Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Masura 141

Mesajde balasbebe » 22 Ian 2012, 19:43

romikele scrie:
viorel55 scrie:27 f.a X O,O76= 2,052 UDE

Deci valoarea de minim 2 UDE este respectata... cu 26 de stupi, ar fi sub aceasta valoare.
Ghidul nu se publica neaparat pentru fiecare sesiune, ci se actualizeaza daca apar modificari.
Atat timp cat ele nu apar, e valabila ultima versiune de pe madr.ro.

NOTA: Cei care deruleaza M141 pot face achizitii prin PNA, cu conditia achizitiei si de medicamente impreuna cu materialele solicitate.
In caz de achizitii de familii de albine este obligatoriu sa se solicite medicamente pentru toate familiile, atat pentru cele existente cat si pentru cele solicitate prin PNA. Nerespectarea acestei clauze atrage automat neeligibilitatea dosarului.

Hoti la drumul mare, ce sa zic altfel?
Daca eu vreau sa cumpar acid oxalic cu 20 de lei kilu, nu-i bun ca nu sunt la program bio.
balasbebe

Mesajde eugen. » 22 Ian 2012, 19:54

romikele scrie:
La sesiunea de depunere incheiata, pentru M112 au fost fonduri pentru 27.000 de proiecte, dar eligibile doar 25.000, asa ca si proiectele cu zero puncte vor putea prinde finantare.

La care sesiune de depunere ? Cea care s a incheiat pe 13.01.2012 ? ca asa se intelege...
eugen.

Mesajde romikele » 22 Ian 2012, 20:55

Asa am inteles si noi...
romikele

Mesajde eugen. » 22 Ian 2012, 21:24

romikele scrie:Asa am inteles si noi...

scuze.... dar ceva este in neregula ! suma alocata sesiunii impartita la 25 000 sau 40 0000 nu are cum sa dea 25 000 de proiecte eligibile :!:
scuze si pentru off-topic ;)
eugen.

Mesajde romikele » 22 Ian 2012, 22:40

Nu toate proiectele sunt la acele sume si mai sunt de rezolvat contestatiile, care nu cred sa influenteze prea mult rezultatul final... oricum nu am stat sa verific aritmetica informatiei, dar o voi face de curiozitate.
romikele

Mesajde M@rinero » 29 Ian 2012, 13:56

mac72ro scrie:VA ROG CINE STIE CIND INCEPE NOUA SESIUNE PENTRU MASURA 141.

m-am interesat pentru depunere dosar si mi-au spus ca sunt cateva necunoscute la ora asta adica ar putea cere in plus sa ai in gospodarie si ceva animale,sa fii proprietarul gospodariei, sa-ti fie inscriptionati si inregistrati stupii, iar la intrarea in prisaca sa ai o tabla, ca la santierul de constructii pe care sa scrie ce inventar ai inauntru, cica sa nu ai posibilitatea sa-ti aduci de la vecinu niste stupi cand vin la verificat si ca deocamdata nu stiu conditiile acestea, doar prin mai iar de la semnare daca tise accepta dosarul trc vreo 8 luni pana-ti intra bani-n cont.
numai bine.
M@rinero

Mesajde manu8388 » 29 Ian 2012, 14:40

Eu abia acum incep cu albinele, dar chestii economice stiu. Parerea mea sicera si personala este ca acest program este un mod mai frumos de a face inventarul a ceea ce are omul prin gospodarie. plus ca mai am o banuiala , cum au fost in nenumarate randuri in tara asta frumoasa condusa de oameni de rahat, ca sigur o sa apara vreo lege prin care sa te oblige sa iti faci pfa sau mai stiu eu ce si sa inceapa sa te impoziteze baietii. nu-s ei prosti banii se intorc in proportie covarsitoare inapoi in visteria statului sau a ue. este doar o parere . sunt curios sa vad care dintre voi impartaseste aceleasi sentimente cu mine:)
manu8388

Mesajde proapis13 » 29 Ian 2012, 18:27

manu8388 scrie: plus ca mai am o banuiala , cum au fost in nenumarate randuri in tara asta frumoasa condusa de oameni de rahat, ca sigur o sa apara vreo lege prin care sa te oblige sa iti faci pfa

Toti cei ce au accesat Masura 141 au P.F.A. ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde adycnst » 29 Ian 2012, 19:15

servus manu,
daca eu iti dau bani, pe degeaba asa, am si pretentia sa detin intr-un fel controlul asupra lor adica sa faci cu ei fix ceea ce ai spus ca faci - asta explica intr-un fel PFA-ul. Cred ca esti deacord cu mine ca multi dintre noi au luat banio si i-au matrasit prin carciumi sau au facut mai stiu eu ce!....pana la urma au si cei de la minister un gram de dreptate!
adycnst

Mesajde manu8388 » 29 Ian 2012, 22:15

adycnst scrie:servus manu,
daca eu iti dau bani, pe degeaba asa, am si pretentia sa detin intr-un fel controlul asupra lor adica sa faci cu ei fix ceea ce ai spus ca faci - asta explica intr-un fel PFA-ul. Cred ca esti deacord cu mine ca multi dintre noi au luat banio si i-au matrasit prin carciumi sau au facut mai stiu eu ce!....pana la urma au si cei de la minister un gram de dreptate!

foarte de acord cu tine , referitor la pfa sau ii mai nou , un amic al meu o avea facuta , cu impozit de 800 de lei pe an . anul trecut cand s-a dus sa plateasca impozitul i-au zis cei de la anaf ca impozitul este 2400 de lei , ca s-a modificsat nu stiu ce . am eu asa o presimtire ca dupa ce ajungi sa ai 63 de stupi sau mai multi vor ridica impozitul. asa am o banuiala, asta este pentru cei care o considera o mica afacere. este altceva cu un apicultor care are cateva sute de stupi sau mai multi si vrea sa vanda prin magazine , hypermarketuri , export. da ala automat are nevoie. si la mine in localitate si in cele vecine toata lumea face "proiectul ala de 7500 de euro" dar multi nu stiu la ce se inhama. unii si-au facut pentru solarii , altii albine , 2 oameni care ii cunosc personal au facut pentru albine, cu calcul de ala simplu cum este obisnuit romanu sa faca : 20 de kile de miere x 15 lei +8 kg polen x80 de lei egal 940 de lei pe un an pe stup inmultit cu 30 egal 7500 de euro etc etc etc unde nu scade nimeni ce trebuie sa investesti si asa mai departe tratamente deplasari etc etc , eu sunt ferm convins cu vor fi foarte multi care isi vor manca degetele cand vor vedea in ce s-au bagat , si e greu de iesit:) eu am un srl care nush cum sa fac sa il inchid, ma doare capul si mintea s.a.m.d. nu dau mai multe detalii
manu8388

Mesajde adycnst » 30 Ian 2012, 11:02

pai mai manu....vrei banii faci pfa, crezi ca nu ai nevoie de ei si te descurci singur...atunci nu mai apelam la ajutoare! tu decizi - puterea fie cu tine! :lol:
adycnst

Mesajde manu8388 » 30 Ian 2012, 11:18

adycnst scrie:pai mai manu....vrei banii faci pfa, crezi ca nu ai nevoie de ei si te descurci singur...atunci nu mai apelam la ajutoare! tu decizi - puterea fie cu tine! :lol:

salut ady, eu nu am nevoie deocamdata , imi dadeam si eu cu parerea
manu8388

Mesajde marian67stroe » 30 Ian 2012, 20:30

adycnst scrie:servus manu,

nu stiu de ce mi se pare mie ca esti cam de partea lor tu!!
Nu crezi ca ar fi mult mai bine ca cei care au sarcina sa controleze pe cei cu proiecte sa o faca pe bune si sa nu mai primeasca fel de fel de atentii sa inchida ochii pentru neregulile gasite la control???
Eu cunosc cazuri de stupari parati care au primit subventii, cu toate ca nu s-au incadrat in conditiile impuse,iar cei care au verificat s-au facut ca ploua.
S-a ajuns la situatia ca cei care incearca sa faca ceva serios in domeniu nu mai au loc de ceilalti care stiu sa dea numai spagi .
Dar vorba lui Mircea Badea TRAIM IN ROMANICA SI ASTA NE OKUPA TOT TIMPUL.
Cand nu esti sigur de caracterul unui om, priveste-i prietenii.
marian67stroe

Mesajde adycnst » 30 Ian 2012, 20:38

servus,
gresit, nu sunt de partea lor ci a bunului simt, am spus ceva iesit din comun!?...daca eu va dau bani pentru ceva nu este logic ca acei bani sa fie folositi pentru acel ceva ci nu pentru a cumpara te miri ce!?..."traim in roamnica tara tuturor posibilitatilor"
adycnst

Mesajde viorelolt » 31 Ian 2012, 12:35

manu8388 scrie:Eu abia acum incep cu albinele, dar chestii economice stiu. Parerea mea sicera si personala este ca acest program este un mod mai frumos de a face inventarul a ceea ce are omul prin gospodarie. plus ca mai am o banuiala , cum au fost in nenumarate randuri in tara asta frumoasa condusa de oameni de rahat, ca sigur o sa apara vreo lege prin care sa te oblige sa iti faci pfa sau mai stiu eu ce si sa inceapa sa te impoziteze baietii. nu-s ei prosti banii se intorc in proportie covarsitoare inapoi in visteria statului sau a ue. este doar o parere . sunt curios sa vad care dintre voi impartaseste aceleasi sentimente cu mine:)

Manule, esti fratele meu intru gandire. Ma bagai si eu in ist rahat si ma incearca deja regrete. In ziua de azi minciuna, si furaciunea sunt la rang inalt. Ce sa mai, acu om trai si-om vedea.
Ma gandesc asa: pentru un ajutor anual, care pana la urma nu inseamna mai mult decat un salar mediu lunar in UE, te trimet sa cotrobai si sa dai cu batu pe la toate institutiile posibile.De ce? Simplu: Te angajezi sa primesti mila de la ei, apai o sa te ustute la c*r. Sincer .
viorelolt

Mesajde iulyan_milo » 01 Feb 2012, 14:27

Pe 29 ianuarie am fost sunat de consultantii care mi-au facut proiectul, ca dosarul meu a fost aprobat si va trebui sa imi strang toata documentatia pentru a ma face pfa si a putea primi banii, de asemenea am primit si o scrisoare scrisa in acest sens.
iulyan_milo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE