Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Piata universitatii

Mesajde Cristian IONITA » 25 Ian 2012, 21:24

adica ... sa acceptam in continuare conducerea clar dovedita a fi partinitoare si mitocana pentru doamne fereste cine stie ce rau or sa faca cei care vor veni?

oare doar eu gasesc aceasta abordare prea superficiala?

Comparatia cu ce se intampla cu alte tari "europene" nu prea-si are rost .... eu o vad cam asa:
- Romania a cazut de la etajul 1 (pentru ca doar pana acolo a ajuns) pana la parter; - deci relativ putin .... nu e mare diferenta .... nu prea ar fi mare lucru de stricat si nici de recuperat - te ridici, te stergi de praf si o iei de la capat;
- alte tari (Italia, Spania, Grecia, etc) au cazut de la etajul 8 pana la 4 .... deci de 4 ori mai mult decat noi, si mai de sus, e naspa .... doare .... inaltime mare ... se lasa cu ruperi de oase .... cu haine distruse ... ce sa mai ... groazinc.

dar .... ei sunt totusi la etajul 4 .... nu la parter ca si noi .... sa spargi caramida in piept ca ce tare esti tu ca ai cazut numai un etaj din moment ce oricum nu ai urcat decat unul e patetic .... si nu prea inteleg eu de ce trebuie sa acceptam asta .... de ce nu ne dorim etaje superioare si ne complacem in mocirla de parter .... ba mai mult .... ne simtim mandri ca uite dom-le noi avem hainele intregi in timp ce altii le-au jupuite .,... dar nu vedem ca aia oricum sunt cu 4 etaje deasupra noastra .... asa cu oase rupte si haine zdrentuite.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Ioan Guist » 25 Ian 2012, 21:34

Mesajul lui Eho are...logica si e ...destul de argumentat.
Cristi, ai cam... fortat nitel ultimul tau mesaj.

Nu sunt dispus sa intru la ....bataie" pe politica.Oricum, cred ca am scris suficient ca parerea mea sa fie cunoscuta si inteleasa.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Cristian IONITA » 25 Ian 2012, 21:39

parca am fi la concurs .... si Pupe acorda note :)

In momentul in care o sa renuntam sa abordam astfel de chestiuni stric in mod partizan ... si mai ales cand vom fi capabili sa rasaplatim "meritocratia" in locul demagociei foarte probabil ca o sa intelegem mai multe.
Cristian IONITA

Mesajde Ioan Guist » 25 Ian 2012, 21:46

Ba !!
Nu suntem la note.Dar pe mine m-ai obisnuit cu alt fel de mesaje.de data asta (e prima oara) se pare ca te-ai grabit.
A doua ora o fost mesajul de mai sus.
Mo ienervat unu -altu zilele astea , si numai de abordarea asta de la tine nu am chef.
Ma duc sa fac un om de zapada .Ies mai in castig
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde gogo » 25 Ian 2012, 21:57

echo scrie:Ma mananca buricele degetelor....

mie imi miroase a "revolutie portocalie"... !!! adica cea care a fost la Ukraineni..., perioada de "revolutie" in care toti studentii si somerii au avut bani... Cum?? simplu - "urca-te in autobuz, mergem in piata, strigi, dai din maini, pichetam, seara te aducem inapoi si iti primesti banul pe ziua de munca"

Per total ... gresesc??

...

gresesti...unii sunt angajati la diferite firme din provincie, ai caror patroni fac parte din partidele de opozitie si carora li s-a solicitat sa participe la demonstratii in bucuresti, IN ZILELE LOR LIBERE,primind doar 2 MESE PE ZIUA RESPECTIVA , pentru efort. unu a refuzat, considerand ca nu merita deranjul, si acum nu stie sigur de ce nu mai are loc de munca.

p.s aia care au primit si bani ,sunt norocosi.
gogo

Mesajde Albinel » 25 Ian 2012, 22:00

Ioan Guist scrie:Ba !!
Ma duc sa fac un om de zapada .Ies mai in castig

maestre ..sa-i puneti nasul luuuuuuuung ,fular portocaliu ,un ochi mai mic ..altul mai mare si sa-l botezati Pinochio... ;) :D :D
in timpul asta ,noi vom striga d'aici ..atat cat sa ne facem auziti cat mai departe..JOS baseluuuuuuuuuuuuuuu...!!!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde echo » 25 Ian 2012, 22:05

CI, ai dreptate in ceea ce priveste comparatia, 100% reflecta realitatea si sincer nu as fi putut-o descrie mai bine !!

Dar haideti sa mergem mai departe... daca si noi am cazut si "aia" au cazut, deci cu totii (la si de la etaje diferite, ca suntem tari diferite, etc) atunci inseamna ca SURSA, CAUZA caderii nu este in ograda romaneasca... corect?? ca doar nu i-a daramat Boc si Base pe italieni de la etaju 8 ?? :shock:

Cauza este un fenomen global, accentuat european, care doar la noi in tara se analizaza local si se cauta tapi ispasitori locali..

O chestie va intreb - pe ce schimbam ?? Adica opozitia, a venit cu vre-un program de masuri? o platforma, un motor, o lista de masuri si planuri urgente, concrete, coerente pe care sa le puna in aplicare maine dimineata daca Base & Co pleaca?? EXISTA ACEASTA LISTA DE MASURI??

Schimbam doar de dragul schimbarii si apoi "vedem noi ce facem, v-om veni cu masuri de scoatere din criza" ??

Un lucru e cert - oamenii s-au saturat de lipsuri, de saracie, de mitocanism, de abuzuri, de.. mocirla umana si tocmai acest lucru este speculat !!! - de alta mocirla umana !!

Problema care am ridicat-o eu mai sus este modul cum se face aceasta schimbare. Democratia insemna rotatia puterii pe durate determinate (4-6 ani de obicei). Cei care castiga, castiga pe baza unor promisiuni pe care daca le indeplinesc castiga iar, nu, --- pa si pusi... Prin ALEGERI LA INTERVAL DETERMINAT PRIN CONSTITUTIE !!!

Daca maine nu mai ne place de XXX ce facem?? iesim iar in strada?? il dam jos dupa 2 -6 luni? ASTA e principiu democratic?? Democratie stabila? Maturitate politica? Economie sanatoasa?? Numiti-le dvs cum doriti ca eu nu stiu cum ....

Din afara vazuta Romania la ora asta, cine ar sta cu cine de vorba?? Sa negocieze ce?? Cu cine??

Mai ganditi-va !!!!!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 25 Ian 2012, 22:09

gogo scrie:

gresesti...unii sunt angajati la diferite firme din provincie, ai caror patroni fac parte din partidele de opozitie si carora li s-a solicitat sa participe la demonstratii in bucuresti, IN ZILELE LOR LIBERE,primind doar 2 MESE PE ZIUA RESPECTIVA , pentru efort. unu a refuzat, considerand ca nu merita deranjul, si acum nu stie sigur de ce nu mai are loc de munca.

p.s aia care au primit si bani ,sunt norocosi.

gogo - dumeata gresesti !! Prin ceea ce ai scris nu ai facut altceva decat sa confirmi ceea ce am scris eu, anume - MANIPULAREA !!! si faptul ca nu este nici pe departe o actiune in care romanii cred !!!!

toata cinstea si respectul celor care au refuzat o asemenea scarbosenie !!!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde gogo » 25 Ian 2012, 22:14

''gresesti '' scuze , nu am fost explicit

si nu din convingeri a refuzat...
gogo

Mesajde Ruben » 25 Ian 2012, 22:20

Ioan Guist scrie:Am vrut cu totii doar 300.Si camera unica.

Parerea mea, ca trebuia imediat dupa referendumul in care a fost reinstalat la presedintie, trebuia sa mai faca unul pentru republica prezidentiala.

Oamenii voteaza pt un om. De aceea striga acum ”Jos Basescu!” Presedintele-ales prin vot direct- ar trebui sa fie seful guvernului.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Cristian IONITA » 25 Ian 2012, 22:24

echo scrie:

Problema care am ridicat-o eu mai sus este modul cum se face aceasta schimbare. Democratia insemna rotatia puterii pe durate determinate (4-6 ani de obicei). Cei care castiga, castiga pe baza unor promisiuni pe care daca le indeplinesc castiga iar, nu, --- pa si pusi... Prin ALEGERI LA INTERVAL DETERMINAT PRIN CONSTITUTIE !!!

Daca maine nu mai ne place de XXX ce facem?? iesim iar in strada?? il dam jos dupa 2 -6 luni? ASTA e principiu democratic?? Democratie stabila? Maturitate politica? Economie sanatoasa?? Numiti-le dvs cum doriti ca eu nu stiu cum ....

Din afara vazuta Romania la ora asta, cine ar sta cu cine de vorba?? Sa negocieze ce?? Cu cine??

Mai ganditi-va !!!!!

:) ... eu cel putin nu faptul ca am cazut ii reprosez lui Base (si Boc si altii) .... ci faptul ca nu am ajuns decat la etajul 1, desi am avut toate conditiile sa urcam mult mai sus. Iar pentru asta pur si simplu nu au nici o scuza.

Unde ai dedus tu faptul ca democratia = rotatia puterii pe durate determinate? .... perioadele determinate impuse au prea putin de-a face cu principiile democratice, ce e atat de democratic sa limitezi durata pentru care o persoana sa reprezinte o societate? ... criteriile care ar trebui sa conteze sunt altele .... in primul rand cele de competenta si integritate morala, si nu de durata .... ca si exemplu efectele perioadei fanariote ... aia in care "durata" era criteriul principal.
Limitarea mandatelor este poate cea mai determinanta cauza datorita careia o data ajunji in functie alesii trag tare sa-si umple matul ... ca deh .... poate maine nu or sa mai fie tot acolo.
Decizia de "dat jos" nu e in nici un caz nejustificata .... si nu vad de ce trebuie sa-i incriminam pe cei care iau atitudine si nu pe cei care nu au facut ceea ce ar fi trebuit sa faca?
Am mai precizat .... cred ca acum o caderea a guvernului va fi foarte utila in viitor ... e drept ca noi romani obisnuim sa repetam greselile .... dar sa speram ca macar alesi nostri sa nu o mai faca .... oricine va fi ales pe viitor va fi constient de faptul ca poate pati la fel.
Cristian IONITA

Mesajde paul » 25 Ian 2012, 22:26

Ruben scrie:
Presedintele-ales prin vot direct- ar trebui sa fie seful guvernului.

Dragule Ruben ... Constitutia spune ca Romania este republica ... parlamentara !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Cristian IONITA » 25 Ian 2012, 22:28

Ruben scrie:
Ioan Guist scrie:Am vrut cu totii doar 300.Si camera unica.

Parerea mea, ca trebuia imediat dupa referendumul in care a fost reinstalat la presedintie, trebuia sa mai faca unul pentru republica prezidentiala.

Oamenii voteaza pt un om. De aceea striga acum ”Jos Basescu!” Presedintele-ales prin vot direct- ar trebui sa fie seful guvernului.

iar ma repet .... nu forma de guvernare e condamnabila, republica semiprezidentiala (nu parlamentara) este poate cea mai eficienta forma de guvernare .... cu conditia sa fie facuta in mod corect .... si nu cum a inteles sa o faca Base ... prin depasirea preroigrativelor, prin interpretarea incorecta si neprincipiala a constitutiei, prin sustinerea pe fata a intereselor antinationale, etc
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 25 Ian 2012, 22:37, modificat 1 dată în total.
Cristian IONITA

Mesajde nae » 25 Ian 2012, 22:32

Rog un administrator/moderator sa-mi stearga postarile ;cred ca m-a luat valul . Multumesc! :roll:
nae

Mesajde Ruben » 25 Ian 2012, 22:32

Nu zic ca e cea mai buna forma. Dar noi romanii asa vedem: Ceausescu a facut, Iliescu, Constantinescu....Basescu. Oamenii voteaza PRESEDINTELE.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 25 Ian 2012, 22:33

paul scrie:
Ruben scrie:
Presedintele-ales prin vot direct- ar trebui sa fie seful guvernului.

Dragule Ruben ... Constitutia spune ca Romania este republica ... parlamentara !

Dragule Paul, Constitutia se poate schimba prin referendum.
― Stephen Hawking
Ruben

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE