da ...buna glumaBalian scrie:Vrea sā spunā domnul cā o familie bk pāstreazā structurā bunā tot anul, fārā prea multā manoperā, iar ceilalți se destructureazā. Eu aşa înțeleg şi aşa şi am constatat.
da ...buna glumaBalian scrie:Vrea sā spunā domnul cā o familie bk pāstreazā structurā bunā tot anul, fārā prea multā manoperā, iar ceilalți se destructureazā. Eu aşa înțeleg şi aşa şi am constatat.
a trecut mai bine de o luna si eu debia azi am resusit sa execut lucrarea scrisa cu rosuu....yuonyuon scrie:LUCRARI IN AUGUST
nu am mai scris ce mari lucrari am facut in august......pe 2-3 august
-la inceputul lunii am lasat toti stupii pe un cat(deci nu am extras ca Gheorghe imediat dupa ce s a terminat culesulde FS ) ...si rezerve de miere aproximativ 10kg..restu de caturi la extras...
-gratiile haneman le am eliminat
inca mai e cva cules si am mai adaugat 5 litri sirop peste ..(mai am nevoie de rame cu miere pentru roi)...astfel la data asta caturile se apropie de 20 kg sau mai bine....
-am astupat urdinisele superioare
puiet ...acum sunt toti in 5 rame de puiet cu inceputuri de coronite pe unele rame dar deja temperatura incepe sa scada brusc....foarte mult larvar din ce am vazut cea ce e normal dupa un cules..iar apoi ponta incepe sa descresca pana la zero la sfarsitul lunii...
- urmeaza sa fac un tratament ..(primul dupa 2 ani) sunt multi paduchi vizibili desii depopulare nu vad mai deloc...dar ca sa nu fiu ipocrit ...tratamentul de paduci in toamna este totusi benefic...
spre sfarsitul lunii dau caturile si completez jos cu rame pline cu miere/pastura si puiet...si cam asta e pe august....
eu i las in 6 rame ...fac o egalizare...iar ramele in plus merg la roii...Balian scrie:Când veți mai scoate o ramă veți pune diafragmă de polistiren și în stânga? Sau veți pune aceea ramă după diafragma din dreapta?
--jos erau pe 5...Balian scrie:Ați avut cuibul pe 6 rame. Ați schimbat ramele golite de puiet cu rame cu miere din magazie.
Au ieșit 8 rame sau că mai aveau 2 rame de puiet pe care le shimbați la urmă sau nu încăpea
(evident) albina pe 6 rame.
yuonyuon scrie:mierea este deja in rama de ce sa o scot si sa o pun inapoi in pungi ca albina sa o puna inapoi in rama...is multe dileme de genu pe care eu nu le inteleg ...
eu zic ca mai bine sta in rama si in stup...parerea meaBalian scrie:yuonyuon scrie:mierea este deja in rama de ce sa o scot si sa o pun inapoi in pungi ca albina sa o puna inapoi in rama...is multe dileme de genu pe care eu nu le inteleg ...
Cei care dau în pungi nici eu nu prea înțeleg. Dar să storci ...aia este în bidon. Că eventual în ff puține cazuri să pui înapoi în hrănitor eu spun că este f practic și logic.
Părerea mea:
yuonyuon scrie:daca albina sta pe 6 rame pline cu miere...sansele ca albina sa ramana fara mancare sunt ZERO! eliminam factorul "morti de foame" de la radacina...il eradicam complet![]()
in primavara nu va incepe cu ouatul devreme pentru ca nu are loc si v a incepe cand vreau eu ...adica cand ii deblochez cuibul....iar eliminam factorul "matcile au pontat prea mult in primavara"...
si tot asa...
luna septembrie a insemnat 2 zile de munca in stupina ..iar luna octomrie posibil o zi...acum stau si ma gandesc de ce as mai muncii o zi in iarna pe frig si zapada ca sa le mai dau de mancare?? tre sa am un motiv destul de bun ca sa fac asa cva....
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 20 vizitatori