Balian scrie:Nu este tema topicului dar dacâ se discută despre miere..... Mierea de salcâm "de cea mai bună calitate" în afară de cristalizare redusă cu ce este mai bună decăt o polifloră din zona neagricolă? De vorbim despre salcâm ca ar fi leacul vieții. Am vândut mierea de mană (de pe brad) la un preț mai bun decăt salcâmul. Era închisă la culoare ca țițeiul.
identic...aceiasi "problema" si l a mine...cu salcamultiih scrie:Balian scrie:Nu este tema topicului dar dacâ se discută despre miere..... Mierea de salcâm "de cea mai bună calitate" în afară de cristalizare redusă cu ce este mai bună decăt o polifloră din zona neagricolă? De vorbim despre salcâm ca ar fi leacul vieții. Am vândut mierea de mană (de pe brad) la un preț mai bun decăt salcâmul. Era închisă la culoare ca țițeiul.
1."de cea mai bună calitate" - adica calitatea intai,cum era clasificata pe timpuri;pe linga faptul ca nu cristalizeaza timp indelungat are o savoare si o aroma deosebita!
2.daca ficatului ii trbuie 15 minute sa proceseze o lingura de zahar sau 10 minute pentru o lingura de poliflora,pentru o lingura de miere de salcam timpul se reduce la jumatate ca efort...5 minute!
3.se obtine mult mai greu decat alte mieri ptr ca vremea e capricioasa in timpul infloririi iar salcamul infloreste devreme...nu orice stupar e un adevarat stupar, ca sa-si permita sa atace salcamul cu cel putin 3 kg albina in stup inainte de inflorire(vezi si revista Romania Apicolo nr 5 din anul 2000!)
4.pretul ei e aproape dublu si la vanzarea "en-gross" si la vanzarea cu borcanelul.
5.am aproape o tona de miere poliflora nevanduta..dar nu am putut onora cererea din ultimii ani a clientilor(in lipsa pastoralului) ,care doreau miere de salcam ....
6.adevaratele paduri de salcam au disparut in ritmul cel mai rapid in ultimii 30 ani!
si nu in ultimul rand
7.exceptand subsemnatul, a mai iernat cineva familii de albine numai pe miere de salcam si sa comapra rezultatele cu stupii iernati pe miere de floarea soarelui..ani de zile,,,zeci de stupi???
ce zbor zici ?Balian scrie:Peste trei rame și la mine. Consum destul de variat. La zboruri de curățire
nimic pete pe capace.....O imagine mai clară când vor zbura mai bine.
kovacslg scrie:Cate rame de puiet aveți?
kovacslg scrie:Cate rame de puiet aveți?
Vasile_Bucovineanu scrie:kovacslg scrie:Cate rame de puiet aveți?
Intrebarea corecta e pe cate rame aveti puiet ?![]()
matale ai avut de munca la stupi nu gluma....tiih scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:kovacslg scrie:Cate rame de puiet aveți?
Intrebarea corecta e pe cate rame aveti puiet ?![]()
Si mai corecta ar fi cati dm 2 de puiet aveti .Acum pot avea 2 rame de puiet 3/4 din suprafata ramei mari 1/1, doua rame de puiet cu o palma de puiet in fiecare rama,sau chiar 3 rame de puiet cate un petic fiecare daca matca e batrana si nu e de prima calitate,sau trei rame cam 80% cu puiet(restul miere si pastura,la stupii foarte buni)..etc...etc...
La mine au carat polen de alun in reprize, de la mijlocul lui februarie pana la inceputul lui martie (am peste 15 aluni special plantati cu inflorire esalonata care fac mai mult decat zeci de turte proteice) iar de vreo 7 zile a inflorit si grausorul si viorelele in padure(plus ca dupa 1 martie le-am dat faina de soia,grau,porumb....vitamine... la discretie)......Pacat ca vremea asta rea le da in cap,nu au mai facut un zbor serios de 8 zile....
Duminica,singura zi mai calda dupa lasarea cetii, vreo trei ore culegeau faina,polen de grausor si aduceau APA...multa apa!!!....
tiih scrie:(plus ca dupa 1 martie le-am dat faina de soia,grau,porumb....vitamine... la discretie)......
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori