Salutare la toata lumea. Am citit ce s-a scris pe aici. As vrea sa schimb sistemul actual: pavilion apicol (vehicul lent, max 25 km/ora autorizat) in care intra 44 stupi productie cu caturi si 20 de roiuri pe randul 3, fara cat. Mai bag pe holul vagonului inca 32 de productie cu caturi. Total deplasat in pastoral la un drum 76 de productie. Trag de el cu rabe, saviemuri sau tractoare inchiriate. Din ce in ce mai greu de gasit pe cineva dispus sa te traga de la camp la munte.
In paralel cu ce am, vreau sa schimb. Nu dintr-o data, ca sa nu prejudiciez familia la finante.
M-am gandit ca trebuie sa impac si capra si varza, jidaneste: o autoutilitara dubla cabina gen Toyota Hilux (cam scumpa) sau Mitsubishi L200 (mai ieftin ca hilux dar si cu mai multe optiuni) care sa foloseasca si ca masina de familie (2copii + una bucata nevasta) si de tras remorca platforma (sau facuta pavilion sau modul) de 2-2,5 tone care sa duca 40 de stupi.
Mentionez ca nr maxim de stupi de productie de care pot sa am grija este pe la 80-90.
Nu pot tine in paralel si mcv-ul pe care-l am acum, nu dispun de bani sa tin 2 masini. Consider ca o masina tre sa o folosesti cat mai mult, nu doar 5 nopti pe an pt albine.
Mitsu l200 2500 cm au si 4x4 la greu, la usor, si diferential blocabil, fata de hilux la care le gasesti pe toate astea mai greu, plus ca e mai scumpa. Trage la carlig 2700 kg.
Nu dispun de bani sa iau una noua, m-as orienta catre anii 2002-2005 ( intre 6000-9000 euro).
Intr-un an as lua masina, apoi 1-2 remorci la 2-2,5 to. Mers in paralel si cu pavilionul, pana la un punct, cand fac conversia totala.
Insa am inteles de la voi, cei ce aveti/folosit asa ceva ca topaie goala pe sosea, spatiu pe bancheta din spate redus pt pasageri, fuge de spate goala in curbe, etc. Adica, nu prea poti sa o fol si ca masina de mers in concedii.
In plus vreau sa circul cu asa ceva (fiind singura potentiala masina personala) si prin Bucuresti. Ma astept la un consum de cca 8% in afara pe gol si de 12% in oras, pe gol. Nu conduc agresiv, de obicei merg linistit, nu depasesc 100-110 km/h in afara localitatii.
Cei care au avut/mers cu asa ceva si au un cuvant de spus, ii rog sa dea un sfat. Pngflorin, Cristi Ionita, Pupe, Echo, (si nu numai) vad ca sunt mai in tema. Va rog.