Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

sfaturi

Mesajde paga » 07 Feb 2012, 16:51

Buna ziua ...din nou.Se pare ca frigul inca nu ne lasa[*cel putin inca o saptamana]dar dupa aceea care ar fii primele lucrari in stupina?Cine e dispus sa explice ca pt incepatori....e bine auzit.....multumiri...sper in cat mai multe opinii,sfaturi....etc.
paga

Re: sfaturi

Mesajde FLORINELU » 07 Feb 2012, 17:07

pai primul lucru este sa vezi cati stupi mai sant in stare de functionare,apoi daca mai au mancare si cat,curatenia de primavara si in functie de ce vrei mai departe. dai-nainte cu tupeu. :arrow: :arrow: :arrow:
FLORINELU

Mesajde paga » 07 Feb 2012, 17:24

FLORINELU scrie:pai primul lucru este sa vezi cati stupi mai sant in stare de functionare,apoi daca mai au mancare si cat,curatenia de primavara si in functie de ce vrei mai departe. dai-nainte cu tupeu. :arrow: :arrow: :arrow:

mancare au din belsug,i-am deschis acum 2 sapt....cand le-am bagat si cate 1kg de apifonda pt siguranta,asa am fost sfatuit..altceva?pe perioada urmatoare.....
paga

Mesajde nae » 07 Feb 2012, 18:49

Ai deja un sfatuitor si pui intrebari = esti pe drumul bun . E greu sa dai un sfat ,difera zona /sistemul de iernare ...
Daca ai ME/MER si rezerve stai pe net /biblioteca .
Eu am vertical 1/1 ,la prima raza (12-14*) stramtorez cuibul /trag folia in spate /bag o turta (asta am facut infeb. '11 ) , ''reglez urdinisul ''; o unificare (sper nu ) .
nae

Mesajde cavaleriu » 07 Feb 2012, 20:00

sal. paga din congo sau ??? ceva la avatar
daca la cei 30 de stupi pe care ii aveti inca nu aveti inca nu vati format un program
posibil ca iati primit cadou sau ma insel io :?: :?:
cavaleriu

Mesajde Bee Happy » 07 Feb 2012, 21:08

Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde ADITZU » 08 Feb 2012, 16:46

bine ai zis sa vedem cati mai raman la numaratoare mie astazi un roi pe 4 rame a clacat aproape l-am deschis ca il stiam mai micut si erau cam naspa , moarte cam jumatate din ghemul de iernare erau cu capul in celulele goale , nu am desfacut cuibul si le-am pus o turta asa ca poate mai reusesc sa le mai duc pe alea ramase pana cand vremea permite si poate reusesc sa le unific cu un roi tot asa mai mic , asta este nu este cine stie ce mare paguba dar este bine de stiut pe viitor ce e de facut . La o familie puternica care a intrat pe 8 rame la iernat am observat ca mancasera turta si le-am mai pus una sa speram ca nu imi ofera si aia vreo surpriza , ma gandesc ca a inceput matca ponta mai devreme si a inceput consumul mare :cry:
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde nae » 08 Feb 2012, 17:15

ADITZU scrie:bine ai zis sa vedem cati mai raman la numaratoare mie astazi un roi pe 4 rame a clacat aproape l-am deschis ca il stiam mai micut si erau cam naspa , moarte cam jumatate din ghemul de iernare erau cu capul in celulele goale , nu am desfacut cuibul si le-am pus o turta asa ca poate mai reusesc sa le mai duc pe alea ramase pana cand vremea permite si poate reusesc sa le unific cu un roi tot asa mai mic , asta este nu este cine stie ce mare paguba dar este bine de stiut pe viitor ce e de facut . La o familie puternica care a intrat pe 8 rame la iernat am observat ca mancasera turta si le-am mai pus una sa speram ca nu imi ofera si aia vreo surpriza , ma gandesc ca a inceput matca ponta mai devreme si a inceput consumul mare :cry:

Baga-l intr-o incapere cu 7-10* si intunecoasa altfel moare cu turta in cap /stropit cu un sirop invertit cald...
nae

Mesajde badea marian2012 » 08 Feb 2012, 23:29

M...da. Asa-i rominul, cit de cit sa mai salveze ceva. Pai daca-s cu capul in celula, cu abdomenul plin, multa moarta... oare mai are rost?
Un consum excesiv in comparatie cu ,,vecinele'' denota o ,,suferinta interna''. Eu nu ma chinui fara rost, ce moare sint sigur ca trebuie sa moara. Mortalitatea din iarna uneori ne scuteste de probleme in sezon Si eu odata ma chinuiam si citeodata imi reusa sa salvez cite o ,,tinichia'' de fam, dar tot anul tot amarit a ramas si merita ?... (cele scrise au fost sumare, dar cu siguranta au explicatie). Morti cu morti!
Cu stima!
badea marian2012

Mesajde FLORINELU » 09 Feb 2012, 12:04

ADITZULE,nu mai strica ovasul pe gaste,la stupul ala cheama popa cu agheasma.
nici sa-l unifici macar nu poti ,ca e prea frig,si ai chema popa la doi stupi. dai nainte cu tupeu. :arrow: :idea:
FLORINELU

Mesajde ADITZU » 10 Feb 2012, 10:00

in primavara il fac material de studiu pentru ca la anul sa nu mai patesc asta acum si cu o turta nu o sa saracesc chiar daca pe de o parte si turta asta mai rau le face in conditiile in care matca probabil e in cerurile albinelor si ele vor manca turta intr-o fuga asa doar ca sa moara mai repede
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde laur1 » 23 Feb 2012, 20:18

Salutare!! daca nu am destula pastura in primavara trebuie sa o inlocuiesc cu ceva?? am auzit de la cineva ca trebuie sa fac o reteta cu lapte praf,miere,drojdie de bere..... cam asa ceva. daca sunteti buni,imi spuneti si mie reteta si modul de preparare? sau macar sa-mi spuneti daca este bine.
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde gica.mosu » 26 Feb 2012, 15:00

SFATURI....pt cine!?!!! pt paga (congo) pt laur 1( din zair)...bagati ...in(Av.....r) loc-jud s-au va e ru.....ne.
Pt incepatori...o carte ff buna"albinele si noi" de C .ANTONESCU....f bun practician; un sfat de la un apic...prieten;
pe forum...gasesti de toate..vrute si ne vrute timmp sa fie.....Pastura bat-o vina (seceta 20011) multi avem ac
problema...le mai pacalim cu una alta pina apare pol din natura(alun,corn...) pina atunci..oturta(cozonac) la care
se pot adauga 1-2 lingurite de sare fina+10 ml protofil/kg s-au tinct de plante 10ml/kg...dupa zboru de curatire masiv.
MULTUMESC-(peterneamt) pt completarile pertinente si utile de pe forum....sanatate...multa...mossssu!!!
.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 26 Feb 2012, 15:30

gica.mosu scrie:se pot adauga 1-2 lingurite de sare fina+10 ml protofil/kg s-au tinct de plante 10ml/kg...dupa zboru de curatire masiv.

Asta cu sarea e discutabila;daca vrei mata sa-i dai,dai,eu unul pun doar in adapator :!:
De ce pui doar 10ml protofil/kg,de zgircit sau ai alta reteta de turta pe care incerci sa o brevetezi pe forum :?:
Daca pui 35ml protofil/kg tusesc???
Tinere apicultor,citeste prospectul la protofil inainte de a-l administra
salve :D
Ultima oară modificat de proapis13 pe 26 Feb 2012, 16:01, modificat 1 dată în total.
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 26 Feb 2012, 15:38

proapis13"
Asta cu zaharul e discutabila;daca vrei mata sa-i dai,dai,eu unul pun doar in adapator :!:

Batrane apicultor ( :D salve) ... si cu " zaharul" in adapator e ... discutabila ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 26 Feb 2012, 16:02

paul scrie:... si cu " zaharul" in adapator e ... discutabila ! :lol:

Am modificat,merci :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Următorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR