Dacă este cules cât decât nu se întâmplă nimic. Dacă nu e, va fi ceva albine moarte dar matca
e apărată de popor. Ce pui să fie mult mai puțin decât care primește.
yuonyuon scrie:
acum nustiu daca ati observat dar dan margarit face lucru (egalizarea)asta cu cateva saptamani inainte decules ...iar noi(altii) punem catu la rapita ...deja e tarziu nustiu ce mai faci atunci
la pomi fructiferi tre sa fie cva cules.....cam atunci ar fi perioada cand unii o iau inainteBalian scrie:Dacă este cules cât decât nu se întâmplă nimic. Dacă nu e, va fi ceva albine moarte dar matca
e apărată de popor. Ce pui să fie mult mai puțin decât care primește.
yuonyuon scrie:
6-7de puiet x 3 +20 albina
yuonyuon scrie:
nu ramane albina dupa cules...nustiu de ce nu ar ramane??? din ce cauze ??
eu am urdinise la toate caturile....Balian scrie:Legat de DM... Ce părere aveți despre urdinișe deschise pe magazie. Pe vremea când am fost pe orizontale
o familie avea 20-25 rame. Dacă nu deschideam urdiniș pe magazie băga masiv în cuib. Urdinișul pe magazie
mai lărgea spațiul pentru miere. Și la verticale cred că mai micșorează aglomerațiea din cuib.
yuonyuon scrie:la 1 aprilie sau cand se fac egalizari (pentru prevenirea...problemelor.) numarul ramelor cu puiet trebuie sa fie raporta la numarul ramelor ocupate cu albina
yuonyuon scrie:si dupaia sa ne spuna domnu Vidican de ce la rapita e nevoie de 3 caturi pentru cuib si doar 2 pentru cules..aici e dilema mea..de ceva ani de zile
faceti reclama mascata??/jonny_it scrie:yuonyuon scrie:la 1 aprilie sau cand se fac egalizari (pentru prevenirea...problemelor.) numarul ramelor cu puiet trebuie sa fie raporta la numarul ramelor ocupate cu albina
Asta inainte sau dupa egalizare?
Nu stiu cum este la voi dar la mine reginele nu depun oua pe rame goale, se intind cat le este plapuma, pardon, albina doica.
Cu exceptia roitului ce probleme mai preveniti cu mutatul de rame?
mai mult nectar intra pe sus decat pe jos...asta e clarBalian scrie:La noi începând cu sfârșitul lui aprilie este vârful deschiderii naturii. Înflorire maximă
a plantelor. Sfârșitul pomilor fructiferi se suprapune cu înflorirea rapiței care mai aduce
de obicei și o intrare f mare de polen. Polenul se depozitează în jurul puietului cu pericolul
blocării cuibului. Pentru o organizarea cât mai bună a lucrului de stors este necesară despărțirea
magaziilor de cuib. Gratia este absolut necesar. Două corpuri pentru cuib în această perioadă
este puțin. Să pui colectorul de polen chiar în culesul intens afectează cantitatea de nectar
introdus. De asta întreb de urdinișele pe magazii. Depinde cât va influența locul depozitării polenului?
Ar fii prea frumos să intre polen jos prin colector în cuib și nectar sus în magazii.
yuonyuon scrie:....mai mult nectar intra pe sus decat pe jos...asta e clar
polen intre si pe jos si pe sus....
cand ai abundenta de polen ...pui un cat jos cu rame mai inchise ....garantez no sa aveti blocaj de polen in corpurile 2-3 de cuib...dar asta implica manopera
eu la dadant iau ramele cu pastura si le ridic in cat ...rame care vor fi provizii intre culesuri sau pentru iarna....iar in locul lor pun rame inchise care vor fi umplute cu polen instant
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori