Prima pagină BAZAR STUPARITUL VANZARI - CUMPARARI ECHIPAMENTE APICOLE

Stupi , echipamente si utilaje apicole

Vand mașină descăpăcit automată

Mesajde taipan » 30 Mar 2025, 20:51

Vând mașină descăpăcit automată Lyson
-bancul cu lungimea de 1500cm, dotat cu roți pentru manipulări ușoare
-tensiune alimentare 220v
-capacitate lucru 4 rame minut
-distanța dintre cuțite și adâncimea de descăpăcire este reglabilă
-cuțitele sunt încălzite electric
Mașina este nouă, folosită doar la o extracție. O vând pentru că este prea mare pentru 50 de familii pe care le am
Prețul pe catalog este 19000 lei și eu vreau să o vând cu 11000
Este un preț corect zic eu
tel 0745978542
taipan

Re: Vand mașină descăpăcit automată

Mesajde mausica » 06 Apr 2025, 11:05

Am si eu o curiozitate daca poti sa imi raspunzi. Cum de ai ales sa iei asa utilaj mare tu avand 50 de stupi ??? Eu amaratu pana la 140 de stupi dau in fata cu un cutit de 500ron si nu am vazut logica sa investesc 19000 pt un dispozitiv de genu.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde taipan » 07 Apr 2025, 06:26

Îți voi răspunde, domnu Mausică.
Am investit în apicultură o sumă de bani destul de mare: camion, centrifugi, mașină descăpăcit, familii, lăzi...etc. În ideea să mă dezvolt și să ajung ca și tine la 140 dar trebuia să îmi las serviciul și nu am avut curajul.
Am rămas tot la 50
taipan

Mesajde mausica » 09 Apr 2025, 20:44

taipan scrie:Îți voi răspunde, domnu Mausică.
Am investit în apicultură o sumă de bani destul de mare: camion, centrifugi, mașină descăpăcit, familii, lăzi...etc. În ideea să mă dezvolt și să ajung ca și tine la 140 dar trebuia să îmi las serviciul și nu am avut curajul.
Am rămas tot la 50

Am inteles,multumesc pt amabilitate. Eram doar curios sa inteleg logica,atat. Eu daca investeam atat nu mai dadeam inapoi,clar !!!

Spor la vanzare!
mausica

Mesajde taipan » 10 Apr 2025, 07:23

Răspunde-mi și tu, te rog.
Te ajută o astfel de mașină și două centrifugi de capacitate mare?
După un cules, să zicem, la salcâm și următoarea zi să fii prezent la următorul? Când ai multe familii așa cum ai tu
taipan

Mesajde mausica » 11 Apr 2025, 20:29

taipan scrie:Răspunde-mi și tu, te rog.
Te ajută o astfel de mașină și două centrifugi de capacitate mare?
După un cules, să zicem, la salcâm și următoarea zi să fii prezent la următorul? Când ai multe familii așa cum ai tu

Sigur ca pot sa iti raspund dar strict legat de mine,nu general.
Eu folosesc o singura centrifuga radiala de 42 rame!!! Pe partea de descapacit fac totul cu un cutit incalzit dar care are o viteza fantastica daca sti sa il folosesti :) Extrag acasa,fiecare stup are 5 caturi de schimb.Se termina salcamul,pun izgonitoarele/sau bag suflanta,pun caturi de rezerva,caturile cu miere se iau jos si le duc acasa in camera de extractie si apoi seara mut la urmatoarea locatie.In ziua urmatoare(sau cand pot) vin si extrag linistit in camera salcamul,asta dupa ce incalzesc bine camera!!!Dar asta in cazu meu inseamna pastoral la max 50km ca sa poti sa faci toate operatiunile.Ca sa faci mutare pe distante mari nu se mai pupa cu extras acasa ci cu o camera de extractie mobila(un modul),dar is alte costuri sau camion.Cum eu duc stupina cu un duster+remorca......imi planific pastoralul in asa fel sa ma pot organiza pt ca sunt singur,nu oameni la carat,nu oameni la extras !!!
Nici nu am asa multe familii fata de cum ar trebuii.Dar acum fiind implicat si in alte activitati o sa reduc nr undeva la 100
mausica

Mesajde Balian » 12 Apr 2025, 10:57

E un avantaj mare să poți extrage în cameră. Că de la ce destanță aduci nu prea contează. E nevoie de magazii în schimb
și mijloc de transport potrivit greutății de extras. Aduceam la cameră și de la 170km că era mai ușor să mut magaziile decât
toată instalația de extras. Cum spune Mausica e f important să poți încălzi în cameră magaziile. Mai ales primăvara la rapiță.
Cuțitul încălzit este de neocolit și la mașina de descăpăcit. Unde nu ajunge cuțitul lui, tot cu cuțit încălzit ajustez. Sau cu
furculița, dar aia este cam depășită. PM
Mai ceva. Dacă se lasă spațiu larg în magazii, mierea va fi gata înainte să fie căpăcită. Așa nici de descăpăcit nu este manoperă
multă. Totul depinde de organizare, nu neapărat de inzestrare. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 12 Apr 2025, 13:28

acum 10 ani ...toata Tulcea investea in apicultura...si toti au "zis"...ca au nevoie de "multe"...ca sa dai lovitura.....
a fost un trend....acum sa dus.....
yuonyuon

Mesajde mausica » 12 Apr 2025, 18:51

yuonyuon scrie:acum 10 ani ...toata Tulcea investea in apicultura...si toti au "zis"...ca au nevoie de "multe"...ca sa dai lovitura.....

:lol: :lol: trendu asta bata-l vina,pe multi a ruinat :shock: Cel mai ciudat e cand zici ca ai nevoie de multe dar esti la inceput si nici nu esti sigur ca toate alea multe te ajuta o ba.
Cum e domnu de fata eu inteleg ca intai si-a luat scule/utilaje si apoi s-a gandit daca se lasa o ba de servici.Cand nu ai planu bine pus la punct.......o mai iei in freza uneori
mausica

Mesajde yuonyuon » 12 Apr 2025, 19:31

mausica scrie:
yuonyuon scrie:acum 10 ani ...toata Tulcea investea in apicultura...si toti au "zis"...ca au nevoie de "multe"...ca sa dai lovitura.....

:lol: trendu asta bata-l vina,pe multi a ruinat :shock: Cel mai ciudat e cand zici ca ai nevoie de multe dar esti la inceput si nici nu esti sigur ca toate alea multe te ajuta o ba.
Cum e domnu de fata eu inteleg ca intai si-a luat scule/utilaje si apoi s-a gandit daca se lasa o ba de servici.Cand nu ai planu bine pus la punct.......o mai iei in freza uneori

mereu am asemanat ce sa intamplat la noi in agricultura cu ce sa intamplat in germania cu 20 de ani inaintea noastra....o sincronizare perfecta a lucrurilor ....banii tre sa circule...altfel mucegaiesc.... :lol:

domnu Taipan ...trebuie sa gasiti unul destul de entuziasmat si cu forta de munca ca sa incheiati afacerea....aici pe forum sunt numa "patiti"... :lol: :lol:
yuonyuon

Mesajde Shrek » 12 Apr 2025, 22:39

Primul gând când am citit anunțul a fost ca nah, au trecut 5 ani de proiect și face omu' un ban cinstit! Cunosc câțiva " apicultori" care au făcut o vichendita pe post de camera de extractie! Cine poate , oase roade.....
Dar revenind la întrebarea domnului taipan, cu utilajele, am văzut " afara" o camera de extracție cu utilajele indicate. De fapt, cred ca centrifuga era verticala, de mare capacitate. Dar mașina de descapacit nu acoperea toată rama, fiind nevoiți sa le luam la mana cu furculița sau cu un alt cuțit incalzit! Interesat era ca ramele erau atât de bine stoarse ca toți zilierii ne ingramadeam la stivuit magaziile goale. Cele pline, erau manipulate cu stivuitor. Totuși, cu toată rigurozitatea nemțească, se făcea mizerie în camera de extracție. Miere peste tot și trebuia curățat la câteva ore. În schimb, erau dotați cu temperatura și umiditate controlata.
Aceste utilaje, fără mijloc de transport adecvat, magazii de schimb suficiente și personal bine dimensionat, nu înseamnă nimic. După ce ai toate acestea, mai ai și producție, intervine problema " desfacerii" mierii!
Doar dacă intenționezi sa lucrezi profi, dispui de capital, ai un plan de afaceri bine pus la punct, se merita o astfel de investiție. Altfel, te vei încadra în procentul de 98% din antreprenori care dau faliment în primul an!
Mult noroc!
Shrek

Mesajde taipan » 13 Apr 2025, 07:42

Neața!
Hai să gândim pozitiv
Pentru ca să gospodărim 50 fam nu este musai să-i cărăm cu spatele sau să dăm la manivelă
Nu am luat bani nici de la români și nici de la alți europeni. Am investit în albine ca și o alternativă care rămâne în picioare. Vorba dom yonyon:" banii tb să circule să nu mucegăiască". Eu nu fac decât să vând o amărâtă de centrifugă pe care nu o folosesc. Anunțul este pt cei care au familii multe și sunt destui pe aici. Exemplu Ioan Guist are peste 600.
Și să vă spun un secret: zilele astea mi s-a înscris copilul la cursurile de apicultură. Mâine-poimâine, cine știe, poate o să-l vedeți pe aici pe forum.
taipan

Mesajde yuonyuon » 13 Apr 2025, 13:50

prima oara cand mi se sterge un mesaj....cine a facut asta?
yuonyuon

Mesajde taipan » 13 Iun 2026, 09:22

Am vândut-o
Mulțumesc pentru găzduire!
Familii sănătoase și butoaie pline la toți!
taipan

Înapoi la VANZARI - CUMPARARI ECHIPAMENTE APICOLE