Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Protest impotriva "Proiectului" Rosia Montana

Mesajde echo » 01 Feb 2012, 23:54

pst_claudiu scrie:Resursele sunt limitate, inclusiv cele de aur.Ce valoare vor avea peste 30-40 sau 50 de ani?Ce vor primi copii de acum de la parintii de acum?un pamant cu cianuri si munti fara paduri pentru ca unii vor sa se imbogatesca?

ASTA-I SCHEMA !!!!!

Liviu, imi dai de gandit... :lol: nu pot sa te combat ca nu am cu ce... dar nici sa te aprob ca iarasi nu am cu ce... In general daca vrei sa vezi problema, urmaresti firul banilor... In cazul de fata .. redeventa Romaniei la nivel de tara ... subafricana...

Am mai scris mai in spate, 4%, cu posibilitatea RMGC de refinantare... E un contract clar care nici un incepator de Contract Management nu l-ar accepta, Schema e simpla... azi eu pun 50 euro si tu 50, deci avam juma-juma compania, Statul Roman detine 50% !! Frumos?? sigur ca da... Numai ca maine, dupa ce am luat aprobarile si ii dam drumul, eu mai vin cu XXX mil de euro ca refinantare, tu ramai cu 0,0000(0)5 % cat mai reprezinta cei 50 euro ai tai... Eeee??
Cat de "prosti" or fi aia care au acceptat un asemenea contract?? ce fel de... "lobby" a la' Severin au prestat?? Ce , e prima data cnad vad o bucata de hartie in fata ochilor??
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde liviu1965 » 02 Feb 2012, 19:25

Echo, e o ......idee....
Sustin in continuare ceea ce dezbatem.

Sper, si se pare ca asa are sa fie,ca se v-a schimba modul de exploatare.
Sper,din nou, ca dupa aia sa luptam si ptr.procentele noastre.La urma urmei , se duc in pensii,salarii si tot ce avem nevoie.Teoretic.....
liviu1965

Mesajde namzeb » 03 Feb 2012, 11:58

In mijlocul Ardealului un lac cu cianuri mi se pare ca vorbim de o mare nebunie si distrugerea faunei si florei pe sute de km. Si prin pinza friatica a tot ce vine prin apele curgatoare spre Dunare si mare. Nu pot uita tonele de peste mort de la ultima poluare cu cianuri. Nu uita Darie.... Cu respect :shock: :shock: :idea: :idea:
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde liviu1965 » 04 Feb 2012, 21:07

Se pare ca o televiziune se implica, printr-un reportaj

Cu respect fata de romanii care au decis sa ramana in acea zona, la limita subzistentei, stiu ca exista si alternative.
Este o zona superba.
Stiu zone din Romanica mea in care ,dupa revolutie au fost...vai de mama lor. Sau organizat, si azi...este o placere sa fac un concediu la ei,sau un craciun... sau....o trecere intre ani.
Ceea ce ma impresioneaza e ca si ei se bucura cand au musafiri.Nu clienti.
Daca e sa ma duc la un prieten in zona respectiva, nu ma duc cu mana goala.Daca e sa calculam...aproape tot acolo iesi.

Aici, parca e o zona damnata.Oameni care vor sa munceasca dar nu au unde......A, numai la Proiectul ...Rosia Montana.
Sper sa se termine toata nebunia asta si sa-i lase pe romanii nostrii in pace.
Se spune ca poporul roman sunt copii lui Zamolcse ( scuze, nu stiu cum se scrie corect) , au venit ca un tavalug peste noi tot felul de armate cuceritoare cu religiile lor si.....am rezistat, inclusiv crestinismul.
Albinaritul il avem in sange de.....mii de ani, de la stra-stra.....stra bunicii nostri.La fel ca si dragostea de viata.

Daca a iesit asa mare....discutie la aurul nostru, eu zic sa ne oprim in a da avize de devalizare a mostenirii noastre.

Si copii nostrii au treptul la ceea ce ne-a lasat Dumnezeu, sau Zamolxe

Zic sa nu mai fim meschini, ne depaseste subiectul, il conservam, il criogenam

LASAM COPII NOSTRI SA DECIDA CU BOGATIA NOASTRA DE LA ROSIA MONTANA

Noi ne retragem, in anii astia am facut destul de mult rau tarii noastre, am secatuit-o.

Sa speram ca ai nostrii copii sa fie mai luminati la minte.
Si chiar daca nu.... asta e, au si ei drepturile lor ulterioare.
liviu1965

Mesajde eusebiu » 04 Feb 2012, 21:53

Vindem tot si copiilor ce le lasam?
Doar o pribegie prin cona ''europa''.
Dupa ani nici macar nu stiu ca au bunici in Romania.
Romania te iubesc... vand tot si emigrez.
eusebiu

Mesajde MyBees » 19 Feb 2012, 16:18

11 pentru Romania!

Un reportaj cu falsi reprezentanti ai RMGC care propun lui Mircea Sandu o manarie, pentru manipularea opiniei publice cu ajutoorul echipei nationale de fotbal. Si pe care acesta, bineinteles ca o accepta.
E de urmarit si de tras concluzii.

"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde namzeb » 19 Feb 2012, 17:00

Romania nu este a Astora de la putere Ei nu se gindesc ce lasam viitorului otrava.Cind o ateriza elicopterul pe Cotroceni sa-mi spuneti si mie sa vin sa-i spun regimul alimentar cu cianuri putin cite putin pina ii va veni sfirsitul lui si a celor care vor sa otraveasca Romania. Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde MyBees » 19 Feb 2012, 17:11

@Namzeb, am un respect deosebit pentru Dumneavoastra.
Cred ca gresim insa ducand totul pe frontul simpatiilor/antipatiilor personale in privinta politicienilor. Chiar crezi e doar vina "celor de la putere" si ca opozantii sunt "mirese"? Hai sa fim seriosi, la ce foame de bani au dupa atatia ani de "opozitie" ne-ar vinde mult mai ieftin... :)

Lupta impotriva vanzarii sau a otravirii tarii ar trebui dusa impreuna, indiferent de culoarea politica.

Spor!
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MyBees » 22 Feb 2012, 12:59

Joi, 23 februarie, de la ora 21.00, pe postul TVR1, emisiunea "Judecă tu!" va fi dedicată subiectului Roşia Montană!

Temele dezbătute vor atinge probleme legate de patrimoniul cultural al Roşiei Montane, protecţia mediului, legea minelor, legea proprietăţii, dezvoltare durabilă şi perspective de dezvoltare pentru Roşia Montană.

Vor fi prezenţi în studio reprezentanţi ai localnicilor şi ai societăţii civile:

EUGEN DAVID - localnic din Roşia Montană, Preşedintele Asociaţiei Alburnus Maior;
ŞTEFANIA SIMION - consultant juridic, coordonator al acţiunilor în instanţă iniţiate de Asociaţia Alburnus Maior;
ŞTEFAN BÂLICI - lector dr. arhitect, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Bucureşti, Vicepreşedinte al Asociaţiei ARA [Arhitectură. Restaurare. Arheologie], membru al ICOMOS România.

O invitaţie de participare a fost de asemenea trimisă domnilor miniştri Laszlo Borbely, Ministrul Mediului şi Pădurilor şi Kelmen Hunor, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, a căror prezenţă o considerăm nu doar necesară dar şi obligatorie. Sperăm că invitaţia la dezbatere să fie onorată personal de cei doi domni miniştri care, la nivel declarativ, se arată deschişi dialogului şi argumentelor.

Vă invităm şi pe dumneavoastră să solicitaţi celor doi miniştri să se prezinte în faţa publicului român joi seara pentru a răspunde întrebărilor legitime ale societăţii civile şi ale localnicilor.
Vă puteţi adresa folosind următoarele adrese şi numere de telefon:
Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional: cabinet.ministru@cultura.ro
Fax: 021 223 49 51, Telefon: 021 224 25 10/ 021 223 28 47
Ministerul Mediului şi Pădurilor: srp@mmediu.ro, laszlo.borbely@mmediu.ro.
Fax: 021 312 42 27, Telefon: 021 316 02 66.
Doneaza pe http://www.rosiamontana.org
Vor mai fi prezenţi în studio şi reprezentanţi ai intereselor companiei Roşia Montană Gold Corporation, a căror participare a fost considerată necesară de TVR pentru asigurarea echidistanţei: Dragoş Tănase (director RMGC) şi Cosmin Popa (secretar al Grupului Independent de Monitorizare a Patrimoniului de la Roşia Montană, organizaţie sprijinită finaciar şi logistic de RMGC). Invitat este şi Sorin Găman, Directorul Direcţiei Generale Resurse Minerale din Ministerul Economiei.
Embargo-ul informaţional şi manipularea media aplicate subiectului Roşia Montană sunt o realitate, fapte certificate din nou chiar azi printr-o decizie a Consiliului Naţional al Audio-vizualului cu privire la recenta "dezbatere" găzduită de Realitatea TV şi moderată de Mihai Tatulici, dezbatere sancţionată cu somaţie publică din partea Consiliului pentru prezentare dezechilibrată.

Din intervenţiile membrilor Consiliului din şedinţa de azi amintim aici doar afirmaţia dlui Răsvan Popescu, preşedinte al CNA, care a afirmat că în condiţiile în care se organizează foarte puţine dezbateri în legătură cu subiectul Roşia Montană şi în schimb este difuzată foarte multă publicitate favorabilă proiectului, este "cu atât mai important ca, atunci când se face totuşi o dezbatere, ea să fie echilibrată".

Ne manifestăm şi noi speranţa că postul public de televiziune va înţelege necesitatea unei dezbateri reale şi va asigura imparţialitatea şi obiectivitatea pe care subiectul le impune.

Emisiunea va fi transmisă în direct din studiourile TVR.
Producători: Antonela Ghemu şi Gabriela Avram, moderator: Mihai Rădulescu.
Dezbaterea va putea fi urmărită şi online aici: http://tvr.ro/live_tvri.php
---
MyBees

Mesajde akmm » 22 Feb 2012, 22:05

Cristian IONITA scrie:Nu prea e deloc aceeasi treaba
Barajul de la Assuan exista si acum si contribuie la bunastarea locuitorilor (produce energie electrica si asigura apa pentru irigatii in agricultura), si va face acest lucru inca multi ani de acum incolo.
La RM .... exploatarea se va incheia in cativa ani si va lasa o zona devastata cu enorm risc de dezaste ecologice.

Eu am facut referire direct la relocare sit arheologic si nu la aur versus curent electric/irigatie cu cianura......

namzeb scrie:Romania nu este a Astora de la putere Ei nu se gindesc ce lasam viitorului otrava.Cind o ateriza elicopterul pe Cotroceni sa-mi spuneti si mie sa vin sa-i spun regimul alimentar cu cianuri putin cite putin pina ii va veni sfirsitul lui si a celor care vor sa otraveasca Romania. Cu respect

Prea multa cianura in gandirea asta.Parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde MyBees » 24 Feb 2012, 15:31

MyBees scrie:Joi, 23 februarie, de la ora 21.00, pe postul TVR1, emisiunea "Judecă tu!" va fi dedicată subiectului Roşia Montană!

Inregistrarea(Click AICI)pentru cine nu a urmarit emisiunea:
---
MyBees

Mesajde Cristian IONITA » 17 Iun 2012, 17:21

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Bambucha » 18 Iun 2012, 19:15

In consecinta... asteptam alegerile generale sa vedem unda verde!? :oops:
Va trebui implicare inzecita pentru a mai taragana/schimba ceva din planurile Foamei Rosii.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Cristian IONITA » 28 Iun 2012, 01:57

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE