Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sars Cov-2

Mesajde Shrek » 16 Ian 2021, 17:44

Din cate am inteles, este vorba de profesori care au in clasa elevi ce nu au acces la internet si nici mijloace tehnice gen tablete. Nu cred ca este vina profesorilor in aceste situatii.
O intrebare: a folosit cineva platforma de înregistrare pe " persoana fizica"? A reușit să facă înregistrarea? Daca da, cand a fost programat? Daca exista cineva si se simte jenat, poate sa imi scrie in privat.
Se pare ca toata vrajeala cu " nu vrea lumea sa se vaccineze" este o cacialma la fel cu lipsa cererilor pentru testarea pcr. Numărul cererilor de înscriere a depășit deja numărul de doze existente/ preconizate. Dar o sa auzim in continuare ca nu exista cerere de vaccinare.
Ah, sa nu uit! Stiti, ruda ceea care s-a vaccinat imediat după anul nou de care vorbeam?! La testarea de săptămână aceasta a iesit pozitiva si a fost internată în spital suport, fără simptome severe. Se pare ca o singură doza de vaccin, este complet ineficientă iar între cele două doze, subiectul este la fel de vulnerabil.
Shrek

Mesajde ioanpuiu » 16 Ian 2021, 22:14

cristi_vidican scrie:Medicii vor fi plătiți cu ora pentru câte vaccinuri fac. Statu îi transformă în adevărați agenți de vânzări.
Te sună medicul de familie: doriți să vă vaccinați? Și, dintr-o dată îți trec prin minte toate socotelile financiare și sociale.

Aproape că mă încearcă invidia.
În zona mea, medicul de familie nu sună, numai poştaşul sună, de două ori. Întotdeauna. ;)

Am sunat la centrul medical unde are cabinet medicul meu de familie şi m-am "programat".
Programarea se face la recepţie nu în cabinet şi mi s-a spus că am fost înregistrat pe lista medicului de care aparţin şi să fiu liniştit că sunt pe un loc favorabil, că nu s-au înscris mulţi.
Nimeni nu m-a sunat din ziua aia şi până acum. Nici telefon, nici mesaj, nici altceva. Aşa că, nu am stat în baza lor.

Joi mi-am făcut cont pe platformă şi am introdus datele pentru beneficiari, eu şi soţia. Să fie totul pregatit pentru vineri, ora 15. Mă aşteptam să se blocheze din cauza unui număr foarte mare de accesări.
Vineri, la ora anunţată, nu era funcţională. După câteva minute a părut că merge, am primit acces până la un punct, după care s-a blocat. Apoi a afisat cu litere roşii cunoscutul text: "în acest moment se incarca datele in aplicatia de programare pentru etapa a doua de vaccinare. Va rugam sa reveniti! Va multumim pentru intelegere!"
Am fost destul de înţelegator si am tot încercat până mi-am amintit de ministrul sănătăţii şi de neamul lui. Şi de STS. Să nu fie discriminare. :lol:

M-am programat cănd m-a lăsat platforma, ceva mai tîrziu dar bine.
Programarea principală Luni-01-2021 şi rapelul în 08-02-2021. Cu o confirmare a programării care conţine pe lângă alte date şi un cod qr. şi pe care am putut să o descarc sau/si printez. Între timp am primit deja două mesaje scurte şi un mail prin care sunt atenţionat să nu uit de programare sau să o modific dacă doresc. De data asta pare totul în regulă.
Mai puţin medicul meu de familie.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde cristi_vidican » 17 Ian 2021, 07:46

ioanpuiu scrie:Aproape că mă încearcă invidia.
În zona mea, medicul de familie nu sună, numai poştaşul sună, de două ori. Întotdeauna. ;)

În satul meu, medicul i-a sunat pe toți cei care se încadrau în etapa 1 de vaccinare. Mama și mătușa mea au fost sunate și întrebate dacă doresc să se vaccineze.
Eu, ca profesie, intru în etapa 2 de vaccinare. Am fost anunțat de mai marii mei și dacă doresc vaccin, să-i contactez. Până acum nu m-au întrebat cu da sau nu.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 17 Ian 2021, 08:37

Nu te obligăm, dar te condiționăm.
Reținerea unei părți considerabile a populației față de acest vaccin vine pe fondul neîncrederii în cei care ne conduc.
Realitatea ne arată că mulți sunt corupți și că trebuie să fii cu ochi-n patru.
Nu zic că vaccinul e rău, dar cei care-l fac și cei care dirijează administrarea lui arată că își folosesc puterea pentru a te duce acolo unde vor.
Și, ce au pățit studenții de la medicină vom păți fiecare dintre noi. Nu te obligăm să-ți faci vaccinul, dar nu vei mai putea să mergi acolo, nici să intri acolo.

Nu cred că vaccinul e semnul Fiarei, dar semnul Fiarei din Biblie tocmai asta e în esență: fără el îți va fi foarte greu să trăiești.
https://www.g4media.ro/exemplul-umf-clu ... itale.html
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde yuonyuon » 17 Ian 2021, 12:03

romania nu a fost vanduta ...ci a fost concesionata..
atat timp cat rezultatul e acelasi pe alte cai...legea obligativitatii vaccinului va fi doar un "far in oki" ....
yuonyuon

Mesajde ioanpuiu » 17 Ian 2021, 12:36

În legătură cu,
cristi_vidican scrie:Reținerea unei părți considerabile a populației față de acest vaccin vine pe fondul neîncrederii în cei care ne conduc.
Realitatea ne arată că mulți sunt corupți și că trebuie să fii cu ochi-n patru.

da Cristi, sunt mulţi corupţi în multe domenii iar neâncrederea şi suspiciunile tale sunt justificate, la modul general, numai că vaccinul ăsta, BioNTech Pfizer, primul autorizat pentru utilizare în comunitatea europeană este acelaşi care se face în Norvegia sau Suedia, în Germania dar şi în România.
Conţinutul flaconului nu este afectat de nivelul de corupţie dintr-un loc sau altul.
ioanpuiu

Mesajde Shrek » 17 Ian 2021, 12:42

[quote="cristi_vidican".....

Nu cred că vaccinul e semnul Fiarei, dar semnul Fiarei din Biblie tocmai asta e în esență: fără el îți va fi foarte greu să trăiești......[/quote]

Exista multe lucruri pe lumea aceasta pe care oamenii ce aparțin de o comunitate( fie ea și religioasa), sunt intr-un fel obligați să le accepte , deși nu exista suficiente argumente ( cel putin din punctul de vedere al unor indivizi distincti) care sa le sustina in mod clar. Într-un fel, preoții, păstorii, predicatorii si cum s-or numi la musulmani, budisti, samd, fac acelaș lucru precum autoritățile din zilele noastre. Ceva de genul " crede si nu cerceta"! Încercarea de a arunca o umbră de îndoială asupra " scopului" vaccinari, din partea reprezentatilor religioși, este cel putin imorală daca nu lipsite de logica. In fond, decizia da a se vaccina sau nu, rămâne la nivelul fiecarui individ dotat cu capacitate de discernământ si ar trebui să ne abtinem de la a incerca sa influențam intr-un fel sau altul, indiferent de rolul sau pozitia in societate.
Ca autoritățile vor încerca să determine cât mai mulți oameni sa se vaccineze, este foarte adevarat. Dar nu cred ca va veni nimeni sa te ia cu arcanu' sa te vaccineze. Dar, asa cum spuneam de la început, vor condiționa libertatea de mișcare in societate, de vaccinare, sub pretextul interesului superior al comunității, in dauna interesului individual. Cu alte cuvinte, daca nu te vaccinezi, nu-i nici o problemă, iti respectăm decizia. Dar stai acasa pentru a nu te îmbolnăvi si a pune presiune pe sistemul medical , limitat ca posibilitati de reacție in aceste situatii ne mai întâlnite. Iar singurătatea si marginalizarea sunt chestii extrem de greu de suportat pentru specia umană.
Poveștile cu semnul fiarei, cipuri bilgheituri, bazaieli 5G, sunt prostii ce nu ar trebui bagate in seama de oameni maturi!
Sa fiti iubiti si fericiti!
Shrek

Mesajde Balian » 17 Ian 2021, 13:00

E vreme de iarnă. Timp mult pentru discuții.
Dacă ar vaccina toată lumea ce simplu ar fi totul. Nu mai aveam ce răsuci zi și noapte.
Bine că e așa! :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 17 Ian 2021, 13:25

deci ce am inteles eu:
bilgheits e vrajeala......5g e vrajeala ...religia e vrajeala....dar vaccinu e pe bune!!! :o
eu am impresia ca fiecare are cate o "religie" (un unghi mort)....si nimeni nu vede adevarata fata a lucrurilor....adica din 5 persoane si cinci pareri diferite nu se poate ca toti detina adevaru ...ci doar minim unu...

confuzia asta sa stiti ca da bine pentru cei ce ne conduc ...le vine usor(munca mai putina la controloat si manipulat) ....
yuonyuon

Mesajde ioanpuiu » 17 Ian 2021, 13:26

Performanţa medicilor de familie în materie de programare:
programări.png
ioanpuiu

Mesajde mausica » 18 Ian 2021, 02:42

Balian scrie:E vreme de iarnă. Timp mult pentru discuții.
Dacă ar vaccina toată lumea ce simplu ar fi totul. Nu mai aveam ce răsuci zi și noapte.
Bine că e așa! :lol:

Se vor vaccina INSA
Tot cu masti se va sta
Imunizare ai pt 6 luni maxim
Tot o saracie...
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mausica » 18 Ian 2021, 02:45

cristi_vidican scrie:Medicii vor fi plătiți cu ora pentru câte vaccinuri fac. Statu îi transformă în adevărați agenți de vânzări.
Te sună medicul de familie: doriți să vă vaccinați? Și, dintr-o dată îți trec prin minte toate socotelile financiare și sociale.
Dacă zici nu, el nu câștigă. Apoi se va supăra pe tine și nu te va mai servi când vei avea nevoie.
Și uite-așa va merge treaba ca unsă.

Si asa studentii sunt obligati, daca te imbolnavesti nu vor ss te mai trateze ca esti risc de boala pt ei... Si tot asa
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde ignatov andrei » 18 Ian 2021, 08:12

mausica scrie:
Dacă zici nu, el nu câștigă. Apoi se va supăra pe tine și nu te va mai servi când vei avea nevoie.
Și uite-așa va merge treaba ca unsă.

Si asa studentii sunt obligati, daca te imbolnavesti nu vor ss te mai trateze ca esti risc de boala pt ei... Si tot asa

Tocmai de aici apare neincrederea:
- pentru ce sa-mi interzici unele lucruri daca nu sunt vaccinat, cand vaccinul actioneaza doar in interior, nu si in afara organismului!
Vaccinul nu actioneaza asupra agentilor ce abia s-au depus pe mucoasa si pe care ii poti elinina in aer, sau asupra agentilor ce s-au depus pe maini etc.
ignatov andrei

Mesajde Bezna Zorilor » 18 Ian 2021, 15:12

Shrek, ce vorbesti domne? De unde chestia asta sa dai mai acana judecata?
O fi acelasi vaccin care se face si in tarile mai civilizate, o fi vaccinul bun, dar pana la urma ce sa fac, sa il fac stiind ca prin asta servesc unor scopuri meschine ale indivizilor mai care ne conduc aici in batatura in Romania? Bun sau ne-bun, il fac ca sa ii ajut pe altii sa se imbogateasca. Parca nu l'as face, asa de scarba, ca prea au aparut motivationalele alea sub forma de zoaie - "si eu ma vaccinez" lipit pe mecla de la profilul fb.
Zic doar asa, ca eu clar nu ma vaccinez. Am primit ceva pareri din surse mai de vaza comparativ cu ce circula prin Romania si chiar prin Europa. Vaccinul asta nu o sa puna pe picioare nici o vaca lobotomizata!
The image of the hero was set up for all in every age through the appetite for imitation. Therefore the hero was murdered, since we have all been aping him. Do you know why you cannot abandon apishness? For fear of loneliness and defeat.
Bezna Zorilor

Mesajde yuonyuon » 18 Ian 2021, 17:21

vad ca multi au impresia ca sitemul medical in tarile din vest chiar functioneaza :lol: ...
in germania(ca pe asta il cunosc (si e ididentic ca doctria in toate eouropa si america de nord)) daca nu muncesti si nu ai pensie bogata esti eliminat ca trantorii la urdinis ....
diabetu acolo incepe la 30 de ani (treizeci de ani) ...pacientii intra pe picioare si ies la orizontala......da asa e ..."functioneaza" ca resusete cu brio sa ascunda mizeria sub pres....zeci de tone de algocalmin se baga in pacienti zilnic..teste si alte balariii....pentru fiecare pastila ce se da in romania in germania se iau zece in plus........daca lumea nu constentizeaza ca stistemul medical invarte milarde si miliarde pe necazul oamenilor..atunci inseamana ca tre sa mai citim prima strofa din imnu romaniei .....poate .poate....

indiferenta nu este neaparat ceva intentionat ..este defapt rezultatul lipsei de educatie(sau mai bine zis campaniilor de manipulare/prosteala)carantina nu a facut decat sa distruga pe ce in varsta ...numa la mine in bloc su dus trei batrani .....inchisi in casa.... stresu ...pentru ca ce sa faci esti obligat sa stai la tv sa inghiti propaganda ....lipsa de miscare pentru o persoana in varsta e moarte curata...purtatu mastii (carer va fi obligatoriu chiar si cu vaccin) ..dauneaza ,respirand acelasi dioxid de carbon toata ziua....

alta chestie ce mi am adus aminte...la o consferinat de presa ...sa pus intrebarea cine raspunde pentru efectele secundare(pentru ca vor fi cu nemiluita) ...raspunsul a fost ca nu apar decat daca se manevreaza prost vaciinu....dar continutul vaccinului este indubitabil...pe sitemul "crede si nu cerceta" ....eu zic sai intrebam pe aia in africa ...oare o fi fost bun ...ca ia calarit crucea rosie de nu mai stiu de viata lor...
de nemaul asta romanesc nu a mai ramas decat agricultura .padurea si forta de munca ieftina...iar restu la gunoi ...din 2015 sau retras toti investitori si nici nu mai calca \vreunu pe aici.....dar speranta (pentru cei ce nu stiu) moare ultima...memoria e scurta ..lumea uita de la o zi la alta...cati mai stiu de terorism..gripa aviara..7000de gripe...griap porcina ...(intr un cuvant distrugere sistematica...tip punct okit punct lovit)
o sa spuna unii ..ca exagerez si ca nu e chair asa de rau...pai eu nu ma plang ...doar imi dau cu parerea ...

suntem intr un alt val de manipulare si incaodata (pentru a nustiu a cata oara) lumea nu realizeaza....pentru ca mereu vrajeala e cu un pas in fata...
yuonyuon

Mesajde ioanpuiu » 18 Ian 2021, 20:39

Fiecare alege pentru el.
Eu am ales să fac vaccinul şi l-am făcut azi.
Am adeverinţă ;)
Adev.jpg

Discuţiile şi teoriile vehiculate peste tot sunt multe dar vaccinarea în sine nu diferă cu nimic de o banală injecţie.
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE