Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

restringere cuib toamna????

Mesajde nelu bizz » 26 Feb 2012, 13:11

salve,sint un incepator de trei ani in apicultura si in primii doi am strins cuibul la cea mai mare parte a stupilor dar am lasat mereu trei stupi nestrinsi pe 12 rame,ca urmare cocluziile care le-am tras:cei nestrinsi au fost mereu in fata celor strinsi,adevarat ca atunci cind au fost perioade de frig extrem am mai gasit ceva puiet racit dar neglijabil cantitativ,am observat ca ghemul urca mult mai tirziu sus sub podisor si au mereu mai mult puiet la fructiferi ca ceilalti si ca urmare a concluziilor trase: pe 2011 nu am mai strins nici un stup,concluziile in aceasta primavara.daca mai este cineva care procedeaza asa rog sa posteze concluziile sale,cu respect ,nelu olt.
nelu bizz

Re: restringere cuib toamna????

Mesajde lucky5strike » 26 Feb 2012, 14:16

Ce e sub 6 rame trebuie restrans cu diafragma.

Ce e peste, nu-i nevoie, dar daca n-ai rame bune cu miere poate sa iese si o mana de albine primavara.

:idea:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde dorindafi » 26 Feb 2012, 14:19

raposatul nenea GICA nu avea stupii restranshi
toate cele 10 rame aflate in cuib erau pline cu miere
asha ca ele [cuibul ]se organiza singur acolo unde considera el de cuvintza
dorindafi

Mesajde nelu bizz » 26 Feb 2012, 14:38

lucky5strike scrie:Ce e sub 6 rame trebuie restrans cu diafragma.

Ce e peste, nu-i nevoie, dar daca n-ai rame bune cu miere poate sa iese si o mana de albine primavara.

:idea:

ce e drept ca nu am am decit 5 sub 5 rame la controlul de ieri 24 02 2012cind le-am pus cite o turta de miere cu zahar pudra si protofil,pe fiecare an fac la fel dupa 15 feb,nu pun niciodata inlocuitori de polen,nerecoltind cred ca isi pastreaza ele pentru iarna.iar eu nu iau niciodata miere din cuib,iar in august-sep pun folie pe 90la suta din stup si las in etaj 3-4 rame 1/2 cu miere pe care o trag ele in cuib.in sep dau jos folia si catul [am funduri fixe],fac tratamentele si atit pina in martie.
nelu bizz

Mesajde teinegru64 » 26 Feb 2012, 14:57

Salut Nelu, ce miere folosesti la prepararea turtelor?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde nelu bizz » 26 Feb 2012, 15:07

teinegru64 scrie:Salut Nelu, ce miere folosesti la prepararea turtelor?

salut,de salcim 1kg,4kgzahar pudra,protofil 150ml
nelu bizz

Mesajde nelu bizz » 07 Mar 2012, 10:33

dorindafi scrie:raposatul nenea GICA nu avea stupii restranshi
toate cele 10 rame aflate in cuib erau pline cu miere
asha ca ele [cuibul ]se organiza singur acolo unde considera el de cuvintza

asa am facut si eu anul trecut,dar se pune problema acum in primavara daca sa ii mai restring sau nu?doi ani la rind pe cei iernati asa nu i-am mai restrins si au fost mai buni ca ceilalti,dar ce am observat este ca atunci cind mai sint zile foarte reci mai vedeam puiet racit scos afara,de aceea as vrea ca anul asta cum se va incalzi sa restring jumatate din ei si sa fac o comparatie dupa.cu respect
nelu bizz

Mesajde gica.mosu » 11 Mar 2012, 22:56

Nelu esti pe drumul cel...bun ...bine faci -restringe cuibul la cite rame ai cu albina pune o turta in cap
chiar si 1 rama cu miere sgiriata dupa diafragma(factorul caldura in stup este f important pt dezv familiei)...
TATA lasa toate ramele in stupi ba ii baga la adapost(ciocanitorile...zona de munte) si tot perdea citeva fam/iarna
iar dupa ce a facut mtoda mea(vezi pozele) nu a mai avut probleme...iar stimulare:o rama de cat capacita peste rame+folie
saltea...si asa scotea miere...O parere pt cei cu ierni(-15-25 gr) grele jud.harghita ,covasna etc incercati sa faceti
aranjarea(inpachetare) bilaterala a cuibului adica din 8r incuib-2r pline in partea dr si 2r pline in stinga iar restul de
rame cu1/2miere in mijloc(refugiu pt albinele din ghem)-asa fac eu...voi ce parere aveti...fac rau???...SALVEEEE!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nelu bizz » 12 Mar 2012, 10:02

gica.mosu scrie:Nelu esti pe drumul cel...bun ...bine faci -restringe cuibul la cite rame ai cu albina pune o turta in cap
chiar si 1 rama cu miere sgiriata dupa diafragma(factorul caldura in stup este f important pt dezv familiei)...
TATA lasa toate ramele in stupi ba ii baga la adapost(ciocanitorile...zona de munte) si tot perdea citeva fam/iarna
iar dupa ce a facut mtoda mea(vezi pozele) nu a mai avut probleme...iar stimulare:o rama de cat capacita peste rame+folie
saltea...si asa scotea miere...O parere pt cei cu ierni(-15-25 gr) grele jud.harghita ,covasna etc incercati sa faceti
aranjarea(inpachetare) bilaterala a cuibului adica din 8r incuib-2r pline in partea dr si 2r pline in stinga iar restul de
rame cu1/2miere in mijloc(refugiu pt albinele din ghem)-asa fac eu...voi ce parere aveti...fac rau???...SALVEEEE!!!!

da, cred ca e mai bine cum faceti dvs,la mine 12r cred ca e prea mult pentru primavara,acum astept sa am cel putin 12grade la umbra ca sa le string cuiburile,mi-e frica sa umblu la ele la 7-8 grade,ma gindeam sa le pun folie pe tot cuibul pina o sa pot sa umblu in cuib,dar am funduri pline si mie frica de condens,noapte inca sint temperaturi cu minus,cu respect
nelu bizz

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR