Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Amitraz

Mesajde catalin_valenii » 07 Mar 2012, 20:42

Foloseste cineva in tratamentul varoozei solutii antiparazitare din farmaciile veterinare folosite pentru oi, vaci,etc si care contin ca substanta activa Amitraz-ul?
catalin_valenii

Re: Amitraz

Mesajde proapis13 » 07 Mar 2012, 20:54

catalin_valenii scrie:Foloseste cineva in tratamentul varoozei solutii antiparazitare din farmaciile veterinare folosite pentru oi, vaci,etc si care contin ca substanta activa Amitraz-ul?

Da un exemplu de produs pe baza de amitraz din farmaciile veterinare la accesi concentratie cu cel din V.F. :!:
SALVE :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kamy » 08 Mar 2012, 08:06

da,produsul se numeste taktic.
kamy

Mesajde proapis13 » 08 Mar 2012, 09:43

Am folosit si folosesc produsul insa in ultimul timp nu l-am mai gasit
in farmaciile veterinare din Severin.
Explicatia a fost ca acel concern farma-vet din Olanda nu mai are
contracte cu Romania,de alt produs nu am cunostinta.
Merci de raspuns
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin_valenii » 08 Mar 2012, 09:58

Produsul Taktic contine 125g/l amitraz la fel ca si produsul romanesc Scabatox iar VF contine 200g/l amitraz de aici rezulta ca echivalentul la 1ml VF corespunde 1,6 ml Scabatox sau Taktic. Cum foloseati Taktic? Ca atare sau in amestec cu gaz lampant?
catalin_valenii

Mesajde catalin_valenii » 08 Mar 2012, 10:02

Proapis in postarile tale anterioare ai zis ca nu mai exista nici un produs cu concentratia VF dar apoi ai zis ca folosesti Taktic. Pai Taktic nu are aceeasi concentratie ca si VF.
http://stupialbine.stuparitul.com/varachet.htm
http://www.msd-animal-health.ro/product ... rodus.aspx
Sp[er ca nu ma insel in cazul concentratiilor :D
catalin_valenii

Mesajde proapis13 » 08 Mar 2012, 10:21

Taktic se foloseste si ca atare si in fumigatii cu Furetto
Scabatox si Taktic au concentratia de amitraz de 125g/1000
varachetul are 200g/1000 si am cerut sa dai un ex de produs
cu concentratie identica cu a V.F.
proapis13

Mesajde proapis13 » 08 Mar 2012, 17:33

dogvet scrie:Proapis 13 ,concernul se numeste INTERVET,treaba cu contractele nu exista pt ca are direct distribuitor Romania si da,se gaseste in farmacia veterinara ca produs antiparazitar de uz extern.Salut ! :)

Merci de info si vin cu completarea de rigoare ca produsul NU este recomnadat
in tratamentul anti varoa cei ce il fac o fac pe propria raspundere asumindu-si riscurile
Iata prospectul produsului;
http://www.msd-animal-health.ro/product ... rodus.aspx
proapis13

Mesajde catalin_valenii » 08 Mar 2012, 17:41

Pai si ca atare cum folosesti produsul cu concentratia mai mica(Taktic sau Scabatox)? Eu am intrebat de substanta activa daca o foloseste cineva nu am zis de concentratie. Automat cine foloseste poate ne spune si noua incepatorilor cum, cand (daca pe toata perioada tratamentelor deparazitare ce se fac la albine sau numai primavara), pe ce se aplica substanta (tot pe benzi de acelea ca la VF sau exista si altceva?). Poate gasim alternative la fel de bune ca si originalele dar mai ieftine ca doar e criza:)
catalin_valenii

Mesajde baumann » 08 Mar 2012, 18:04

De trei ani folosesc Taktikul si sunt foarte multumit cu el.Reteta este: 5ml de taktik in 100ml de petrol lampant si cu un aparat facut artizanal de mine dupa modelul Furetto fac tratamentul.Am calculat o "apasare" pe aparat consuma in jur de 1ml de amestec petrol-tactik,deci se pot trata cu 5ml de tactik in jur de 100 de familii.O cutie de 250ml costa 60Ron, produsul e conceput exact pentru criza.
baumann

Mesajde kamy » 09 Mar 2012, 08:12

[quote="catalin_valenii"] Cum foloseati Taktic?
[quote]in amestec cu gaz lampant daca vreti sa scoata fum pt trahee,dar eu folosesc cu apa 8-10% care se transforma in abur da nu e inventia me,e a lui Jeig Ervin din Abram BIHOR,din cate stiu el si face aparate din lampa de gaz,chiar a esperimentat si racitor sa raceasca aburul,cred ca afost primul care a testat incalzirea electrica la stupi prin optzeci si ceva!/quote]
kamy

Mesajde kamy » 09 Mar 2012, 08:17

proapis13 scrie:
vezi ca se gaseste in ungaria si la aca marghita dar daca vii la Blaj sigur gasesti si io trebuie sa iau c-am folosit de la un vecin si anu asta la mine-i randu sa cumpar!
kamy

Mesajde proapis13 » 09 Mar 2012, 09:42

Daca nu gasesc la Tirg la Faget la un pret rezonabil ma orientez catre
Tirgul de la Kamenovo-Serbia unde este mai ieftin decit V.F.Undeva sub 10 euro
proapis13

Mesajde peterneamt » 09 Mar 2012, 10:00

kamy scrie:
catalin_valenii scrie: Cum foloseati Taktic?
in amestec cu gaz lampant daca vreti sa scoata fum pt trahee,dar eu folosesc cu apa 8-10% care se transforma in abur da nu e inventia me,e a lui Jeig Ervin din Abram BIHOR,din cate stiu el si face aparate din lampa de gaz,chiar a esperimentat si racitor sa raceasca aburul,cred ca afost primul care a testat incalzirea electrica la stupi prin optzeci si ceva!/quote]

Aici esti mai putin informat . Primele dispozitive care au avut cu adevarat numai rezultate pozitive au fost pernele electrice de 55watt pentru incalzirea corpului omenesc ( spate, miini, picioare ), prin 1971, de J.D.Bishop fratele sau E.J.Bishop si R.E.Hill S.U.A. Cercetarea si rezultatele au fost publicate de Apimondia in urma Simpozionului International - Otaniemi - Helsinki, Finlanda 1-4 Agust, 1974.
Cu amitraz-ul nu este de joaca. Cunosc mai multi apicultori care si-au distrus stupinele. Sfatul meu este folosirea Varachetului forte pentru cei mai putin avizati in dozarea substantelor chimice.
peterneamt

Mesajde lucian_stoianof » 09 Mar 2012, 21:04

Amitrazul continut in Taktic(varianta olandeza) are aceeasi concentratie cu cel din Scabatox(varianta romaneasca) si anume 125g/1000ml .
Se foloseste la aparatele cu vaporizare gen Furetto in concentratie de 25-40 ml/1000ml ulei lampant . Alaturat prezint si aparatul pe care il produc de 4 ani si colegii sunt foarte multumiti de el .
Fişiere ataşate
rofureto galben_opt.jpg
Cu respect,
Ing. Lucian Stoianof
lucian_stoianof

Mesajde kamy » 10 Mar 2012, 20:07

peterneamt eu ma refeream la rio del ardeal
kamy

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE