jenica67 scrie:Domnul pupemea, azi se pare ca vorbim mai mult poate ar trebui sa ne cunoastem deja. Acum dati-mi voie sa sustin si eu tacma inginerilor din care fac parte, si va spun ca am facut facultatea demult, singur si fara ceea ce au azi tinerii. Si am terminat cu 9,5. Pentru inceput sa va spun altceva, am un catel (zic si eu ca e un brac german destul de maricel adica vreo 45 de kg), care si l-a dorit fiul meu si care a plecat la Timisoara la facultate si a ramas la noi, si l-am crescut ca pe un copil. Am vorbit cu el, i-am spus ce nu are voie, deci l-am cam educat. Daca cineva imi explica inainte, ca un animal este atat de inteligent, ii spuneam ca minte. E tot asa e si cu oamenii, toti sunt suficienti de inteligenti sa devina ingineri. Dar pentru asta e nevoie de munca, si asta din primele clase. Multi nu doresc sa invete, unii nu isi dau seama la ce ii ajuta, mai ales daca au modele pe presedintele actual, care le spune elevilor la deschiderea anului scolar, ca nu trebuie sa invete copiii, ca el nu a invatat si tot a ajuns presedinte. Dar ca sa devi inginer, si azi e nevoie de f multa munca (ca sa devi inginer am spus nu ca sa ai diploma). Si chestia cu maturatul si importanta oamenilor : pot sau puteau sa mature toate persoanele de pe planeta, dar nu ne aflam in faza evolutiei de azi, in plus nu cred ca azi se poate sa se mai construiasca ceva complex fara sa nu aiba nevoie de un inginer. Ca unii au abilitai si pot sa faca diverse si fara sa fie inginer, e adevarat, dar si aceia nu au stat toata viata si au devenit inteligenti, ci au muncit si si-au stors creierii pana au dobandit abilitatile respective. Eu cred ca fiecare om pe pamant are rolul lui, ca si albinele in stup. Deci toti trebuiesc respectati, dar daca saluti un inginer, eu nu cred ca il saluti pt ca e inginer ci pt ca persoana respectiva merita respectul care ti-l manifesti, ca daca nu il merita nu cred ca te prefaci numai de aparente. Acum o intrebare pt mine, nu stiu ce ingineri ati cunoscut dv, dar eu cum mai spuneam pe forum am invatat ca : "inginerul este un om care face cu un dolar ce un profan face cu 3 dolari" ceea ce eu am aplicat din plin. De exemplu acum il ajut pe fiul meu sa zugravim apartamentul apartamentul lui in Timisoara. Stupii mi i-am confectionat singur deci nu ma tem de munca. Deci cred ca ar mai trebui sa reflectati si daca ati avut de a face cu ingineri care nu meritau respectul, sa nu ii bagati pe toti in acceiasi oala.