credeti ca eu nu stiu sa pun multe caturi...iar deasupra un pietroi de 50 kgtaipan scrie:Nici yuonyuon nu l mai poate ajunge
credeti ca eu nu stiu sa pun multe caturi...iar deasupra un pietroi de 50 kgtaipan scrie:Nici yuonyuon nu l mai poate ajunge
cristi_vidican scrie:cristi82 scrie:Buna, d-le Vidican cum o mers salcamul la voi in Bihor? Ce medie ati avut per stup?, la noi in judetul Satu Mare a mers bine salcamul!
Bună!
Iartă-mă, dar n-am curaj să spun cifre aici.
Post să spun că mie mi-a mers foarte bine.
În Bh a mers bine, a mers foarte bine cine a prins vârful de cules după 1 iune.
Valea lui Mihai a mers nu grozav, din câte știu.
Și la noi a mers în zone ciudat. La distanță mică, unii aveau cântare bune, alții nu avea decât 1-2 kg.
La mine în zonă alții au adunat 1 magazie, alții deloc. depinde și de priceperea fiecăruia.
Shrek scrie:Aaaa, puțin, prea ca la tara! Io am scos dintr-un stup, 60 kg plus ce am scos de la rezerva ( 20 kg anul asta, 20 kg anul trecut, 20 kg acum tri ani) plus ca după ce a roit, am prins albinele si le-am stors mierea din gusa si am mai facut fo 15 kg!
Deci trei caturi = 1 cuib, două magazin 1/1! 2 magazii 1/1=4 magazii 1/2 deci cam 40 kg!
Sa spui ca au fost 1+ 3 magazii 1/1 este cam gogonata, prea înalt, se răstoarnă! Plus ca nu-i bine sa iei mierea din cuib si sa te lauzi! Cu ce tratezi de păduchi?
Shrek scrie:Si tare am impresia ca ceea ce dumneata numești 1/1 este de fapt 3/4.
Shrek scrie:Ca sa clarificăm de la început, nu vreau sa ne certam. De multe ori, io mai " intep" cata un apicultor....pescar!
Dar acum daca tot ai pus fotografiile, as fi curios la ce iti folosesc caturile de 1/2 între magaziile mari? ( sper ca nu pentru........salcam unguresc)!? Si tare am impresia ca ceea ce dumneata numești 1/1 este de fapt 3/4.
În rest, ce sa spun? Sunt vopsiti frumos!
Shrek scrie:Dacă tot ai intrat ( felicitări pentru barză!) da-mi o explicație cu câtul de jumatate între corpuri! Sa nu crezi ca eu nu am incercat cu caturi de 1/1, dar te rog sa ma crezi ca nu am reusit niciodată sa umplu două corpuri cu albina culegatoare până la salcam. Asta in afara de cuib! Poti sa faci unificării minune si tot nu vei avea cu ce sa umpli 4 corpuri cu albina din martie până în mai! Stiu, o sa zici ca este o regina de la dumneata, d'aia a umplut toate corpurile plis turla biserici! Dar parca nv-estul României nu este Noua Zeelandă și nici Canada.
nu sti?....hotu striga... hotii!!...jonny_it scrie:Shrek scrie:Si tare am impresia ca ceea ce dumneata numești 1/1 este de fapt 3/4.
Se vede clar ca este 1/1.
Capcaunule, esti unul din cei care traiesc in fiecare an cu impresia ca cei care produc mai multa miere decat ei ori baga sirop ori mint?
Aia de obicei sunt si in grupul celor care ierneaza pe 2 rame cu albine. Numa' zic..
Parca prea a devenit ceva anormal sa produci miere si daca nu te plangi ca este anul slab inseamna ca faci ceva invarteli.
paul scrie:In toate stupinele exista ... varfuri ! Alea ... nu conteaza ! Conteaza media ! Dupa cum observ, media este 25 rame dadant, o medie super ok pentru culesul la salcam !
Felicitari !!! Pentru ... medie !
yuonyuon scrie:40 kg media ....stupii buni.....doar 25 de rame 1/1??
...eu zic ca mai trebuia un cat 1/1......doar o parere...
zic asta pentru ca la 15 rame 1/1 ce sau alocat pentru cules...e cam full.....
cristi_vidican scrie:@cristi82,
Văd că ai peste cuib 1 cat de 1/2 și 1 de 1/1. DAcă așa a rămas tot culesul, nu ai cum să faci 40 kg media.
Eu am scos 11 kg dintr-un corp de 1/2, mă refer la media a 60 de caturi care erau cele mai pline la rapiță.
La salcâm am reușit să scot aproape 10 media pe cat punând la socoteală toate caturile, și au fost destul de pline.
Media unei stupine nu e ușor de ridicat. Cei 3 stupi de pe cântar au adunat plus dublu față de media extrasă. În contextul în care am avut stupii cam omogeni.
Referitor la câte kg și la media, cel mai bine e să cântărești mierea la final și atunci poți să vezi exact, chiar cu virgulă.
![]()
Oricum, e bine că a fost foarte bine la salcâm.
Și mai bine e că a crescut prețul la en-gros.
Profitați de acești ani, pt că ști, sunt și ani slabi și ca producție și ca preț
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori