Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare 2012

Mesajde Adi Hodis » 23 Ian 2012, 19:52

ciptheman scrie:hai sa ti explic ca sa ne lamurim,
...
si da blochez ramele pana la leatul de jos cu miere caci pana intra definitiv la iernat isi fac loc ...

Deci, in concluzie, full inseamna plin complect, da ? ... dar defapt ramele nu sint full cu miere, au un spatiu cu celule goale in centrul cuibului si asta schimba datele situatiei. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ciptheman » 23 Ian 2012, 20:11

corect adi nu m am exprimat eu bine deci ramele sunt full de miere la inceputul lunii octombrie si pana in noiembrie cand intra definiv la iernat isi fac loc ce i drept nu prea mult dar sunt ceva celule goale.
ciptheman

Mesajde badguy_goodguy » 23 Ian 2012, 20:16

jimm , poi sa vedem. Un ciclu de viata al unei albine este cam de 30-40 de zile, pana cand iese din oua, si poate ajuta la cresterea altor albine.
Albinele de peste iarna pot creste maxim o alta albina in loc, in timp ce restul in jur de 4 albine. Vei culege abia cu a treia generatie.

1 Februarie : schimbarea albinelor batrane
2 Martie - : 4x puiet boomul cum s-ar zice
3. Aprilie: Pregatirea pentru culesul la salcam, cladiri de faguri, cules putin polen la pomii fructiferi, ajutarea familiilor orfane,etc.
4.Mai: culesul la salcam

Desigur ca se poate si ;

Martie: Schimba albinelor batrane
Aprilie:4x puietul
Mai: 4x puietul merge la salcam

Dar oricum dupa cat se poate observa, prea tarziu in martie stimularea nu se mai poate face, nu prea isi are rostul, avand in vedere ca abia dupa 40 zile decand a fost ouat oul albina iese afara.

Oricum 15 februarie - 1 Martie tot pe acolo este , daca incepe caldura sa zicem pe 20 februarie normal ca iesi mai avantajos sa stimulezi de atunci.
badguy_goodguy

Mesajde ciptheman » 23 Ian 2012, 20:18

Albinel scrie:in timpul lunii august...si de ce crezi tu si altii ca n-ar fi bine ?? :?:

pentru ca sunt obligat sa organizez toamna cuibul pe unele rame care nu imi convin iar ramele pe care a fost puiet in august si au coroane de miere ascund in aceste coroane pastura familiei necesara primului puiet din sezon, altfel stau lucrurile la cei care au rame cu pastura la rezerva, eu ma refer strict la mine si la posibiltatile mele actuale(in viitor o sa se schimbe destul de multe)
ciptheman

Mesajde badguy_goodguy » 25 Ian 2012, 13:06

Are cineva idee cat va mai tine vremea tot asa de rece ?
badguy_goodguy

Mesajde vlad » 25 Ian 2012, 19:41

badguy_goodguy scrie:Are cineva idee cat va mai tine vremea tot asa de rece ?

cel putin pana la 01. 02. in zilele urmatoare nu mai sunt anuntate precipitatii , dar se va intensifica vantul si vor scadea temperaturile pana la -10 grade
vlad

Mesajde badguy_goodguy » 25 Ian 2012, 21:08

Mda...sa vedeti chestie..azi in Bucuresti si in parte aia a tarii au fost inzapeziri. In Oradea era soare:> +5 grade.

Dar intradevar pe maine (joi), viner,sambata si duminica se anunta -10, chiar -15 grade:>
Apropo, sa inteleg ca rama pe care urmeaza s-o introduceti in cuib (prima) stropita cu sirop se poate folosi si in locul turtei? Am o problema cu trutele astea intrucat toate masinile de macinat macina doar 50 grame, sunt foarte greu de realizat!
Bafta baieti!

