tiih scrie:Toti trebuie sa consideram substantele susamintite avand o doza mai mare sau mai mica de otrava....
Toti trebuie sa consieram substantele pe baza de acizi organici ,substantele "bio" drept niste tratamente "adjuvante"(cunosc destui apicultori care folosind numai asemenea substante vreo 2...3 ani la rand,au considerat a fi principala cauza cand apoi au avut pierderi masive...dupa!!!.....)
Toti ar trebui sa consideram necesar cel putin un tratment "soc" pe an ...in speta prin inhalare....varachet forte spre exemplu.....
Nu toti stim si ce pericol ne pandeste ignorand acest lucru.......
Am cativa ani de cand tratez doar cu astea bio si nu am pierderi "masive", cate unul tot mai pica, din neglijenta mea(lipsa hrana suficienta, regine batrane, ursi, etc). Dupa ce treceti pe astea bio nu uitati sa eliminati si tot ce inseamna ceara cumparata de pe la altii care trateaza cu de toate.
In anii trecuti am mai dat la roi cate un varachet sau tau-fluvalinat dar am renuntat.
Varachetul(amitraz) este bun dar dat cand trebui si cum trebuie, astfel incat sa nu ajunga in miere. Nu faceti 10 tratamente intr-un an cum se lauda ca fac unii experti pe youtube