Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare 2012

Mesajde ciptheman » 03 Feb 2012, 20:48

am vazut mai multe metode in principiu e vorba de stimulare si completare in acelasi timp dar fiecare avea metoda lui si cantitatile erau diferite si timpul de pauza asa ca vreau sa aplic la mine in urma concluziilor pe care le am tras si dupa iti spun ce a iesit.
ciptheman

Mesajde gicusor » 03 Feb 2012, 21:28

Salut. eu sunt nou pe acest site sper sa invat cat mai multe de la voi.
gicusor

Mesajde badguy_goodguy » 04 Feb 2012, 03:46

Banuiesc ca pot sa le pun acuma cate o turta linistit... frigul mai tine 2 saptamani ... deci ... stimulare pe frigul asta cred ca poti sa le dai si turte de 5 kg, ca nu va fi "stimulare" .Cel putin pana nu se incalzeste.
Ma gandeam la turta de 1 kg la fiecare, cat de curand...foarte curand...
Ce ziceti?
badguy_goodguy

Mesajde ciptheman » 04 Feb 2012, 08:26

eu zic sa le dai si cate o friptura asa direct de pe gratar sa se mai incalzeasca si ele putin :lol: ,tu ce crezi o fi bine sa iti ia un smecher acoperisul iarna si sa te racaie un pic prin cap? dar daca stii ca asta toamna ai stat cu mana pe ....gard si nu au pune mana si baga turta aia.
ciptheman

Mesajde badguy_goodguy » 04 Feb 2012, 19:07

ciptheman scrie:eu zic sa le dai si cate o friptura asa direct de pe gratar sa se mai incalzeasca si ele putin :lol: ,tu ce crezi o fi bine sa iti ia un smecher acoperisul iarna si sa te racaie un pic prin cap? dar daca stii ca asta toamna ai stat cu mana pe ....gard si nu au pune mana si baga turta aia.

:idea: Hai ca iar ne invartim in cercul vicios: incepatorii estimeaza gresit cantitatea de hrana necesara, poate au inceput ouatul si mor cu mancarea langa ele,etc... :ugeek:
badguy_goodguy

Mesajde silviu b » 04 Feb 2012, 19:46

mai lasati vrajala cu friptura si ajutati incepatori nui mai infruntati aiure ca si voi ati fost lafel,incepatori daca stiti ca in toamna nu ati reusit stimularea ,ajutatile acum ca ieste momentul, sa fiti atenti sa fie macar 8 grade ,pentru un moment bagati turtite de500 de grame si controlati la o saptamana sa vedeti cat de harnice sunt.va salut cu respect.
silviu b

Mesajde proapis13 » 04 Feb 2012, 20:01

silviu b scrie:bagati turtite de500 de grame si controlati la o saptamana sa vedeti cat de harnice sunt.

Cine pune o turta de 500g nu trebuie sa aiba pbe cel putin 3-4 saptamani :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ciptheman » 04 Feb 2012, 20:11

hai sa o luam usurel,in primul rand incepator sunt si eu doar in primul an cand aveam 2 stupi am pus turte si nici atunci nu au avut nevoie dar tu dai niste sfaturi cam pe langa nu trebuie sa fie 8 grade sa pui turta eu as pune pe la 0 sau -, turta se pune mai mare si se controleaza la 2 saptamani sa vezi cat le e de foame saracele si nu cat de vrednice cum spui tu, eu zic sa pui mana sa citesti si dupa sa iti dai cu parerea,treaba asta cu turtele a fost discutata de inspe mii de ori, e simplu ti ai facut treaba in toamna stai linistit daca nu baga turte si contrloleaza la 2 saptamani daca nu mai au bagi alta si tot asa.
ciptheman

Mesajde paul » 04 Feb 2012, 21:04

Cipthe... consider ca problema ... NU SE PUNE ASA !!! ;) Daca ai timp te rog sa intri pe ... "ping pong intre stupari " ... si ai sa vezi cum doi ... "sacri"... ai apiculturii se "contrazic" in privinta turtelor :!:
Ideea ar fi cam asa ... cei care sunt siguri de ce au lasat in toamna ... S-O LASE ASA !!! Cei care nu sunt prea siguri ... SA PUNA TURTA !!!
ASA AM INTELES ... MOI !!!
Chiar daca asta toamna ramele lasate in cuib erau pline din leat in leat ... mi se vad ... FRUNZELE MORCOVULUI !!! Pe principiul sfant ... dar daca ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ciptheman » 04 Feb 2012, 21:15

mai nene paule sunt ierni si ierni un stupar trebuie sa stie cand sa intervina in stupi dar iarna asta daca in toamna ai bagat la greu nu au cum sa ramana fara mancare intradevar si eu cred ca sunt ierni cand trebuie sa intervii cu manacare chiar daca ai lasat dar nu iarna asta si nici cea trecuta nu a fost cazul fiecaqre face ce vrea in stupina lui daca ajunge ghemul in spate sus e belea dar sa pui turta cand a ajuns in fata sus nu cred ca faci decat sa deranjezi inutil stupii.
daca in toamna ai avut ramele pline chiar nu inteleg ce ai cu frunzele alea dar poate iti plac baietii :lol: si atunci e de inteles.
ciptheman

Mesajde paul » 04 Feb 2012, 21:31

Cipthe ... imi plac femeile !!! FRUMOASE !!! Crede-ma !!! Stii vorba lui Creanga ... " dragi ti-s fetele Ioane ??? ... Dragi !... Dar tu ... lor ??? Si ele ... mie !" :lol:
Acum ... ma gandesc ... dar daca cei pe 4 rame au terminat rezervele ? Daca nu mai au lemne de bagat in soba ? Daca trebuia sa le mai fi lasat o rama ? ...Daca ?... Daca ?... Daca ?...
Daca ?...
Un biet incepator ... ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ciptheman » 04 Feb 2012, 22:52

ai mei aia pe 3 nu au terminat sunt pe la jumatate si iernez cu sita libera poate ale tale au apetitul mai mare azi am bagat o ureche pe la ei si toata lumea e in regula in timp o sa capeti incredere si nu sa iti mai pui intrebari care nu isi au rostul
ciptheman

Mesajde vicpo » 05 Feb 2012, 08:30

paul scrie:Cipthe ... imi plac femeile !!! FRUMOASE !!! Crede-ma !!! Stii vorba lui Creanga ... " dragi ti-s fetele Ioane ??? ... Dragi !... Dar tu ... lor ??? Si ele ... mie !" :lol:
Acum ... ma gandesc ... dar daca cei pe 4 rame au terminat rezervele ? Daca nu mai au lemne de bagat in soba ? Daca trebuia sa le mai fi lasat o rama ? ...Daca ?... Daca ?... Daca ?...
Daca ?...
Un biet incepator ... ;)

4rame? acolo ar trebui sa fie cam 10 kg ,cu tot gerul asta cu tot puietul nu puteau consuma mai mult de 6 kg
vicpo

Mesajde dorindafi » 05 Feb 2012, 13:31

mai colegi , eu consider ca fiecare a lasat hrana suficienta stupilor cu mici exceptzii
am mai scris shi va spun din nou-zona in care ne aflam fiecare are un cuvant de spus pt familiile de albine
salutare tuturor
dorindafi

Mesajde badguy_goodguy » 05 Feb 2012, 22:03

Apropo , la mine salcia (Capreasca?!) era inmugurita de-a binelea prin data de 3-4 ianuarie, sa inteleg ca acei boboci s-au dus... ?
badguy_goodguy

Mesajde cipry74 » 05 Feb 2012, 22:55

hai sa va spun si parerea mea ..pe 3 sau 4 rame chiar si iernati mai multi in cutie nu iese in primavara fara turta ...adica pana pe la 15 aprilie cand mai gasesc ceva de ciuguleala ..in unele zone..
cipry74

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR