Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde gabi bee » 05 Iun 2011, 23:25

vineri 03-06-2011 cand am fost la stupi , pe care ii tin la tara , aproape, la 10km si am dat o roata prin curte , ce sa vezi ? intr- un cires la cativa metri de stupi statea un roi de albine . nu imi venea sa cred . era primul roi vazut de mine in realitate si primul roi pe care aveam sa-l prind . m-am echipat , m-am pregatit , am cautat repede o cutie si cu frica incepatorului am reusit sa-l scutur cam 90% in cutie . o mica parte a ramas pe trunchi dar mai tarziu s-au strans intr-un ghemulet mic si le-am luat intr-un castron . le-am pus intr-un compartiment de la un stup orizontal pe care l-am primit de la cineva si l-am reconditionat . le-am pus 2 rame cu miere , 2 FA si unul gol cladit . este un roi secundar plecat dintr-o jumatate de stup la care i-am lasat mai multe botci . invatare de minte . norocul meu ca tin stupii in mica mea livada si roii au unde poposi, ca altfel ...
Fişiere ataşate
DSCF1201 (Small).JPG
si scuturat in stup
DSCF1199 (Small).JPG
roiul in cutie
DSCF1198 (Small).JPG
roiul inainte de capturare
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde gabi bee » 11 Iun 2011, 21:40

am luat de la cineva un orizontal vechi , cu peretii de 3cm , pe 20 de rame si l-am reconditionat. am pastrat de la el decat corpul si scandurelele de la podisor. restul era putred . ca si precedentul orizontal facut de mine , si pe acesta l-am impartit , in 3 . una de 10 rame si doua de 5 rame cu diafragme etanse pt roi . fundul cu sita , etc . multa munca la reconditionare , dar la final mi-a placut . acum este cazat in el primul meu roi pe care l-am prins in pom . iata si cateva poze !
Fişiere ataşate
DSCF1190 (Small).JPG
DSCF1184 (Small).JPG
DSCF1182 (Small).JPG
gabi bee

Mesajde gabi bee » 11 Iun 2011, 21:49

iata-l si in livada , cu albine in el . in plan apropiat se vede si un pui de mar , STARKRIMSON, sau bot de iepure cum se zice popular . :P
Fişiere ataşate
DSCF1223 (Small).JPG
gabi bee

Mesajde gabi bee » 11 Iun 2011, 21:54

si o poza cu mica mea stupina asezata in mica mea livada !
Fişiere ataşate
DSCF1237 (Small).JPG
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Iun 2011, 00:12

da-i inainte cu tupeu . nu te lasa . ai loc pentru stupi berechet . la mai MULTI !!!!!!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 12 Iun 2011, 18:46

loc e berechet , numai sa am ce sa pun pe el . pana acum ma declar multumit pt ca acum 4 luni aveam in plan sa imi iau 2-3 familii de albine iar acum am 6 stupi din care 3 familii si restul roi si imi mai trebuie urgent doua lazi ,ca sa mai bag 2 roi pe care o sa-i fac , si nu mai am cum sa le procur . am multe planuri dar , dar, ca orice inceput este mai greu ! :P
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 12 Iun 2011, 19:09

anul trecut in 30 06 am primit primele 2 familii de albine . dupa 2 saptamani am mai primit una . in septembrie am cumparat una .in iarna mi-a murit una .in primavara am cumparat 10 familii cam slabute la pret bun ( roiuri prinse de anul trecut ). acum toti sunt pe 10 rame si au caturile pe ele mai putin unu care il va primi poimaine . in aprilie inainte de rapita am mai cumparat 6 familii frumoase din care 4 au vrut sa roiasca la rapita si le-am rupt in doua . asa ca la salcam am avut doar 2 familii sanatoase de la care am stors , si inca 3 de la care am adunat cate ceva . am facut cum am zis inca 7 roi asa ca acum in afara de roi care sunt unul pe 3 rame , 2 pe 5 rame , 1 pe 6 rame , 2 pe 7 rame si unu pe 10 rame cu cat deasupra.
asa ca cu ajutorul DOMNULUI am 26 de lazi cu albine in ele . recunosc ca am avut momente cand am fost coplesit atat financiar cat si sufleteste dar de fiecare data Dumnezeu mi-a ajutat sa trec peste . nu a fost greu dar nici usor .
cu sufletul sunt alaturi de tine . daca crezi ca te pot ajuta cu ceva ORICAND SI LA ORICE ORA !!!!!!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 12 Iun 2011, 19:45

multumesc dl lucian . intr-adevar este greu debutul in apicultura pe toate planurile atat material cat si dpdv al experientei si cunostintelor necesare dar daca iubim natura si albinele si nu clacam la greutatile aparute ajungem apicultori in toata regula . si eu va felicit pt avantul pe care l-ati luat intr-un timp asa de scurt si va felicit si pt frumusetea gradinii si a pomilor . sunt nerabdator sa faceti filmuletul cu altoirea cu ochi dormind ca vreau sa incerc si eu vara asta. va doresc numai bine si cat mai multe reusite ! :P
gabi bee

Mesajde nicu has » 12 Iun 2011, 21:08

bun venit
nicu has

Mesajde gabi bee » 12 Iun 2011, 21:13

multumesc frumos , asemenea ! :P
gabi bee

Mesajde gabi bee » 13 Iun 2011, 13:30

pun si niste poze cu cateva soiuri de pomi altoiti din mica mea livada !
Fişiere ataşate
DSCF1225 (Medium).JPG
mar idared
DSCF1224 (Medium).JPG
mar pionier
DSCF1222 (Medium).JPG
mar florina
gabi bee

Mesajde gabi bee » 13 Iun 2011, 13:35

sa trecem la peri ...
Fişiere ataşate
DSCF1233 (Medium).JPG
par favorita lui klapp
DSCF1227 (Medium).JPG
par u. bosc
DSCF1226 (Medium).JPG
par williams
gabi bee

Mesajde MyBees » 15 Iun 2011, 00:13

gabi bee scrie:sa trecem la peri ...

peste cativa ani nu mai faci miere, faci palinca... :) faini!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde gabi bee » 15 Iun 2011, 07:11

eu sper sa fac din amandoua ! :P
gabi bee

Mesajde gabi bee » 24 Iun 2011, 00:01

stupina mea s-a mai marit cu inca un stup . sau mai bine zis nucleu ca are doar opt rame pt ca atat s-a ajuns materialul. stiind ca mai am un stup de divizat fiindca facuse botci a trebuit sa fac la urgenta o cutie din niste resturi de placaje , pana o sa imi mai fac cativa stupi verticali pe 12 rame . acum stupina mea numara 7 stupi , un numar nesperat de mine in primavara. iata ce a iesit din niste placaje de la un bufet vechi ! :P
Fişiere ataşate
DSCF1276 (Small).JPG
DSCF1275 (Small).JPG
la vopsit
DSCF1293 (Small).JPG
dupa ce am introdus roiul in el
gabi bee

Mesajde gabi bee » 24 Iun 2011, 00:15

iata si o imagine de ansamblu ! :P
Fişiere ataşate
DSCF1286 (Small).JPG
N 1 -nucleul 1
DSCF1313 (Small).JPG
eu in stupina
DSCF1288 (Small).JPG
stupina
gabi bee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?