Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde api_gxg » 24 Feb 2012, 20:09

Tocmai din acest motiv nu am cumparat zahar pudra, ci am preferat sa-l macin eu cu o rasnita electrica pentru cafea, dar folosita numai pentru zahar. Imi era teama sa nu le incarce intestinele suplimentar. Apropo, credeti ca daca maine vor fi 10* C, dupa cum se anunta la noi, vor face un zbor de curatire, sau este totusi frig? Ce temperatura ar trebui sa fie pentru a-l face?
api_gxg

Mesajde proapis13 » 24 Feb 2012, 20:14

paul scrie:.. Am cumparat zahar pudra care are textura foarte fina ,
chiar daca se pare ca ar contine si ... amidon alimentar !

Daca nu are amidon in compozitie ,ca cica nu s-ar mai folosi,are un agent antiaglomerant :!:
e alta Marie cu aceeasi palarie,cu cit e zaharul mai uscat cu atit iasa mai fin la macinat ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde api_gxg » 24 Feb 2012, 23:04

Totusi, la ce temperatura exterioara iasa la zborul de curatire?
Daca in jurul stupinei este camp deschis pe o raza de 150 m, acoperit cu zapada, fara vegetatie sau alte obiecte pe care sa se aseze, pot sa-si faca zborul de curatire in bune conditii? Eu am indepartat zapada in fata stupilor intre randuri. Nu exista pericolul sa se aseze pe zapada si sa inghete?
api_gxg

Mesajde Nebunu_R » 25 Feb 2012, 19:02

albina ca si individ la o temperatura sub 13 grade celsius paralizeaza. citeste ceva carti de apicultura, te vor ajuta mult.
Nebunu_R

Mesajde paul » 25 Feb 2012, 19:14

Nebunu_R scrie:albina ca si individ la o temperatura sub 13 grade celsius paralizeaza. citeste ceva carti de apicultura, te vor ajuta mult.

Afirmatie gratuita ...
Albina ... NU PARALIZEAZA !!!
Colegu' rapidist ... continua cu cititul !!!
Iti place sa dai sfaturi ...
Se vede ca ai citit ... mult prea putin !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Nebunu_R » 25 Feb 2012, 19:55

atunci "paralizeaza". e ok?
m-am apucat de citit direct cu "Intretinerea albinelor" din nerabdarea dea a incepe. asta era cred al 3lea capitol al cartii. mai tarziu am citit si capitolele "Anatomia albinei" si "Viata familiei de albine" care mi s-au parut mult mai interesante.
la cate posturi am e cam greu sa crezi ca dau sfaturi. si ala era un indemn.
p.s. - nici tu nu ai raspuns omului. vorbesti degeaba sa inteleg.
Nebunu_R

Mesajde paul » 25 Feb 2012, 21:47

api_gxg scrie:Totusi, la ce temperatura exterioara iasa la zborul de curatire?
Daca in jurul stupinei este camp deschis pe o raza de 150 m, acoperit cu zapada, fara vegetatie sau alte obiecte pe care sa se aseze, pot sa-si faca zborul de curatire in bune conditii? Eu am indepartat zapada in fata stupilor intre randuri. Nu exista pericolul sa se aseze pe zapada si sa inghete?

Temperatura exterioara minima pt zborul de curatire este ... +12C !!!
Pune in fata stupilor fan sau paie !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde api_gxg » 25 Feb 2012, 22:05

Multumesc Paul! Exact asa am procedat si azi mi-a prins bine, au iesit la curatire. Aseara m-am mai documentat.
api_gxg

Mesajde kamy » 26 Feb 2012, 07:40

api_gxg scrie:Multumesc Paul! Exact asa am procedat si azi mi-a prins bine, au iesit la curatire. Aseara m-am mai documentat.

zboru de curatire se poate forta daca le pui dimineata o lingura de miere cristalizata deasupre cuibului pe rame!
kamy

Mesajde Ioan Guist » 26 Feb 2012, 07:48

Albina nu paralizeaza (ingheata) la sub 13, ci muult mai jos.La 3 grade poate sa culeaga...brici.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Bee Happy » 26 Feb 2012, 17:16

La 3 grade culeg :shock: Nu e cam frig?Nu cumva ai uitat un 1, inainte de 3? La 6-7 grade, am vazut albine iesind dupa apa, dar foarte putine.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Ioan Guist » 26 Feb 2012, 17:25

La salcam III, adica dupa 20 mai , dimineata era inghetata apa la caine.
La salcam II , alt an, la 8 dimineata erau 3 grade.Albina era plecata.

Nu o data in practica, teoria este "infirmata" de albina.Daca este motivata sa plece, nu sta sa se faca 12 grade cum scrie cartea.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Bee Happy » 26 Feb 2012, 17:33

Te cred. Am vrut doar sa fiu sigur, ca nu ai uitat o cifra.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde crysss » 27 Feb 2012, 12:37

eu sunt din sud (gorj) si nu am decat 30 de stupi. ce u inteleg este cum au consumat pana acum aproximativ 25 kg de miere si un gk de apifonda de fiecare fortandu-ma sa le bag ieri inca o jumatate de kg la fiecare(atat am mai avut.). pot spune ca pana anul acesta dupa 15 ianuarie le bagam cate o turta pe care la momentul inceperii stimularii cu sirop o scoteam aproape intreaga. va rog din suflet ajutati-ma cu niste raspunsuri, ca in ritmul asta nu stiu ce o sa fac daca o sa le bag un kg de serbet la doua saptamani (financiar vorbind)
crysss

Mesajde horia_ch » 27 Feb 2012, 13:33

Eşti sigur că au mâncat până acum cele 25 kg de miere lăsate? Au golit ramele de tot?
Au puiet din ianuarie?
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Badea. claudian » 27 Feb 2012, 14:21

Ioan Guist scrie:La salcam III, adica dupa 20 mai , dimineata era inghetata apa la caine.
La salcam II , alt an, la 8 dimineata erau 3 grade.Albina era plecata.

Nu o data in practica, teoria este "infirmata" de albina.Daca este motivata sa plece, nu sta sa se faca 12 grade cum scrie cartea.

Dl. Guist sa nu ne inbatam cu apa rece !!... ce o mana pe acea albina afara la trei grade ?...ce fel de floare avea salcamul acela de nui dadea pace bietei albine ?... mai spuneti ca la 3 grade culege " brici "!!... ce!? ..
Sa fim seriosi ,stiti si dumneavoastra la fel de bine ca si mine ca la 13grade albinele sunt deja strinse intr-un ghem mai afanat, iar la 8 grade ghemul este gata format si intruneste toate conditiile pentru a suporta toate rigorile aspre ale naturi !... acum daca cateva albine se desfac din ghem unde sunt peste20 de grade si zboara afara(manate de te miri ce ) unde temp. este de 3 grade este normal sa poata sa faca acest lucru,deoarece dispun de energia necesara sa faca acest zbor !....in schimb sansele de intoarcere sunt minime mai ales daca distanta de stup este mare !... si nu mai lom in calcul amplificarea senzatiei de rece la viteza de zbor a albinei !.... consumand rapid aceasta energie ingheata instantaneu !...iar de cules nici vorba .
Badea. claudian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA