de andrei_calinescu » 21 Feb 2012, 16:00
andrei_calinescu
Sr. Member
Mesaje postate: 472
Re: Lucrul la ferma
« Răspuns #175 : August 07, 2010, 21:13:49S pm »D-le Filip, va multumesc pentru aprecieri si eu va stimez.
Ideea legata de subventii e ca nu subventiile determina o ocupatie. Ok, sa zicem ca iau, sau "ciupesc" 1500, 10000 sau 15k de euro. Subventie. Buuuun. Dar asta nu inseamna ca voi ramane stupar, daca nu stiu meserie. Vor fi probabil multi care vor lua subventii in felul asta, dar in putin timp nu vor conta ca stupari.
Am discutat mult cu Christian, si l-am intrebat la un moment dat: cum crezi ca s-ar putea mari pretul de desfacere la mierea romaneasca? In Romania, adica pe piata noastra.
Si omul , care are un simt comercial considerabil mi-a raspuns: ca si in Franta: sensibilizand masele ca mierea e un produs miraculos, ca de altfel toate celelalte produse ale stupului.
Cum au sensibilizat francezii masele? Nu prin reclame la tembelizor.
Ci prin intalniri in gradinite, scoli, descinderi de clase de copii in exploatatii apicole, copiii au comunicat acasa, au venit chiar insotiti de parinti, etc. Copiii sunt cel mai bun apanaj pentru o initiativa comerciala. Ei sunt irezistibili la ....dulce. In felul asta si multe altele francezii apicultori au sensibilizat masele si astfel consumul de miere/cap de francez a crescut. In plus de asta , apicultorul aduce cu sine un stup de observati cu pereti transparenti, iar copiii in felul asta observa universul inefabil al albinelor. Toate astea sunt lucruri pe care le-am putea realiza si noi daca nu ar exista uneori o atitudine obtuza a apicultorilor.
In Romania producatorul nu primeste bani frumosi pe miere deoarece lumea nu consuma...produsul.
Si asta deoarece lumea nu-l cunoaste.
« Ultima Modificare: August 07, 2010, 21:25:46S pm de andrei_calinescu » memorat