taipan scrie:Ionuț, dacă ai postat ceva nu se vede
Sau nu văd eu
E spațiu gol
Shrek scrie:Eh, nu ai ochi sa-l vezi pe Jonny nost, da' in rest a pus nisce regine goale!
Jonny, se aude un zgomot pe înregistrare, bat albinele cu polonicu' in podisor?! Nu este prea devreme sa fie asa sus? Nu ar trebui să fie inca in ghem, pe la mijlocul cutiei? Intreb si io!
jonny_it scrie:Shrek scrie:Eh, nu ai ochi sa-l vezi pe Jonny nost, da' in rest a pus nisce regine goale!
Jonny, se aude un zgomot pe înregistrare, bat albinele cu polonicu' in podisor?! Nu este prea devreme sa fie asa sus? Nu ar trebui să fie inca in ghem, pe la mijlocul cutiei? Intreb si io!
Este multa albina, am cativa asa, jos 12 rame si catul, totul plin sau aproape plin cu albine. Daca este popor mult se strang in ghem mai greu putin, dar se strang.
Daca ma duceam de dimineata nu se vedeau atat de multe albine.
Anul trecut am avut numai 1 care sa se apropie de cel din film, dar nu era chiar asa.
La Vaslui si Iasi nu am asa ceva, diferenta este destul de mare fata de cei de la munte, dar sunt ok si aia.
5rame scrie:Explicati-mi, va rog, de ce aceasta diferenta intre Vaslui si munte?
jonny_it scrie:5rame scrie:Explicati-mi, va rog, de ce aceasta diferenta intre Vaslui si munte?
La Vaslui nu a plouat cateva luni. A mai stropit putin si a fost rece fix cand a inflorit salcamul, in rest seceta. Daca nu le dadeam sirop mureau de foame. Polen au mai adus, nu foarte mult dar au adus. Pe vatra din Iasi seceta a fost si mai si, aici nectar/polen zero. Am mutat catre Vaslui, dar trebuia sa o fac mai repede. La munte dupa o primavara capricioasa si ploioasa, mai a fost cald iar apoi aproape toata luna iunie a plouat, si dupa a fost cald + ploi de vara. Nectar si polen cat pentru doi ani.
Roi la Vaslui facut pe 2 rame de puiet si albinele de pe ele si o rama cu miere abia daca ierneaza acum pe 4-5 intervale. La munte daca nu pun in calcul nucleele facute in august cel mai slab are 7 intervale bine ocupate(verificat ieri - aveam pe lista cativa, cei mai slabi).
Nucleele facute la munte au fost facute tarziu, pe cate o rama de puiet si albinele de pe ele + 1 rama cu miere dar fara albine. Ierneaza acum pe 3 intervale si arata unii mai bine decat roii facuti la Vaslui/Iasi in iunie. Fac astfel de nuclee pentru a imperechea regine si a testa putin calitatea lor inainte sa unific cu familii de productie. Nu are sens sa elimin o regina batrana dar care inca mai face treaba cu una tanara care nu face nici atat, este pacat de albinele si tot ce este in lada.
Vaslui/Iasi productie de miere zero, la munte nu dau detalii ca nu ma credeti.
Pe vatra din Iasi pot spune ca am testat ce linie/rasa rezista cel mai bine cand este foame mare.![]()
Daca nu este cules poti sa ai si avioane in stup, productia este aceeasi.
Balian scrie:Cele scrise mai sus recomand în atenția celor care cred că evoluția unei stupine depinde
numai de pachetul de cunoștințe a apicultorului. Poate au dreptate. Poate greșesc.
(În fața argumentelor însă orice speculație se stinge.)
Balian scrie:jonny_it scrie:5rame scrie:Explicati-mi, va rog, de ce aceasta diferenta intre Vaslui si munte?
La Vaslui nu a plouat cateva luni. A mai stropit putin si a fost rece fix cand a inflorit salcamul, in rest seceta. Daca nu le dadeam sirop mureau de foame. Polen au mai adus, nu foarte mult dar au adus. Pe vatra din Iasi seceta a fost si mai si, aici nectar/polen zero. Am mutat catre Vaslui, dar trebuia sa o fac mai repede. La munte dupa o primavara capricioasa si ploioasa, mai a fost cald iar apoi aproape toata luna iunie a plouat, si dupa a fost cald + ploi de vara. Nectar si polen cat pentru doi ani.
Roi la Vaslui facut pe 2 rame de puiet si albinele de pe ele si o rama cu miere abia daca ierneaza acum pe 4-5 intervale. La munte daca nu pun in calcul nucleele facute in august cel mai slab are 7 intervale bine ocupate(verificat ieri - aveam pe lista cativa, cei mai slabi).
Nucleele facute la munte au fost facute tarziu, pe cate o rama de puiet si albinele de pe ele + 1 rama cu miere dar fara albine. Ierneaza acum pe 3 intervale si arata unii mai bine decat roii facuti la Vaslui/Iasi in iunie. Fac astfel de nuclee pentru a imperechea regine si a testa putin calitatea lor inainte sa unific cu familii de productie. Nu are sens sa elimin o regina batrana dar care inca mai face treaba cu una tanara care nu face nici atat, este pacat de albinele si tot ce este in lada.
Vaslui/Iasi productie de miere zero, la munte nu dau detalii ca nu ma credeti.
Pe vatra din Iasi pot spune ca am testat ce linie/rasa rezista cel mai bine cand este foame mare.![]()
Daca nu este cules poti sa ai si avioane in stup, productia este aceeasi.
Cele scrise mai sus recomand în atenția celor care cred că evoluția unei stupine depinde
numai de pachetul de cunoștințe a apicultorului. Poate au dreptate. Poate greșesc.
(În fața argumentelor însă orice speculație se stinge.)
Balian scrie:Anul 2020 era cu totul diferit față de ce preconizam să poată fi.
Pe absolut toate liniile.
Unii apicultori mai în vârstă dar și meteorologii spun că nemaiîntâlnit
de diferit an am petrecut. Poate exagerezi, dar în ultimii ani putem
observa o tendință pronunțată de schimbare care ne obligă să shimbăm
profund planurile și tehnologia folosită la albine și nu numai.
Am auzit în live-ul lui Dan Mărgărit că nici el nu mai folosește F40 din
cauza că porumbul este tratat. Dacă F40 nu este bun argumentul cu
tratare nu ține. Tehnologia de tratare a sfeclei de zahăr este și mai
bogată. Și tot cu neonicotinoide.
Pentru avantajele multiple pe care îl prezintă, folosesc de 8 ani
numai F40. Încă din perioada Dulcofructului. Nu am observat nimic deosebit.
Balian scrie:Nici d-voastră nu vă luați după cărți. Și este bine.
Legat de porumb și sfeclă... e părerea d-voastră.
Eu nu mă pricep la agricultură dar am întrebat. Și ei, agricultorii spuneau că
tratează sfecla și mai intens decât porumbul. Poate nici ei nu citesc cărți!![]()
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori