Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: victor s

Mesajde Bambucha » 28 Ian 2012, 15:02

victor s scrie:in acest moment vopseaua fiind uscata complet pot spune ca stupii sunt pregatiti de populare. (si tare rau i-mi pare...sincer as mai fi vrut ceva activitate legata de stupi si albine...trece timpul muuuult mai repede in asteptarea primaverii... 8-) )

Frumoase bijuterii. Sa le stapanesti sanatos! Mai ramane de incheiat, insarmat....si sa vezi ce trece iarna :lol:
Nu mai e meteorlogul de serviciu sa ne spuna cat mai dureaza :cry:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde namzeb » 28 Ian 2012, 19:04

Toate bune si frumoase Victore si stupii si nucleii dar nu am inteles de ce acei nuclei nu i-ai construit pentru rama normala ca dupa imperechere sa le introduci direct in stupi.Eu am 10 nuclee cu rama normala pe 3 rame si cind matca a inceput depunerea de oua le transfer direct in stupi .Acesti nuclei le folosesc si la divizari si chiar la prins roii.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde namzeb » 28 Ian 2012, 19:09

Cindva era sa vin in salcia la o fata dealde Bostan sa ma insor dar mi-a luat-o altul inainte.Am un baiat in Ploiesti lucreaza sofer pe la Billa transporta marfa comandata de magazine,Cu respect :lol:
namzeb

Mesajde victor s » 28 Ian 2012, 21:25

cu aceste mininuclee, pot jongla cum vreau eu...dimensiuni mici, incap in masina sa pot fugi cu ei pe alta vatra oriunde as vrea eu...iar din 2 rame se poate face una singura cu dimensiunea uneia de 1/2...
stii vorba aceea ...''cate bordeee, atatea obicee'' !
asa se combina cele 2 rame de mininucleu...
Fişiere ataşate
15112011771 (Medium).jpg
de plastic
15112011769 (Medium).jpg
de lemn
victor s

Mesajde victor s » 28 Ian 2012, 21:27

namzeb scrie:Cindva era sa vin in salcia la o fata dealde Bostan sa ma insor dar mi-a luat-o altul inainte.Am un baiat in Ploiesti lucreaza sofer pe la Billa transporta marfa comandata de magazine,Cu respect :lol:

nu confundati SALCIA/ PRAHOVA cu SALCIILE/ PRAHOVA...
iar daca aveti drum prin ploiesti pe la baiat, poate treceti sa bem si o cafea, la un pahar de vorba...acelasi respect !
toate cele bune!
victor s

Mesajde liviu1965 » 28 Ian 2012, 22:11

Succes Victore

De cand nu am mai fost pe forum vad ca ....evoluezi: nu mai esti imperial, esti delfin.

Scuze de glumita,

Spor la treaba.

PS am si eu cativa stupi gata de vopsit.La mine sunt -15grade. Norocosule.
liviu1965

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Ian 2012, 23:00

salut victore !!! tinem legatura cu nucleele de imperechere !!! si eu vreau sa incep anul asta !!! sanatate maxima !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde namzeb » 29 Ian 2012, 11:48

Scuze acum am observat diferenta dar nu am stiut ca exista doua sate Salcia sau Salciile .Si asta se intimpla acum mnulti ani prin 64. Da sigur daca voi ajunge pe acolo .Referitor la nuclee cred ca rama are si o balama? ca sa poata fi pliata.Eu le-am contruit asa ca sa le folosesc stationar atit la recoltat roii cit si la formarea altor familii.Cind ajung la 1-2 rame cu oua gata le transfer in stupi normali si completez cu rame noi.Cu respect
namzeb

Mesajde victor s » 29 Ian 2012, 12:15

metoda de imbinare intre rame este destul de simpla, dar inventia nu-mi apartine (nici macar executia cu exceptia catorva cuie batute )... eu prefer sa lucrez pe ceea ce altii au experimentat deja si sunt multumiti...
am avut 4 rame de nucleu(2 rame de 1/2) bagate in stupii de productie, am asteptat capacirea mierii si le-am introdus intr-un nucleu ca rezerva de hrana pentru iernat. am un astfel de nucleu ce a intrat in iarna asa cum se vede in foto...(sunt 2 nuclee unul peste altul si 2 pumni de albina, o singura regina)
la capitolul inventii si inovatii i-l las pe prietenul Gabibee... :lol:
Fişiere ataşate
15112011768 (Medium).jpg
P1020771 (Medium).JPG
victor s

Mesajde namzeb » 29 Ian 2012, 13:20

DSCI1100.JPG
DSCI1100.JPG (17.05 KiB) Vizualizat de 8629 ori
[attachment=0]Da am observat acum modul de imbinare asta presupune ca sa ai multe asemenea rame pe care sa le lasi in noul stup pina eclozeaza albina din ele. Uite tipul de nucleu folosit de mine. pina acum am 7 dar vreau sa realizez 20 sau mai multe.
namzeb

Mesajde Bambucha » 02 Feb 2012, 00:51

victor s scrie:metoda de imbinare intre rame este destul de simpla, dar inventia nu-mi apartine (nici macar executia cu exceptia catorva cuie batute )... eu prefer sa lucrez pe ceea ce altii au experimentat deja si sunt multumiti...
am avut 4 rame de nucleu(2 rame de 1/2) bagate in stupii de productie, am asteptat capacirea mierii si le-am introdus intr-un nucleu ca rezerva de hrana pentru iernat. am un astfel de nucleu ce a intrat in iarna asa cum se vede in foto...(sunt 2 nuclee unul peste altul si 2 pumni de albina, o singura regina)

Imi place, la acest tip de nucleu mini-plus etajat am ajuns si eu dupa multi neuroni stricati :lol: Urmeaza sa-l bag in serie.
D-abia astept sa-mi zici ca a trecut cu bine iarna! Bafta
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde namzeb » 02 Feb 2012, 11:42

Eu am zis ca un asemenea nucleu la 3 rame bine populate este deja o familie care mutata intr-un stup normal poate ajunge in toamna sa intre cu bine in iarna.Nu mai pierdem timpul cu schimbarea ramelor. Cu respect :idea:
namzeb

Mesajde victor s » 04 Feb 2012, 11:52

Bambucha scrie:D-abia astept sa-mi zici ca a trecut cu bine iarna! Bafta

abia astept sa treaca iarna...pana acum, se aude bazaitul destul de promitator... !
sper sa nu se inece ca tiganul...! te salut si toate cele bune !
p.s. vii si la Campina? (ca la Bucuresti ne-am intalnit)
victor s

Mesajde cipry74 » 04 Feb 2012, 17:54

victor s scrie:metoda de imbinare intre rame este destul de simpla, dar inventia nu-mi apartine (nici macar executia cu exceptia catorva cuie batute )... eu prefer sa lucrez pe ceea ce altii au experimentat deja si sunt multumiti...

un singur cuisor nu tine prea mult la ramele acele pliante..ori 2 ..dar la tipul acela de pliere nu prea ai unde ..ori un holzsurub..dar gaurit in prealabil cu un burghiu mai mic sa nu crape..
cipry74

Mesajde victor s » 04 Feb 2012, 17:59

nu am avut probleme de felul asta si au fost pline ochi cu miere capacita si au rezistat...oricum , intr-un nucleu de imperechere lucrez ''cu manusi chirurgicale''... :lol:
multumesc de atentionare !
victor s

Mesajde cipry74 » 04 Feb 2012, 18:30

victor s scrie:sa stii ca acele rame au fost pline ochi cu miere capacita si au rezistat...oricum , intr-un nucleu de imperechere se lucreaza foarte fin cu ramele ...sa nu stresam reginasi sa apara alte probleme...!
te salut !

de acord ..se lucreaza fin..dar daca lucrezi intensiv mai scazi din finete..si cam incep sa se balangane fie din balamale fie din cuie..se mai intampla sa le mai scapi si din mana......sa vezi ce frumos este ..in plin cules sa nu umblii la timp la ele ..sa le lipeasca de cutie..sa ai o gramada de treaba , si tu sa stai sa te uiti la el 10 minute ca nu stii unde sa-l desfaci..ca sa nu omori matca si sa strici ramele ..sa curga mierea din ele..etc..am patit toate astea..
cipry74

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?