Shrek scrie:jonny_it scrie:......
Si daca este adevarat ca si vaccinat poti sa iei covid si sa dai mai departe.......nu il fac nici eu ...
Negustor adevarat! Daca nu iese oleacă de profit, n-are rost!
Eu cred ca esti mai " informat" decât multi dintre noi, atat in privinta vaccinului cât și în privința " evolutiei" pandemiei! Faptul ca ti-ai cumparat aparat ....de bronzat, cand multa lume nu stia ce si cum cu virusu', confirmă asta. Subiectul adus în discuție, este important si de actualitate. Dă-mi voie sa cred insa ca decizia de a te vaccina sau nu, ai luat-o deja( in cunostinta de cauza), dar nefiind sezonul de făcut si vândut regine, ne vinzi...soparle!
Rânduială din Ardeal.
- Apăi, domnule dragă, pă la noi pân' Ardeal totu' are o rânduială...
Mai întîi... să coc cireșile...
Le puniem în coșărci, mèrem cu ele la târg, le vindiem, vinim acasă, numărăm banii, îi împărțim, îi puniem binie și nie futiem!
- Bravo, bravo!
Și pe urmă?
- Ș-apăi, numa' după, s-or face caisăle ...
Ș-apăi și pă astea le culèjem, le puniem în coșărci, mèrem cu ele la târg, le vindiem, vinim acasă, număram banii, îi împărțim, îi puniem binie și nie futiem!
- Ce frumos!
Și altceva?
- Ș-apăi, sa fac pruniele! ... Alea bistriță, mai întîi!
Ș-apăi le culèjem, le-mpărțim, care die pălincă, care die majun, care die vânzare, și p-alea die vânzare le puniem în coșărci, mèrem cu ele la tirg, le vindiem, vinim acasă, numărăm banii, îi împărțim, îi puniem binie și nie futiem!
- Minunaaat!
Și,... altceva?
- Ș-apăi, să fac nucilie...
Ș-atunci...
- Aaa! Da! Știu!...
Știu: culegeți nucile, le puneți în coșărci, mergeți cu ele la târg, le vindeți, veniți acasă, numărați banii, îi împărțiți, îi puneți bine și vă futieți!
- No!
No-noo-nooo-noooo!
Nu-i așe, domnule dragă!...
Vez' că nu știi?!!!
Apăi cân' să fac nucile, le culèjem, le puniem în coșărci, puniem coșărcile-n pod, nie futiem tătă iarna, și numa' la Paști le vindiem!