Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Piata universitatii

Mesajde patrascu » 24 Ian 2012, 15:34

Un mare comunist(Brucan) a spus in 90 despre dialogul dintre puterea de atunci si grevistii foamei din piata ceva de genul ca nu poti sta de vorba cu niste nemancati. atitudinea se pastreaza raportat la vremea noastra unii cu burtile pline la cosstum si altii care tipa in piata fara un covrig in stomac iar dialog ioc.
A mai spus acelasi bolsevic ceva de genul:Stupid people, abia peste 20 de ani veti intelege ce e democratia!. Se pare ca unii au inteles-o mai devreme inca din 90 dar altii care "nu vroiau sa-si vanda tara" au simtit la mai bine de 20 de ani urmarile unui regim democratic dar condus in maniera comunista si de fosti membri pcr. Exista diferente majore intre cei din 90 si cei de astazi dar si atunci si acum se striga nu atat contra unor figuri cat impotriva unui sistem . Atunci Romania avea inca oameni de valoare dar cei ce au inteles democratia au fost prea putini si nu au putut sa-i impuna. Astazi cand multi o inteleg oamenii aceia de valoare in mare parte nu mai sunt si de aici o negare a intregii clase politice. Mai sunt unii care nu au inteles nici astazi ce inseamna democratia ei condamnand in continuare pe cei care aleg sa iasa si sa-si ceara drepturile.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde proapi » 24 Ian 2012, 16:38

In mare ai dreptate, dar ce zici de cei "invinsi" in '89 care nu stiu altceva decat sa compromita ideea de democratie. Cred ca fac asta si cand dorm, e vendeta lor.
Vrajelile lui Base cu " sa fim solidari" in timp ce compromisul este la el acasa nu are nicio valoare!!!
proapi

Mesajde victor s » 24 Ian 2012, 17:07

akmm scrie:

E
Si eu mai am o teorie.

La ce nivel ne-am situa daca am cobora standardul legislatiei pana acolo unde acestea ar fi tolerate de aproape toti?
Adica, taiatul padurilor sa fie la liber.Aruncatul gunoaielor la fel.In agricultura se se foloseasca toate insecticidele pe care le vrea orisicare.
33. [/quote]
*********************************************************************************************************************************************

cel putin din aceste randuri, reiese CRUDA REALITATE...
padurile sunt la liber (chiar daca la lege scrie altceva) gunoaie...????? :lol: e tara plinaaaaaaaa ! e TARA GUNOAIELOR !
insecticide???? aici se pune punctul pe i.... :shock: pai sa intrebam cativa colegi ca Adi Hodis, Alt Stupar... e tara liberelor alegeri...fiecare da cu ce vrea fara macar sa-i pese ca in zona sunt si cativa stupi ce culmea....in dobitocia lor, habar n-au ca este un castig si pentru ei.
scuze...m-a cam luat valul drept pentru care nu mai vreau sa itesc acest subiect !
victor s

Mesajde victor s » 24 Ian 2012, 17:17

jimm scrie:Eu unul nu cred ca intr-o piata se pot strange spontan nici macar 50 de persoane!Sincer in superficialitatea gandirii mele nu cred intr-o astfel de spontaneitate, am motivele mele! Inainte de iesirile din strada Base a retras legea! De ce? Avea ceva semnale din spate? De ce nu a mers pana la capat?Sau poate crezi ca-i era teama de 200 de manifestanti in piata!

asa cum spunea si gabi bee, intotdeauna la fotbal si politica vom fi imprtiti...
in privinta celor 50 de persoane...te inseli...ba da...pot si se strang, mai ales atunci cand trebuie !
crezi tu oare ca lui base nu i-a pasat de oamenii din strada? nu-i nimic... a m-ai fost unul care tot la fel...nu i-a fost teama de nimeni si de nimic si a sfarsit cum a sfarsit...!
victor s

Mesajde stroe » 24 Ian 2012, 18:16

Actuala putere ( presedintie si guvern ) a facut multe lucruri evitand caile democratice. Asta e problema importanta. Nu este vorba daca ai sau nu ce manca! Fiecare ca treaba lui!
- comasarea alegerilor este o abatere grava de la democratie( stim cu totii cum se fac alagerile locale , cum aduna primarii babele cu masina la alegeri etc0
- legi trecute prin asumarea raspunderii evitand parlamentul
- atragerea de parlamentari de la opozitie pentru constituirea majoritatii parlamentare
- legi cu aplicare retroactiva
- schimbarea codului fiscal cu aplicare imediata etc
Restul sunt fleacuri.
Proteste poate face oricine. Legal si fara violenta e binevenit orice protest.
Schimbarea puterii e foarte buna oricand. Macar se mai feresc unii de altii.
stroe

Mesajde nae » 24 Ian 2012, 18:24

Gasesti femeia ''aleasa '' in pat cu X , ce faci ?
- ii ceri divortul (demisia );
- o ierti ca alta mai BUNA nu gasesti (Base )
-o ierti ca :-ce zic prietenii/familia (UE/FMI )
- te sinucizi ( tu esti vinovat ca ai vazut-o )
Discutiile tehnice au T' variante ,eu : - s-au pisat pe noi ,eu nu accept si cer divortul si-mi asum (nu ca Base ) partajul _____ pierd ceva dar pot sa ma barbieresc, fara sa ma tai .
nae

Mesajde patrascu » 24 Ian 2012, 18:26

nae esti foarte tare :D
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Albinel » 24 Ian 2012, 19:02

ioanpuiu scrie:
Albinel scrie:

...am plecat cu Dinca Dumitru pe 22 aprilie de la televiziune ...... catre Piata Universitatii sa facem o "baricada" din flori ...... si masele s-au luat dupa noi......asa s-a creat fenomenul Piata Universitatii '90..

Nu a fost aşa simplu şi nu s-a născut într-o după-amiază.
În nici un caz Dumitru Dinca nu a fost tatăl "fenomenului" Piaţa Universităţii. La vremea aia Dincă era primit cu simpatie peste tot unde apărea pentru că oamenii îi recunoşteau meritul de a fi fost la baricada din noaptea de 21 Decembrie, la Universitate.
Mesajul lui personal, deşi patetic pînă la extrem, era totuşi destul de "subţire" şi ai văzut ce traseu a avut ulterior.

Piaţa Universităţii a fost o mişcare de opoziţie şi de contestare a nou instalatei puteri, care nu era ce trebuia să fie.
Ea s-a născut în conştiinţa oamenilor şi crede-mă că a avut foarte mulţi părinţi.Pot spune că germenii ei au încolţit în primele zile ale lui 1990.
Îţi reamintesc cum era atunci:
- prospăta poliţie, fostă miliţie, nu prea îşi mai arăta faţa în public.
- în ianuarie '90 psihoza teroriştilor nu se incheiase şi bîntuia nopţile romînilor.
- tot atunci, multe familii încă îşi mai căutau morţii ca să-i îngroape după datină.
- ziua pe lumină, oamenii vizitau punctele fierbinţi, locurile unde cazuseră semeni de-ai lor şi aprindeau lumînări, discutau şi citeau noua presă mai mult sau mai puţin liberă.
În grupuri mai mari sau mai mici se formau adunări publice care uneori se transformau unele în marşuri de sustinere sau, mai frecvent, de contestare a noii puteri.
Oamenii respirau cu nesaţ libertatea.
Pe acest fundal situaţiei,(şi îţi dau acum un exemplu pe care îl cunosc îndeaproape) noua putere ia prima măsură de îngrădire a libertătii cîştigate cu atîtea sacrificii, prin emiterea Decretului-Lege nr. 39 din 24 ianuarie 1990

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... t?idt=7442

În ziua publicării lui în presă, patru tineri decoratori, doi bărbaţi şi două foarte tinere femei, colegi într-un colectiv de 16 persoane, reproduc articolul 2 din decretul-lege pe o pînză albă de 1/4m scriind cu litere de 25 de cm. decupate din hîrtie albastră, textul.

ART. 2
In municipiul Bucuresti, adunarile publice se vor organiza, de regula, in Parcul Libertatii, Parcul Tineretului, Parcul Operei Romane si Parcul Titan
.

Peste fiecare P din text, lipesc cîte un Ţ din hîrtie roşie şi astfel Parcul devine Ţarcul.
Păcălesc paznicul de la Universitate - Facultatea de Geologie, pătrund şi întind/afişează la et. 1 pe parapetul balconului de deasupra intrării la metrou, panoul.
Anunţaţi cumva, şase studenţi din Liga Studenţilor apar pe neaşteptate şi în viteză şi îi surprind pe intruşi în balcon.
Pentru cîteva clipe, o încăierare a părut iminentă dar cel care părea a fi şeful lor, s-a interesat de conţinutul pancartei şi a decis: rămîne!
Aşa l-au cunoscut cei patru pe Marian Munteanu.
Dar asta a fost doar o picătură din ce avea să devină un fluviu.

Vezi aşadar, că nu a fost aşa de simplu. A fost o contribuţie colectivă formată din foarte multe "picături"

cu mult respect pentru pozitia dumneavoastra si pentru felul relatarii..dar totusi trebuie sa dam Cezarului ce-i al lui..
nu exista acel FENOMEN declansat la acea data ,fara aportul tuturor celor prezenti..,respectiv sosirea lui Ratiu de la Galati ,taierea cablurilor de comunicare cu cei stransi in asteptarea lui , sosirea Aliantei Civice..si propunerea lui Dinca de a face o baricada din flori ,in Piata Universitatii..
daca ulterior .. Dinca s-a multumit doar cu titlul de revolutionar si cu deschiderea unei gogoserii..asta a fost..
imi amintesc cu durere faptul ..ca unele adunari din februarie '90 ,impotriva lui Iliescu si a neocomunistilor din fata magazinului Unirea ..erau conduse culmea ..de cine credeti,,?? chiar de Miron Mitrea .. :oops: era deajuns sa asistam..sa fim scuipati direct in fata de militienii de atunci si amenintati cu ce va urma ..de nu circulam..
era de ajuns sa stam in genunchi in fata Ambasadei URSS cu lumanari in mana si sa spunem Tatal nostru sau sa scandam "URSS ,i-ati talpa de pe Basarabia "..pentru a ne lua bastoane pe saturate..
sa ne amintim de aportul Primarului GOLAN Toader Stetca din Sapanta ,cu care am discutat telefonic plecarea lui din Sapanta ,a Primarului Snagovului ,Niculaie Marinescu Marian,ce in direct fiind cu Felicia Melescanu ..si-a pus ecusonul de Primar Golan..,a Parinelui Galeriu si ultreior a zeci de mii de romani prezenti in Piata Universitatii..
Marian Munteanu..un ADEVARAT LIDER..!!
iar studentii condusi de el ,au constituit factorul decisiv de intrare in istorie a Fenomenului Piata Universitatii "90..
azi ..nu mai avem liderii de atunci..,totul se cumpara ..vedeti cum l-i s-a inchis gura revolutionarilor :oops: ,a unora dintre liderii sindicali ,a unor Primari si chiar a unor lideri locali a unor formatiuni politice din opozitie..,a armatei ,politiei si jandarmeriei.. :oops:
uneori incep sa gandesc la modul serios ,daca mai merita sa mai traiesc aici..?? daca asta-i chiar tara mea ..?? daca traiesc printre romani sau am doar senzatia asta ??:(
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde nae » 24 Ian 2012, 21:22

patrascu scrie:nae esti foarte tare :D

M-am taiat sub nas la 20' /de 2 ori .
nae

Mesajde nae » 25 Ian 2012, 17:12

Cred ca-mi da sangele pe nas . Ma uit la tv. si :- mamelucul de Boc ,in pulover -om simplu ,se ingrijeste de rezervele de apa , pacura ...- Ba, Boc ,esti mai citit ca mine -dar nu poti mai mult? ,d-le nu contezi ,esti un sofizm ,apuca-te de gagici ca Roman .
Romani ati invins ,va multumesc . Daca serviciile raportau ca Piata Universitatii sunt singurii ROMANI nemultumiti NIMENI nu CEDA NIMIC . Factorii de decizie politizati /pupinputere ezita ___ vezi decizia Curtii ,atitudinea jandarmilor ....
Ii platim (bani/masini/paza ... )sa munceasca pt. NOI nu sa ne REGULEZE . Noi avem dreptul sa cerem Luna de pe cer ei ,obligatia sa lupte sa ne-o dea .
Pe cine punem in loc !?, pe gogo -nu cere bani /stie carte / nu fura si il ai pe viata .

Va rog sa ignorati postarea de sus !, va rog sa nu incetati sa protestati impotriva viitoarei PUTERI . Aici s-a gresit in '90 ,ne-am culcat bucurosi de lozincile spuse la liber si EI (TOTI) au veghiat sa dormim linistiti .Solutia e sa-i disperam noi pe ei ,nu sa ne intoarcem la punga lu' DD/Antonescu /Voiculescu /Ponta .
Cand ceri mult copii ca EBA /Boc nu se nasc (Dacii nu aruncau ,jertfa , in sulite ultrasi -huligani ) O matca buna se epuizeaza repede /una proasta se SCHIMBA .
nae

Mesajde Ioan Guist » 25 Ian 2012, 18:12

Colegi, prieteni,
Vad ca va incingeti ...reciproc.Nu va contrati si nu va "scuipati" E bine.
Se pare ca sunteti din ce in ce mai ... "singuri"Nu mai e nimeni de pe cealalta "baricada"

Incerc sa va scriu eu cateva.
Nu uitati ca piata din centru orasului, nu e ...tzara.Nu cadeti in plasa politicienilor, cum ca tara vrea ...sa-i puna pe ei la troaca.
Cei din Piata sunt cei ce intradevar au probleme.Unii ca nu's la troaca, unii ca nu au mancare,altii ca nu au telefon, altii ca e timpul ca o galerie de fotbal sa conteze in ecuatia politica, altii ca sa ajunga primari (columbeanu), altu e din URSS si altul din EU. etc etc

Tara nu este deloc in situatia lui '89 sau 90.Minciunile bagate de media timp de 7 ani, au indus asta.Voiculescu 1-2- 3 & vantu cu realitatea-Catavencu plus politicul din celalalte,au erodat incet dar sigur increderea poporului roman in calea ce a ales-o in 89.Va rog ganditi la rece.
Traim inca intr-o tara cu democratie.Este extrem de periculos pentru noi ce se intampla.Nu suntem pe vremea lui Iliescu, cand guvernele se schimbau cu minerii si nici pe vremea lui Nastase cand Academia Catavencu era oprita la gara.Toata. Nu era spaga sa nu treaca pe la Nastase.

Alesii trebuie schimbati prin alegeri.Sau prin lupta,actiuni politice.Nu ca in tarile bananiere, cu caramida si bata.Am trecu de asta.Sper.

Din simpatie si ...prietenie, am scris cele de mai sus.Nu sper sa fiti de acord cu mine.Sunteti prea...incalziti.
Inca o data .Ganditi la rece.

Avem o patura petecita si cheala pe noi.Vai steaua ei.Dar e mai buna decat nimic pe geru asta.Caderea guvernului, a presenedtiei, pe alte cai decat cele politice sau alegeri libere,ne costa enorm astazi.Am strans din curele cu totii cu austeritatea asta.Va fi in zadar.Vom cadea in jos ca bulgarele.Nu e timpul sa ne riscam.

numai bine si intelptciune tuturor
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Cristian IONITA » 25 Ian 2012, 18:38

Pupe - tara este cea din ianuarie 2012 .... dar daca tu esti multumit de ea asa cum se gaseste acum ... nu inseamna ca trebuie sa fim toti la fel de multumiti.

Poate ca e mai bine ca-n 89-90 .... poate ca e mai bine chiar si ca-n 2000 .... dar ... e departe de ceea ce ar trebui si ar merita sa fie, iar pentru acest lucru exista vinovati si responsabili ... nu vad de ce trebuie sa facem toti ca strutii .... sa bagam capul in nisip si sa lasam in continuare partea dorsala la dispozitia oricui.

Ce are de-a face modul in care guverneaza actuali "alesi" cu cu ceea ce ne-am dorit cu toti in '89?

Si-a dorit cineva in '89 ca sa fie blocate pensiile si sa fie taiate salarile in timp ce se fac investitii inutile - partii de schi (in zone unde nu ninge), telecabine, borduri, fantani arteziemne?
Si-a dorit cineva in '89 ca Presedintele tarii sa faca carpa de sters pe jos un om capabil si care a depus eforturi pentru a asigura functionarea unui sistem SMURD care sa fie referinta in domeniu?
Si-a dorit cineva in '89 ca resursele tarii (petrol, energie, banci, etc) sa fie cedate unor oligarhi si care sa ne taxeze & tarifeze & comisioneze dupa cum au ei interesul?

si lista stii foarte bine ca e foarte lunga.

Base & co au avut toate resursele si increderea populatiei la dispozitie ... in 2007 la referendum a avut 70% .... nici un alt politician roman de la Iliescu in 90 (care a avut 85%) nu a beneficiat de atata incredre si popularitate .... ce a facut cu ele? se vede acum .... de aproape 8 ani de zile tot "reformeaza statul" ....

Base s-a dovedit a fi chiar foarte bun in opozitie ... unde pretentiile erau sa fii tare in clanta .... cand a fost insa vorba sa mai si faca ceva "efectiv" ... sa si creeze ceva ... rezultatele le stim cu toti ...

Am fost un sustinator al lui Base ... si nu doar ptr ca sunt anti PSD ... dar nu pot ca in continuare sa ma fac ca nu vad ineficienta lor, ba mai mult .... reaua vointa si mai ales mitocania de care da dovada ... acum cand realizeaza ca e pierdut, ca nu-i mai tine vrajeala si hahaiala.

A nu se intelege ca sprijin sau simpatizez cu opozitia .... nu sunt cu nimic mai buni comparativ cu Base ...

Alegerile anticipate nu au nimic nedemocratic .... in schimb sper eu .... ca reprezinta un semnal clar ptr cei care or castiga pe viitor ca nu trebuie sa uite si mai ales sa tradeze ceea ce promit pentru a castiga.
Nimeni si nimic nu trebuie sa fie vesnic si nici de neinlocuit.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Ioan Guist » 25 Ian 2012, 19:04

Cristi,ai dreptate.Dar.
Nu-i momentul.
Ponta si antonescu, sunt de paie.Altcineva sunt in spate.Sunt aia ce au sponsorizat la trei capete.E voiculescu & camarila de securisti.E foame mare la varf.
Iar oamenii din piata vor sange.Si e normal.Ca e ...greu.
Baietii sunt la primire si asteapta capul lui Base sau mai stiu eu cine, sa joace turca in fata poporului.
Sa nu credeti ca rusia sta degeaba.Sa nu credeti ca declaratile cu AXA ce trece prin bucuresti -Londra, sau raceala cu rusi ori scutul anti racheta e ...pe de gratis.

Base prost, hot cum e, tantalau si chior, o impus referndumul.Ca ...clasa politica nu o vrea, e altceva.Doar un dictator ar fi incercat sa-i reduca din...brisca.
De ce nu se striga in piata sa se impuna referndumul?? Ca ...nu sopteste nimeni??Ca...nu se doreste sa se strige?
Am vrut cu totii doar 300.Si camera unica.

Va rog ganditi la rece
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde nae » 25 Ian 2012, 19:12

Oamenii din piata sunt varful aisbergului . Curtea n-a dat solutia tinand cont de 5000 de protestatari/e basista ; daca serviciile informau : 5prosti/10 randuri UNICUL Base facea baie de multime ; ce l-a determinat sa rateze sansa sa intoarca curul la 2 fosti presedinti ?
Ultima postare : -POFTIM !?
nae

Mesajde nae » 25 Ian 2012, 19:22

Eu nu incerc sa conving NIMIC . Dau si eu in butoane . Pt. ca n-am specificat in pagina personala ,scuze , va spun ca obisnuiesc sa ma incing cu sotia sau singur /recunosc .
Ies din aceasta piata ,acum .

Rog ,cine poate/stie , sa stearga postarile mele din aceasta sectiune .Multumesc !
nae

Mesajde echo » 25 Ian 2012, 19:53

Ma mananca buricele degetelor....

mie imi miroase a "revolutie portocalie"... !!! adica cea care a fost la Ukraineni..., perioada de "revolutie" in care toti studentii si somerii au avut bani... Cum?? simplu - "urca-te in autobuz, mergem in piata, strigi, dai din maini, pichetam, seara te aducem inapoi si iti primesti banul pe ziua de munca"

Per total ... gresesc??

Daca nu gresesc e vai de noi !!! pe termen lung...

situatia nu prea se priveste per ansamblul ei.. e drept ca oamenii, multi o duc rau, totusi in contextul european Romania chiar sta bine... Uitati-va la Grecia, la Ungaria, la Italia, la ... EUROPA !!!!

Toti in lumea asta se dau cu curul in sus ca nu cumva sa cada economia europeana, fapt deosebit de ...posibil si care va atrage intreaga lume intr-o recesiune economic, iar noi... "da-l pe ala jos, pune-l pe ala sus!!"
Mai ce imi place mie Caragiale !!!!!!

Mai, ne place, nu ne place, am votat si schimbarea se fece doar printr-un alt proces democratic - o noua votare ... la timpul ei!!! Exista vre-o alta tara, democratica si dezvoltata in care schimbarea Presedintelui se face prin miscari de strada??? Sau luam ca exemplu Libia, Siria, Tunisia, Egiptul?? Daca da, ... aia suntem !!!

Am votat un presedinte - ramane sa isi faca mandatul !!! nu ne mai place, nu il mai votam la urmatorul mandat !! la fel si cu partidele !! ACESTA este procesul democratic...

Alegeri anticipate?? la cat?? la fiecare jumate de mandat?? Considerati ca asta e proces democratic ? Eu il vad HAOS.

Pe toate posturile radio, TV, despre asta se discuta, "Jos Basescu, jos Guvernul !!!" foarte frumos... doar ca toate aceste ... "dezbateri" costa !!! si cineva le plateste... cine e acel.. CINEVA??? Chiar nu se simte manipularea media din spate???

Si daca iese pasenta, acel (acei) CINEVA, nu isi vor vrea banii inapoi?? DE UNDE ???

Rezultatele acestor miscari mai mult sau mai putin ... "spontane" vor fi: destabilizarea sistemului politic, a celui administrativ, scaderea rating-ului de tara, o opinie politica si economic retinuta a mediului extern vizavi de RO, (nimeni nu face afaceri cu o tara instabila politic... ca nu stii ce urmeaza), posibil pierdera multor parti bune (inclusiv a finantarile europene) obtinute in urma evolutiei tarii din ultimii 10 -15 ani..

Daca iese chestia asta MERGEM INAPOI CU 10 ANI !!! Nu pt faptul ca e Basescu sau altul, ci pentru MODUL in care se face aceasta schimbare....

Parerea mea...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE