuib. Au ramas acolo pana zilele trecute cand am dat caturile jos.
Intre timp(o parte in august, restul in septembrie) au primit si un tratament cu acid formic. Nu fac teste cu alcool sau zahar pudra de ieri. Varroa de samanta sigur mai este ca nu scapam de el asa usor, doar ca sunt putini. Am avut noroc poate si ca s-a terminat cu puietul destul de repede.
Pe vatra din Vaslui am mai gasit cate unul in teste.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?