PS: Prima stimulare cu ce va fi ? turta 100% zahar? miere 20%, zahar pudra 80%, apifonda?
badguy_goodguy

Mesajde Albinel » 25 Ian 2012, 21:21

badguy_goodguy scrie:
Apropo, sa inteleg ca rama pe care urmeaza s-o introduceti in cuib (prima) stropita cu sirop se poate folosi si in locul turtei? Am o problema cu trutele astea intrucat toate masinile de macinat macina doar 50 grame, sunt foarte greu de realizat!
Bafta baieti!
PS: Prima stimulare cu ce va fi ? turta 100% zahar? miere 20%, zahar pudra 80%, apifonda?

pe topicul Condesul ne invatai..: "badguy_goodguy scrie: Va recomand sa renuntati la prostia aia de folie."
iar acum ne intrebi ?? :D
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde andrei_calinescu » 25 Ian 2012, 21:21

Solid Raule,

Da-le solid pana la inceputul lui martie. N-ai ce cauta cu umiditate in cuib pana la acea data.
andrei_calinescu

Mesajde badguy_goodguy » 30 Ian 2012, 03:46

badguy_goodguy

Mesajde alt stupar » 30 Ian 2012, 22:28

oare exista cineva sa aiba o cat de mica urma de remuscare ca, din cauza ca a pus turta in ianuarie, asa...preventiv, :shock: cu rost sau mai ales fara rost, a fortat aparitia puietului pe gerul asta ???
Ai ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gabimihai » 30 Ian 2012, 22:39

eu personal nu am pus turte pana in data de 24.01 cand am controlat, am vayut ca la toti stupii cuibul se mutase si era sus, avand in vedere vremea care se anunta, am pus turte de miere si acum stau linistit.....le-am salvat, cu toate ca nu cred sa fi ramas fara mancare (nu am deranjat cuibul).
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde Albinel » 30 Ian 2012, 22:53

alt stupar scrie:oare exista cineva sa aiba o cat de mica urma de remuscare ca, din cauza ca a pus turta in ianuarie, asa...preventiv, :shock: cu rost sau mai ales fara rost, a fortat aparitia puietului pe gerul asta ???
Ai ???

te adresezi celor ce au pus-o fara rost ..buna intrebare..!!!! ceva asemanator chirurgiei apicole .. ,bravo ;) pacat ca nu avem aplauze in emoticoanele astea..
poate se va intelege ca uneori graba strica treaba ..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde badguy_goodguy » 30 Ian 2012, 23:03

Aveam eu tentative... insa a venit jurul si deja s-a facut februarie... :) dar daca va mai tine gerul voi pune cate o turta preventiv, sa nu am altfel de surprize.

PS: la cei mai multi albinele au inceput sa oua datorita caldurii din 2-3 ianuarie, sper ca s-au oprit...
badguy_goodguy

Mesajde alt stupar » 30 Ian 2012, 23:06

gabimihai scrie:eu personal nu am pus turte pana in data de 24.01 cand am controlat, am vayut ca la toti stupii cuibul se mutase si era sus, avand in vedere vremea care se anunta, am pus turte de miere si acum stau linistit.....le-am salvat, cu toate ca nu cred sa fi ramas fara mancare (nu am deranjat cuibul).

ba sa nu stai chiar asa de linistit... ai fi stat mai linistit daca asta-toamna nu stateai foooarte linistit in vremea completarii rezervelor si acum ghemurile nu erau sus...
salvatul asta... se plateste tare scump in Unitati Conventionale ALBINA UZATA !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde eucondruz » 30 Ian 2012, 23:12

badguy_goodguy scrie:Aveam eu tentative... insa a venit jurul si deja s-a facut februarie... :) dar daca va mai tine gerul voi pune cate o turta preventiv, sa nu am altfel de surprize.

PS: la cei mai multi albinele au inceput sa oua datorita caldurii din 2-3 ianuarie, sper ca s-au oprit...

S-au trantorit? :o :o ;) Fii fara grija ca albinele au simtit ca vine frigul inaintea ta ,iar matcile au avut grija sa nu mai oua.
eucondruz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR