ioanpuiu scrie:În afra celor nehotărâţi care nu sunt nici ei puţini, există două abordari:
1- Imunizarea naturală, contaminare - boală - anticorpi,
care este calea cea mai grea, mai lungă şi mai dureroasă.
S-au adunat mai puţin de şapte sute de mii de cazuri în cele zece luni de cănd virusul este prezent la noi.
O medie de 70000 (aproximativ, cu batăie, cu largheţe) şi mai este "loc" de 300000 pentru următoarele două luni până la împlinirea anului.
Socoteala e simplă: un an - un milion. Noi suntem douzeci de milioane.
2 - Imunizare rapidă - vaccin şi anticorpi.
M-am înscris pe o listă de aşteptare la medicul de familie, nu ştiu cănd îmi va veni rândul dar nu voi aştepta să mă strige de două ori.
Mă voi vaccina cu prima ocazie.
1- ce frumos ar fi sa fie asa cum spui ! Dar, nu-i asa ! Ce-ti spun tie cifrele anuntate zilnic de ... reconfirmati pozitiv ? Mie imi spun urmatorul lucru ... ori cei declarati odata pozitivi erau ... negativi, ori, functie de sistemul imunitar al fiecaruia, organismele au dezvoltat sau nu anticorpi specifici .
2 - iarasi ar fi ... prea frumos. Ce ne facem cu persoanele vaccinate care au contactat virusul( vezi cazul Dorobat) ? Asta inseamna ca, chiar daca arn-ul mesager stimuleaza celulele T ( de aparare), vaccinatii se pot infecta si totodata se pot constitui in transmitatori ai acestuia. Despre ce vorbim ? Nu mai vorbim despre diferitele tulpini si mutatii pe care le poate suferi virusul, modificari care nu pot fi acoperite de vaccin ( vezi discutiile despre tulpina din Africa de Sud). Asta ce ar insemna, sa ne vaccinam de 3 ori pe an functie de mutatia virusului ?
Te salut Ioane ! Sper sa nu te deranjeze interventia mea !