Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: sfaturi

Mesajde laur1 » 13 Mar 2012, 00:05

Din cauza asta s-au facut casele rotunde!!!! Sa poata sta Doljenii pe la colturi ;) eu nu am zis ca am sa iau stupii pe 10 rame.am zis,cam cate rame de puiet tre sa fie la 10 rame.
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde valentin » 13 Mar 2012, 07:14

Laure nu trebuia sa mai pui aceasta intrebare,fara sa pui si data la care vrei sa ei stupii. raspunsu til dai singur ;cu o zi inainte te uiti in stupii tai cit puiet ai si apoi faci comparatia(ce sar face lumea fara Doljeni) :D
valentin

Mesajde FLORINELU » 13 Mar 2012, 07:57

Laure(ce nume frumos),la 10 rame de albina,trebuie sa ai neaparat asa:
pe partile laterale cate o rama cu pastura=2
apoi cate o rama cu miere=2
in mijloc 5-6rame cu puiet de toate varstele=6
sa vezi si matca,sau sa ai garantie ca are matca
toate ramele sa fie acoperite cu albine
fagurii sa nu fie prea negri.
cam asa fac eu un stup cand il vand.
SUCCES :lol:
FLORINELU

Mesajde gica.mosu » 13 Mar 2012, 09:04

F pertinent raspuns...nu ai spus shi...perioada cind si cit lei /fam...
Eu din ,85 pina acum am vindut 184 de fam+32 roi4-6r dati gratis
(de pomana la cunoscuti)...stupii la noi se vind dupa infl pomilor
aprox-1-05: cei pe 10r=6-7r cu puiet toate virstele si toate cele 10 r
ocupate cu albina;cei 11-12rame cu alb cu 7-8r puiet..pret neg 45-50
lei/rama..SA-NA-TA-TE...Mosuuu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde FLORINELU » 13 Mar 2012, 15:26

gica.mosu scrie:F pertinent raspuns...nu ai spus shi...perioada cind si cit lei /fam...
Eu din ,85 pina acum am vindut 184 de fam+32 roi4-6r dati gratis
(de pomana la cunoscuti)...stupii la noi se vind dupa infl pomilor
aprox-1-05: cei pe 10r=6-7r cu puiet toate virstele si toate cele 10 r
ocupate cu albina;cei 11-12rame cu alb cu 7-8r puiet..pret neg 45-50
lei/rama..SA-NA-TA-TE...Mosuuu!!!

de facut misto ma pricep si eu,dar nu vreau aici.
deranjeaza ca i-am dat un sfat(zic eu bun)la un coleg?
cel la care i-am dat sfatul era indreptatit de a face misto.
multumesc f.f.f. mult. FLORINELU. :oops: ;)
FLORINELU

Mesajde gica.mosu » 13 Mar 2012, 16:13

F. PERTINENT...raspuns adica la obiect...asa fac shi eu ca tine...cind vind fam de albine...
De facut mishto...la virsta mea ...nu-mi permit.Cu ghinii-mosuuu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde bogdan1986 » 13 Mar 2012, 20:02

salutare tuturor. daca tot e vorba de cumparat albine as dorii si eu un sfat : vreau sa cumpar 5 fam de albinutze in jurul lui 20 aprilie si ma intereseaza configuratia adica ce si cum puiet cate rame ,pastura ,miere etc. pana acum nu am mai cumparat si inca o data data de 20 aprilie. multumesc anticipat
bogdan1986

Mesajde gica.mosu » 13 Mar 2012, 21:29

Aveti raspunsul mai suuus....si inca ceva pt cei care cumparati fam de albine cereti de la
vinzator un buletin(certificat de sanatate) pt a nu avea si surprize... diferite boli...Sal..tare-Mosuuu!!!
gica.mosu

Mesajde bogdan1986 » 13 Mar 2012, 23:31

multumesc si scuze nu am citit suficient de atent . cat despre buletin am sa il cer acum ca stiu despre ce e vb. inca o data multam frum :)
bogdan1986

Mesajde un OM » 13 Mar 2012, 23:51

Treaba cu buletinul de analiza e...ronda, adeca se aseamana cu ce fac pietarii: dau la analiza mierea adevarata si pe piata vand...miere. La fel, unii stupari fac analiza mierii, puietului capacit si a albinelor din stupii care i se par mai sanatosi. De vanzare..are.
un OM

Mesajde laur1 » 14 Mar 2012, 01:44

multumesc pt raspunsuri! vreau sa iau 10 pe la sfarsitul lunii martie inceputul lui aprilie si 10 pe la sarsitul lui aprilie.pe primi 10 ii iau cu 375 lei.iar la ceilalti 10 mi-a zis ca are sa-mi ia 35 lei pe rama.acum av vb si cu nea gica.mosu( Salutare tata!!) dar este departe rau. am sa vad cum fac.
laur1

Mesajde FLORINELU » 14 Mar 2012, 09:01

indraznesc sa-ti mai fac o recomandare:incearca sa cumperi stupii cat mai devreme(luna mai),si daca poti cumpara roi puternici,chiar daca ti-se par mai scumpi.
succes :idea: :arrow:
FLORINELU

Mesajde gica.mosu » 14 Mar 2012, 09:20

un OM scrie:Treaba cu buletinul de analiza e...ronda, adeca se aseamana cu ce fac pietarii: dau la analiza mierea adevarata si pe piata vand...miere. La fel, unii stupari fac analiza mierii, puietului capacit si a albinelor din stupii care i se par mai sanatosi. De vanzare..are.

Omule cu B. de aanalize e.. ronda-nu inteleg ce vrei sa zici...nu stiu poate la scoala am mincat creta..am baut cerneala...
Nu sint nici doctor(multam-pescaru) sint un simplu trecator prin viata(ca si dumneavoastra)pe care tata m-a invatat sa res-
pect...semenii shi legile-tarii mele...Daca la dv in jud s-au la altii treburile stau asa cum scrieti e foarte...rau si nu e bine de loc.
Nu inteleg termenul miere adevarata si ..miere...sint si alti care nu stiu...(poate nu i-a invatat nimeni)treaba dumnealor...
in piata,nu vor miere de tei s-au salcim ei vor miere de albine..Am primit si injuraturi cei drept f putine...dupa ce le-am spus:
ca mierea naturala (excepti salc si mana)se cristalizeaza(zahariseste sub temp de 20gr) isi cer scuze si mai cumpara si alta data.
Iata cum sta treba in jud bacau:in piata onesti vine dr de3-4 ori/an ia cite un borcande miere de pe masa(care doreste) si daca cele doua
analize principale-HMF si UMIDITATE nu sint bune...nu mai vinzi miere in piata..doar pe strada s-au te apuci de altceva...
De la stupi cind se recolteaza probe 5% din nr de stupi vine med veterinar zonal ia probe din ce stup doreste (sept -mai) daca analizele
sint rele nu mai pupi pastoral- nu primesti cert de sanatate, de transport (la control org de la DSV s-au politia intreba de acesta prima data)ba iti
da o amenda de 2000lei(caz real) la noi,mai bin ramii pe vatra si...rez pblemele.Cer SCUZE daca am jignit pe cineva...Eu cred ca este mai bine asa...
acum 2 ani in pastoral la tei am trecut la 2 m de pavilionul cu stupii unui mare sef-ACA si mirosea a hoit (trgeti voi concluzii)...Asadar pt cei care
cumparati stupi mare grija...Cu ghiniii...mosuuu!!!
gica.mosu

Mesajde FLORINELU » 14 Mar 2012, 09:48

Gica-mosule.te rog nu te supara pe mine,dar ii dau dreptate OMului.
la fel ca si la aproape toate produsele din piata si la miere una verifici si alta cumperi.
o stiu din proprie experienta in apicultura(si am un pic).
nu insir aici toate metodele,dar iti spun una:de ce clientii fideli vin si cumpara miere de la cel pe care-l cunosc,chiar daca uneori e mai scumpa?
si apoi mierea nu trebuie numai botezata ca sa i se modifice calitatea,ci
conteaza mult si cum o procesezi incepand de la stoarcere si pana la vanzare,iar asta cam lasa de dorit la unii.
mi-am spus si eu o parere,care pentru mine este o certitudine.
inca o data scuze ptr. indrazneala. succes tuturor albinarilor. :D :D
FLORINELU

Mesajde gica.mosu » 14 Mar 2012, 22:36

proapis13 scrie:Macar scrie ca zerul sa nu fie atins de sare ca e bai :!:
salve ;)

Da zerul...sa fie nesarat-altfel cum...daca nu-i pune cineva sare!??!
Iata...aluzia...Cu bine mosuuu!!!
gica.mosu

Mesajde laur1 » 20 Mar 2012, 01:32

Salutare!! Va rog sa-mi spuneti si mie cu ce sa tratez diareea?
laur1

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR