Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stimulare 2012

Mesajde badguy_goodguy » 10 Feb 2012, 05:04

Nu mai e vorba de stimulare deja... la mine...desi sunt -10 grade ziua si -18 noaptea bate soarele in fiecare zi . Nici nu prea a nins asa de mult ca in sud si nici noros nu vrea sa prea fie. Am impresia ca vor incepe ponta (sesizeaza ele ca se mareste ziua) macar sa se schimbe albina batrana.

Mi-e sa nu moara de foame... :|

Daca am stupi cu sita intre cuib si capac, pot sa pun hrana deasupra peste sarma? In acest fel daca se va ridica ghemul...vor putea inhata ceva mancare, iar daca nu mancarea va sta mult timp acolo pana se va incalzi iar albinele vor umbla prin stup (?!) :!: :?: :roll:
badguy_goodguy

Mesajde glaliona » 11 Feb 2012, 11:19

Buna ziua.Astept cu nerabdare raspunsul la aceasta intrebare.A pus cineva turta peste plasa ? Interventia aceasta nu ar deranja cuibul pe gerul asta.
glaliona

Mesajde pescaru » 11 Feb 2012, 13:40

peste plasa e egal cu zero in special iarna ,distanta de pe rame la plasa este mai mare de 8-10 mm. .si iarna numai stupii puternici cladesc stilpi de ceara ,iar pungile sant greu de intepat de catre albine printre plasa.Este ca si cand pui turta in coltul opus fata de ghem ,deci egal zero .
pescaru

Mesajde mihalache_mitica » 11 Feb 2012, 14:37

Poti pune turte pe plase daca sunt deasupra gemului fora pungi ,daca ai ochiurile mari la plasa pune turta pe plasa de muste ,am un stup care la anceputul lui ianuarie avea puiet pe doua rame de atunci am pus de 2 ori miere cristalizata pe plasa de la podisor si au mancat-o.
mihalache_mitica

Mesajde kissi » 11 Feb 2012, 15:17

Chiar acum am dat la cativa,(+ 6 grade) dar miere zaharisita de munte, distanta de la sita la rama la mine este de 1cm, modelul meu de stupi este altfel are scandurele, iar la una am sita.am dat si anul trecut si acum doi ani si au dus tot.
kissi

Mesajde valentin » 11 Feb 2012, 17:46

si care era problema daca puneai turta direct pe rame.la geru de afara n-ai sa vezi albina sa se desprinda din ghem sa iti ia turta.
valentin

Mesajde kissi » 11 Feb 2012, 18:17

Acum eu cred ca depinde unde este format ghemul, pentru ca nu pun miere pe plasa decat unde vad albina, unde nu vad albina nu pun, si hrana cred ca am lasat destula, dar depinde cata au consumat in toamna ca nu sunt sigur. la mine plasa este de 4X6 cm, de obicei la mijlocul cuibului pe o scandurica. am cam 7- 8 scandurele la un stup,nu am podisor cum am vazut pe net. Nu dureaza decat 1minut pana asez mierea.
kissi

Mesajde glaliona » 11 Feb 2012, 21:34

Mersi de raspuns.Ghemul este de asupra ramelor si daca incerc sa ridic podisorul tind sa iasa si de aceea vreau o solutie mai buna.Stiu ca voi fi certata ca am lasat putina miere in stup :oops: dar precizez ca este prima iernare si am apreciat gresit.
glaliona

Mesajde doruuu » 12 Feb 2012, 10:52

alt stupar scrie:oare exista cineva sa aiba o cat de mica urma de remuscare ca, din cauza ca a pus turta in ianuarie, asa...preventiv, :shock: cu rost sau mai ales fara rost, a fortat aparitia puietului pe gerul asta ???
Ai ???

Da , eu am asemenea remuscari dar cred - vedeti cred - ca la anu nu o sa mai fac asemenea prostie :( Am pus cred ca vad ca si cei cu experienta fac asemenea prostioare , daramite eu , un biet incepator... :)
doruuu

Mesajde creiveancristi » 12 Feb 2012, 11:39

Le-am pus cate 1kg de Apimel la fiecare familie preventiv pe la inceputul anului deasupra ghemului direct pe rame,deci acum aproximativ 5 saptamani.De atunci nu m-am mai uitat la ele inauntru.Cam cat timp aproximativ dureaza pana termina 1 kg de Apimel?
Sa deschid sa ma uit?Este posibil sa fi terminat mancarea?
creiveancristi

Mesajde jenica67 » 12 Feb 2012, 14:46

Pe caldura asta, 100% a fermentat. Ce era, ceorba cu smantana ? Lasa-le in paca pana este cald afara, nu le mai deranja.
jenica67

Mesajde CORNEL V. » 12 Feb 2012, 14:57

doruuu scrie:
alt stupar scrie:oare exista cineva sa aiba o cat de mica urma de remuscare ca, din cauza ca a pus turta in ianuarie, asa...preventiv, :shock: cu rost sau mai ales fara rost, a fortat aparitia puietului pe gerul asta ???
Ai ???

Da , eu am asemenea remuscari dar cred - vedeti cred - ca la anu nu o sa mai fac asemenea prostie :( Am pus cred ca vad ca si cei cu experienta fac asemenea prostioare , daramite eu , un biet incepator... :)

Stai linistit,nu o sa mai faci aceasi greseala...o sa faci alta :)
CORNEL V.

Mesajde doruuu » 12 Feb 2012, 20:40

Cornel , poti sa fii sigur ca o sa fac alte prostii... :twisted: Deja ma gandesc la ele.... :roll: Daca nu lucrezi - nu gresesti
doruuu

Mesajde paul » 12 Feb 2012, 21:27

glaliona scrie:nsbdhjabd

Vai doamna ... ce raspuns obiectiv ! Saru' mana ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde johnysibiu » 12 Feb 2012, 21:29

Ai spus acum cinci saptamani? Vinerea trecuta le-am pus cam o juma de kil de Apifonda la cele care ajunsesera la leatul de sus.Atazi m-am uitat: l-au zvantat.Le-am pus portii duble.Celor care aveau ghemul in pozitie joasa le-am dat pace.
Cand lucrurile merg prost si, cineva se bucura, inseamna ca stie pe cine sa dea vina. -Murphy-[list=][/list]
johnysibiu

Mesajde glaliona » 12 Feb 2012, 21:44

Buna seara.Scuze probleme cu trimiterea mesajului copilul incerca sa rezolve problema cu calculatorul.Am si eu o nedumerire.La ultima vizita am incercat sa pun turte si am reusit doar la cei verticali(albina stransa in ghem pe la mijlocul lungimei ramei+ turta).La stupii verticali albina rasfirata pe toata suprafata ramelor ,La ridicarea podisoarelor din scandura aveau tendinta sa iasa ,nu am reusit sa pun turte(sper sa mai aiba ceva provizii).De ce este aceasta diferenta de comportament,o fi mai cald sub podisoarele de scandura fata de cele cu placaj si plasa la cei verti cali.Precizez ca toti stupii mai au mocheta+ziare.
glaliona

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR