Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 18 Mai 2025, 14:04

Vă spun cum e cu informaţia direct de la sursă.
Din nou scriu pentru vizitatorii ocazionali, apicultorii ştiu ... se ştie asta.

Până şi secretoşii dau informaţii, direct sau indirect.
Vorbesc cu cineva, subiectul e neutru, conversaţia cenuşie până când îi spun că merg la stadion să văd cum Steua îi face praf pe cei de la Rapid şi după meci merg să votez.
Interlocutorul se luminează la faţă şi devine mai vorbăreţ. Şi el speră la goluri multe date băieţi lui nea Gigi. Va vota după, la fel ca mine.
Îi spun apoi că eu votez cu Radu că e cel (mai) Frumos. Se schimbă brusc la faţă, i se face gura pungă şi parcă i-au strepezit dinţii ... spune printre buze: votul e secret.
Se vede că nu-i place ce votez iar eu înţeleg că are altă opţiune. Îi mulţumesc pentru informaţie ;)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde feederman » 18 Mai 2025, 15:10

În atenția colegului Ioan Puiu și a eventualilor cititori tineri . Regimurile comuniste, au condus prin comstângeri, crimă și ură. Pentru a-și atinge scopurile monstruoase, și-au constituit divizii de executanți ai terorii, recrutați dintre scursorile națiunilor, capabili să îndeplinească ordinele criminale. În mod aparent aceste năravuri , precum și slugoii executanți ar fi trebuit să dispară, însă dispariția lor este o iluzie. Mîrșăvia continuâ să se manifeste și să fie prestată de indivizi lipsiți de educație, predispuși în mod nativ la acte de dominare și pedepsire sadica a semenilor. Militia și-a ascuns sporii in cuiburi de unde germinează la ordine date în clar, cu scopul dezorganizării societății și instaurării fricii. Scuipatul aruncat asupra d-voastră de individul acesta primitiv vă onorează și va așează alături de valori morale și culturale incontestabile ale României. Alături de Victor Rebengiuc , Ana Blandiana, profesorii universitari Transilvăneni și Moldoveni si nenumărați alți intelectuali meritați respectul Românilor
Cozile nesfârșite ale studenților, la centrele de votare arata refuzul acestora de a fi trimiși în grotele obscurantismului.
PS Nu doresc raspuns.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 18 Mai 2025, 16:00

Ura fata de francezi este contagioasa .

https://www.msn.com/en-xl/news/other/if ... 1282&ei=42
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 18 Mai 2025, 18:03

"otrava" ... "mizerie de caracter" ... "nu te suport"... cuvinte grele, aruncate probabil sub imperiul emotiilor din spatele unei identitati digitale, poate ar fi fost mult mai cinstit daca ar fi fost transmise fata in fata? altfel... hotii striga hotii. Nu vreau sa-mi amintesc cine are "mizeria de caracter" raportat la aceasta fotografie, raportat la tot ce s-a intamplat vis-a-vis de miscarile civice uriase, urmate de dezamagirea amara a mazilirii LCK si ingenuncherii justitiei. Ca drept dovada, asta este una dintre marile consecinte a motivului, prin care o buna parte din populatia Romaniei este in stare sa voteze si o spirala maronie in stationare pe un scaun cu 3 picioare. Cu ochii inchisi, sau ma rog, deschisi, in functie de ADN-ul propriu.

O alta consecinta al masticarii, de te miri ce rebuturi ideologice asezonate eventual cu niste contorsiuni popular crestin ortodoxe, ar fi gradul din ce in ce mai mare al analfabetismului functional, ce, sub imperiul social media si al algoritmiilor, sucesc minti la un randament industrial de masa. Nu e de mirare unde ne aflam, daca un produs zamislit cu data recenta, de unul dintre liceele de elita ale Romaniei, isi dovedeste frauda intelectuala la fiecare vorbulita aruncata printre scrasniri de dinti. Cata decadere! Ce rusine! Liceu unde s-au format varfuri :oops: Cutremurator! Sau poate este o inginerie sociala in spate, ca tot mananca unii conspiratii pe chifla?

Alegerile vin si pleaca, analfabetismul funtional cu tinta de trend de 80 % ramane! https://www.g4media.ro/de-ce-nu-mai-pot-separa-romanii-albul-de-negru.html
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde feederman » 18 Mai 2025, 21:16

Turu' doi înapoi! Tuu- ruu - doi îìî-naa-poi! Tuuu-ruuu-doi....
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 19 Mai 2025, 17:47

O declaratie de dragoste pentru Mama Romania.
"Jumătatea de Românie care a câștigat nu e rea, nu e proastă, nu e ticăloasă, nu e răzbunătoare, nu e arogantă, nu urăște. "
https://ziaristii.com/acea-jumatate-de-romanie/
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde ioanpuiu » 20 Mai 2025, 09:19

Au revenit zilele normale.
Linişte şi relaxare am simţit ieri dimineată. Dispăruse nevoia să caut ştiri, să văd procente, nu mai aveam treabă. Parcă nu ştiam ce să fac.
Se terminase şi bine că a fost aşa, putea fi rău, putea fi un dezastru social. Plecări masive.
Numai când mă gândesc cât de greu le-ar fi fost copiilor să găsească cuvintele potrivite cu care să-şi anunţe părinţii că pleacă din ţară. Că nu mai suportă.
Un val de singurătăţi ar fi venit peste noi. Tinerii cu copii lor, singuri cine ştie pe unde ... noi bunicii singuri aici.
Chiar şi oameni de vârsta mea şi fără urmaşi îşi făceau socoteli. Îmi spunea cineva că probabil nu-şi va putea valorifica proprietăţile imobiliare la valoarea de acum dar, fie cât o fi, le transformă în bani şi pleacă. Nu la muncă vroiau să plece că nu mai au vârsta. Îşi doreau o bătrâneţe linistită undeva pe unde au mai fost în concedii.

Celor care cred că au pierdut, alegerile sau orice altceva îşi imaginează ca au pierdut, le spun că au avut noroc. Le va lua un timp să înţeleagă că aşa este.
Dacă alegerile ieşeau pe dos aveau asigurată o croazieră indefinită pe Corabia Blestemaţilor.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 20 Mai 2025, 09:27

Bambucha scrie: cuvinte grele, aruncate probabil sub imperiul emotiilor din spatele unei identitati digitale

Simple cuvinte ... un tir cu puf de păpădie, se agaţă de haine sau pot maxim să intre în ochi. Dispar dacă sufli.
Mi-a facut plăcere să le citesc, mai ales partea cu previziunile de Ev Mediu.
Tu vei înţelege dacă-ţi spun că nu am astfel de condiţionalităţi, altora va fi nevoie să le spun că mi se rupe de iad, aşijderea de rai.
Am pierdut cheia de la poarta raiului :lol:
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 20 Mai 2025, 10:57

Dl. Puiu .... noroc cu Mirecea ca a facut acest forum ... ca sa aveti si dumneavoastra loc unde sa va expuneti "impresiile" ... chiar sunt curios cum o fi diagnosticat dpdv medical o persoana care simpte nevoia de a cauta "stiri" :)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 20 Mai 2025, 13:28

Cristian IONITA scrie:Dl. Puiu ....

Încă nu Cristi.
După cum scrii trebuie să mai stai. Obiectiv, fără supărare.
ioanpuiu

Mesajde feederman » 20 Mai 2025, 18:26

[quote="Bambucha"]"
daca un produs zamislit cu data recenta, de unul dintre liceele de elita ale Romaniei, isi dovedeste frauda intelectuala la fiecare vorbulita aruncata printre scrasniri de dinti. Cata decadere! Ce rusine! Liceu unde s-au format varfuri :oops: Cutremurator! Sau poate este o inginerie sociala in spate, [/quote]
Rusul ar spune :Niet cultura.
Raspunsul corect este ingineria coruptiei romanesti. Pana in '89 accesul in liceele romanesti se realiza pe baze stricte care implicau selectia prin concursuri de admitere, astfel incat doar valorile intelectuale reale ale adolescentilor aveau acces in liceele de elita care realizau o ierarhizare de necontestat.. Submediocrii mergeau inspre liceele industriale, dar in cadrul lor se aflau intotdeauna si elevi si absolventi stralucitori, care din motive de natura materiala nu-si permiteau frecventarea unui liceu de elita. Deci si acolo se aflau valori care ulterior si-au confirmat valoarea. Invatamantul este domeniul cel mai afectat de coruptia de masa nu neaparat la nivel de spaga, cat mai ales la nivelul evitarii regulilor scrise sau ale bunului simt. Cum apar ciurucurile imposturii si uzurparii in invatamantul licea? Pana in anul 2000 admiterea in licee se facea in ordinea cunoscuta: examen de admitere, distribuire pe baza de optiuni dar fara examen, redistribiure.
Ca de obicei puii noilor potentati nu reuseau la examenele de admitere in liceele de top; atunci au gasit portitele legale de acces in aceste unitati scolare care erau si sunt:
1 transfer in interesul tanarului elev pe filiera liceu din orasele mici - liceu de elita din municipiu, realizat in doi pasi scrpitici. ex; p1 Bucuresti - Fierbinti deal, p2 F D _ Sincai buc.
2 Media ponderata intre nota de admitere si cea obtinuta in scoala generala din localitatea in care domiciliaza.
3. Accesul pe loc rezervat pentru grupuri defavorizate. Luand in cosiderare nivelul cultural ridicat al individului este posibil ca filiera urmata sa fie cea de nivel superior, respectiv 3.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Bambucha » 20 Mai 2025, 19:17

ioanpuiu scrie:Chiar şi oameni de vârsta mea şi fără urmaşi îşi făceau socoteli. Îmi spunea cineva că probabil nu-şi va putea valorifica proprietăţile imobiliare la valoarea de acum dar, fie cât o fi, le transformă în bani şi pleacă. Nu la muncă vroiau să plece că nu mai au vârsta. Îşi doreau o bătrâneţe linistită undeva pe unde au mai fost în concedii.

Daca este cineva trecut prin toate, adica a vazut multe in viata sa, atunci stie ca ouale nu se tin toate in acelasi cuib. Niciodata, indiferent de atasament, si as indrazni sa zic chiar si la varste intelepte.
Sa nu rasufle usurat, doar ce s-a cumparat putin timp, si pana maine a mai ramas foarte putin.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 20 Mai 2025, 19:43

Si o tema despre care lumea nu vorbeste... nu doreste sau se fereste...
Retelele sociale prin care s-au desfasurat atacurile sistematice, coordonate la nivel de arhitectura gotica, prin boti, algoritmi, microtarget, troli, roiuri concentrice sincronizate sunt detinute nu numai de china, ruzzia.
Nu, twiter, facebook, youtube, instagram, pinterest, etc nu isi au sediul acolo. De cand s-a schimbat vantul peste ocean si Uniunea Europeana este tratata ca un dusman, citez: "European Union is nastier than china" sa nu ne mai miram de nimic, as zice eu. sigur-sigur tinem cu dintii, daar parca se schimba directia vantului, punand-o intr-un context mai macro (spatial si temporal). :idea:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Shrek » 20 Mai 2025, 21:01

Auzi ce zace la gazeta
https://adevarul.ro/politica/cum-au-vot ... 44852.html
Carevasăzică tat ciuma roșie a salvat romanica de pericolul suveranist?!
Dincolo de glume și bancuri cu Simion, el a reușit sa smulgă cinici milioane de voturi. Un sfert din populația tarii și aproape o treime din alegatori! Nici nu îmi pot imagina ce lupte se vor da în continuare pentru a-si menține fiecare bazinul electoral! Dacă nu va fi dat jos de la șefia partidului de " ortacii " lui, la următoarele alegeri nu se stie! Mulți dintre pensionarii PSD, își vor fi predat inventarul și nu vad cine ar mai putea sa ii scoată din rahat pe " olimpic"!
Shrek

Mesajde ioanpuiu » 21 Mai 2025, 09:47

Azi mă simt puţin sadic ;)
George Simion şi cu unchi-su Georgescu au prostit mulţi oameni, mulţi dintre ei sunt în curs de vindecare dar alţii, puţini cred, aşa vreau să cred, nu se vor vindeca niciodată la fel ca nostalgicii comunismului şi ai lui Ceauşescu.

O dedicaţie pentru incurabili din partea unui vindecat celebru:
https://www.youtube.com/watch?v=HRV3CyO543Y
ioanpuiu

Mesajde Bambucha » 21 Mai 2025, 10:31

Bambucha scrie:citez: "European Union is nastier than china"

Raspunsul a venit dintr-o directie total neasteptata, pentru cine este curios sa caute pe googl: Tesla sales declining Europe 2025.

Doar in aprilie:
Germany -76% , UK -62%, France -59%, Sweden -80%, Netherlands -73%, Denmark -67%, Portugal -33% Spain -36%, Belgium -55% etc
https://cleantechnica.com/2025/05/16/tesla-sales-in-april-of-2025-continue-to-disappoint/

Un raspuns rapid, autentic, tacut si decent dar raspicat, clar si direct catre unul dintre cei mai puternici si bogati oameni de pe planeta, dincolo de lentoarea institutiilor europene, anchilozate in birocratie, in somnul lenes de saturatie, si naucite de discursul tehno-agresiv al noii miscari nordatalantice.
Este un raspuns in urma caruia pipota mea nu mai incape in trupul de gaina, un sentiment de mandrie atat de valoros tocmai ca este foarte rar (ultima prin 2017). Ca sa citez dintr-un clasic in viata: “o adevarata expresie de sanatate”, este fix reactia unei familii de albine japoneze in fata frelonului asiatic. Nu stiu daca macar 10% din conationalii mei simt asta, mandrii in spirit ca apartin de civilizatia europeana, si daca au respect pentru toata opera de arta magnifica ce a dat-o lumii intregi aceasta diversitate de natiuni. M-as bucura sa fiu contrazis.

Pana atunci se pare ca cineva a invatat o lectie:

Si Romania a dat un raspuns in sensul acesta vis-a-vis de noile teorii/tehno-ideologii Peter Thiel, reinterpretate pe plaiurile noastre dupa o reteta de bors rusesc.
Dar pe termen lung personal sunt mai circumspect ca toate oile isi gasesc pastorul in constiinta!
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE