Experiența bună sau rea gravează informații în mintea omului. În cursul conversiei de pe stupul orizontal la cel vertical
am folosit la un moment, magazii de 1/1. Atunci încă nu am înțeles recomenderea pe care dădeau mai toate cărțile de specialitate.
La orizontală nu există numai lucru cu rama. Stupul vertical este anume conceput pentru uitarea acestei practici și pe cât
posibil trecere pe lucrul cu corpul. Pentru a ține cont de această recomendare, este de preferat folosirea ramei cu o îmălțime cât
mai mică posibil, și folosirea unui număr cât mai mic de rame în corp. În cuib după un anumit set, și în magazii alt set de criterii.
Situația în cuib era discutat pe larg, în magazii principalul criteriu este grautatea finală a magaziei, posibilitatea măririi volumului
magaziei cu sărituri cât mai mici și posibilitatea de a lăți albinele fagurele pentru o descăpăcire cât mai comodă. Aici mă refer la
a pune cu o ramă mai puțină în magazie pentru cât era ea proiectată. Eu așa fac și consider că este practic.