Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stimularea cu turte .

Mesajde costi » 27 Feb 2012, 18:52

Fiecare (sau aproape fiecare) foloseste cate ceva "inovator" in alcatuirea turtelor, ceapa, lamaie , vitamine etc. Eu am luat anul trecut APICOMPLEX produs ICDA, contine B-uri ,vit C,PP, H, pantotenat de calciu. Ce nu inteleg si rog pe cineva care cunoaste problema sa ma lamureasca ( Multumesc) este faptul ca se mentione3aza "A nu se pastra la temperaturi mai mici de 25 grd C(cine-l poate pastra la asta temperatura?). Eu l-am pastrat la vagon toata iarna si la -22 grade.Mai poate fi folosit si daca NU ce anume se intampla acolo (in produsul Apicomplex) de nu mai e bun.
Daca tot faci un lucru, atunci fa-l bine!
costi

Mesajde victor s » 27 Feb 2012, 21:27

nu sunt cel mai in masura sa raspund la aceasta intrebare, dar pe prospect scrie
''Conditii de pastrare: la loc uscat si racoros, max 25ºC.''
daca nu e expirat (Valabilitate: 1 an de la data fabricaţiei.) nu cred sa fie vreo problema...!
dar sa vedem daca PAB vede acest topic, dumnealui este cel mai in masura sa ne raspunda.
toate cele bune!
victor s

Mesajde crysss » 28 Feb 2012, 15:53

nu stiu daca au inceput sa oua din ianuarie dar ramele sunt uscate fara gram de miere. ce pot sa spun ca in decembrie erau afara . la noi in sud a fost foarte cald pana pe 8-10 ianuarie. a fost o luna ger puternic si ninsori si acum iar 12-14 grade
crysss

Mesajde gabi bee » 29 Feb 2012, 10:13

eu sambata trecuta , am pus turte proteice cu inlocuitori la 4 familii , asa ca experiment , chiar daca zborul de curatire pe care l-au avut albinele , a fost unul partial ! am ales familiile care au iesit mai bine la zbor pana acum , insa stau cu ceva teama mai ales ca vremea intarzie sa vina cu inca o fereastra buna de peste 12 grade pe plus ! sper insa ca va fi bine pana la urma ! a mai procedat cineva asa , sau nu se risca nimeni ? toate cele bune ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde EugenVoinea » 29 Feb 2012, 12:14

Va rog sa -mi spuneti o reteta ,daca laptele praf sau zerul se pot folosi in combinatie cu siropul de zahar la stimularile de primavara a familiilor de albine . Multumesc !
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde costi » 29 Feb 2012, 18:41

untitled.JPG
Aici o poza cu Apicomplex

cred ca m-am lamurit , sigur trebuia sa scrie ceeace spune victor s
costi

Mesajde kamy » 29 Feb 2012, 20:11

Bee Happy scrie:La 3 grade culeg :shock: Nu e cam frig?Nu cumva ai uitat un 1, inainte de 3? La 6-7 grade, am vazut albine iesind dupa apa, dar foarte putine.

nu in tarile nordice albinele culeg la temperaturi joase, chiar si la noi doar nectar sa secrete!prezenta nectarylui in flori le face si la tei sa zboare cu noaptea-n cap!
kamy

Mesajde kamy » 29 Feb 2012, 20:17

gabi bee scrie:ajutati-ma cu un sfat legat de administrarea turtelor ! am preparat o compozitie de turta proteica cu lapte praf , faina de soia si sirop invertit insa am gresit si in loc de sirop dens am pus sirop 1/1 si a iesit cam terci si chiar daca am pus si ceva malai nu mai pot sa aduc compozitia la consistenta unei turte !am vazut ca unii apicultori administreaza chiar sirop in pungi ! compozitia este de consistenta unei zmantane moi sau sau ca o miere moale , fluida ! pot sa o administrez asa la punga legata sa nu curga , fara sa o intep ? cand o sa gaureasca albinele punga o sa curga pe ele sau trag ele cate putin ?

ps. o s-o dau la albine dupa un zbor bun de curatire , nu acum , ca sa nu facem vreo confuzie ! mutumesc si numai bine ! :P

imi cer scuze dar acum am citit saturati cu zahar compozitia ca faina si laptele sufera modificari altfel,fainurile si laptele se pot rancezi ,sfatul meu dati-i zahar pana se-ngroasa,daca cumva curge-ntre rame e bai,sa nu puneti amestecu fluid nici in hranitor,fermenteaza si se inneaca albine in el!
kamy

Mesajde valentin » 01 Mar 2012, 07:23

8kg miere sau zahar 1kg lapte praf ,iar cu zeru,inlocuesti apa.asa procedez eu dar mai sunt si alte retete
valentin

Mesajde Nebunu_R » 01 Mar 2012, 09:50

"Reteta cu lapte praf: 3 kg de miere+1kg de lapte praf => portii de 4-500gr./fam
Cumperi lapte praf pentru vitzei de la farmacia veterinara si nu altceva
Daca nu ai miere faci tu de-aia de la supermarket da nu-i pui aroma (1 litru de apa la fiert +4 kg zahar coronitza +6 gr. sare de lamaie si fiert 3 minute) Se face amestecul cu componentele la max. 40 de grade."
Litera cu litera copiata dupa nea Gica.
*pe masura ce apare polenul se reduce cantitatea de lapte praf adaugata.
Nebunu_R

Mesajde costi » 01 Mar 2012, 21:00

"Nebunu_R":Reteta cu lapte praf: 3 kg de miere+1kg de lapte praf => portii de 4-500gr./fam

Mie mi se pare ca iese prea moale turta (sau mierea este cristalizata? ) Ca si reteta lui Valentin ( 8 kg miere sau zahar....)
costi

Mesajde glaliona » 01 Mar 2012, 21:38

Buna seara,am ajuns in impas.Cum stimulez mai bine familiile in primavara- cu rame de la rezerva ori este neaparat sa fac turte proteice.Precizez ca am albine din luna mai 2011 si am reusit sa le trec iarna cu brio.Am auzit multi stupari spunand ca albinele mor in martie si acum parca stresul este dublu .
glaliona

Mesajde eucondruz » 01 Mar 2012, 22:15

Daca tot sunt rame la rezerva de ce sa nu le folosim. Se descapaceste cate o rama si se da dupa diafragma, cand se desface ghemul. Dupa ce e golita se repeta operatia. Atunci cand e hrana suficienta nu e pericolul mentionat,iar stresul nu trebuie sa existe.
eucondruz

Mesajde glaliona » 02 Mar 2012, 09:44

Pe forum toata lumea discuta despre lapte praf,strot de soia,drojdie de bere.Ce ajuta mai bine la dezvoltarea familiilor in primavara turtele cu aceste ingrediente ori sunt suficiente ramele de la rezerva? Nu am polen recoltat dar nici in cel din comert nu am incredere.
glaliona

Mesajde Nebunu_R » 02 Mar 2012, 17:49

pot sa pun Protofil intr-un pulverizator si sa stropesc turtele de zahar invertit?
nu le-am pus atunci cand le-am facut, acum mi-a venit ideea si vreau sa stiu daca e ok.
Nebunu_R

Mesajde victor s » 02 Mar 2012, 19:34

glaliona scrie:Pe forum toata lumea discuta despre lapte praf,strot de soia,drojdie de bere.Ce ajuta mai bine la dezvoltarea familiilor in primavara turtele cu aceste ingrediente ori sunt suficiente ramele de la rezerva? Nu am polen recoltat dar nici in cel din comert nu am incredere.

Nu exista stimulare mai buna decat mierea din rame. acolo se gaseste si polen de care au atata nevoie...parerea mea!
victor s

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA