Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: turte[ cu praf de oua] pt albine =cozonac

Mesajde peterneamt » 17 Feb 2012, 18:45

valentin scrie:cum inchizi punga cu fir de rafie?

Pentru administrarea siropului . Se ia o sticla (pet ) goala de borsec si se taie fundul si gitul sticlei in asa fel incit sa mai aiba volumul de 1 litru. Se pune acest cilindru pe o tava si in el se introduce punga . O persoana tine de punga si alta toarna cu ibricul un litru de sirop ( pina la suprafata cilindrului ). Se apropie marginile pungii in asa fel incit sa nu ramina aer in punga iar surplusul poate curge in tava de unde poate fi recuperat. Se leaga cu firul de rafie pentru ca este elastic si ieftin si ermetizeaza bine punga care nu are voie nici sa curga nici sa permita aerului sa intre (unul tine punga si altul o leaga ).
Astfel am obtinut o punga vidata ce contine un litru de sirop ea avind capacitatea de trei . Pungile se pun in lighiane si se transporta la stupi unde se pun pe cuib prin tatonare (albinele cind se simt presate coboata printre rame) si nu se gauresc si intra lejer sub podisor . ;)
peterneamt

Mesajde proapis13 » 17 Feb 2012, 18:57

peterneamt scrie: 4-5 parti miere (volume )+ 1parte polen +1parte feedbe + plivitamine + protofil. Mierea se incalzeste la baie marina mestecind continu si se opreste focul cind ne arde la deget. Punem in ia protofilul si polivitaminele si amestecam.

Daca nu avem polen dublam cantitatea de feedbee sau adaugam alti inlocuitori. .SPOR LA TREABA !

Reteta ta e mai buna decat multe altele de care am dat
Cand scrii polivitamine la ce te referi;polivitaminele de la magazinele veterinare sau la cele omologate?
Daca pui protofil ce rost mai au polivitaminele?
Oricum e o bomba calorica ce nu trebuie administrata fara un zbor de curatire
In loc sa legi pungile ai putea folosi aparatul de vidat pt lipit :idea: eu unul asa fac
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde peterneamt » 18 Feb 2012, 09:54

Pungile de frigider la rola sunt subtiri si fragile si trebuie manipulate cu grije cind au sirop. Avantajul folosirii lor consta in a da posibilitatea albinelor sa decida cind si cit sa consume din pungi. Faptul ca sunt subtiri face ca ermetizarea electrica (cu banda de nichelina ) sa se realizeze destul de greu. Australienii ce au inventat metoda cu aproximativ 30 de ani in urma o folosesc in saculeti de plastic unde pun peste 10 kg de sirop intr-un cat gol peste cuib pentru a face compectarea de iarna, pe care il gauresc in citeva locuri cu acul, sacul fiind mai gros albinele nu il pot roade si ar functiona si vidarea cu aparatul foarte bine. Avantajele folosirii pungilor fata de hranitoarele clasice sint multe si le-am mai enumerat : -previn furtisagul -asigura si o stimulare ne obligind albinele sa ia siropul si sa il prelucreze intr-un timp scurt - siropul nu se acreste - pungile sunt sterile - se administraza pe cuib si albinele nu mai sunt nevoite pe vreme rece sa il care de dupa diafragma - albinele nu se ineaca - siropul este incalzit de caldura cuibului .
Eu dau protofil + startovit + plivitamine ACA sau in cazurile micronucleelor oxivit + fumidil B ATENTIE ULTIMELE DOUA CONTIN PE LINGA POLIVITAMINE SI ANTIBIOTICE SI NU SE DAU LA FAMILIILE DE PRODUCTIE.
peterneamt

Mesajde vali123 » 18 Feb 2012, 10:48

peterneamt scrie:Pungile de frigider la rola sunt subtiri si fragile si trebuie manipulate cu grije cind au sirop. Avantajul folosirii lor consta in a da posibilitatea albinelor sa decida cind si cit sa consume din pungi. Faptul ca sunt subtiri face ca ermetizarea electrica (cu banda de nichelina ) sa se realizeze destul de greu. Australienii ce au inventat metoda cu aproximativ 30 de ani in urma o folosesc in saculeti de plastic unde pun peste 10 kg de sirop intr-un cat gol peste cuib pentru a face compectarea de iarna, pe care il gauresc in citeva locuri cu acul, sacul fiind mai gros albinele nu il pot roade si ar functiona si vidarea cu aparatul foarte bine. Avantajele folosirii pungilor fata de hranitoarele clasice sint multe si le-am mai enumerat : -previn furtisagul -asigura si o stimulare ne obligind albinele sa ia siropul si sa il prelucreze intr-un timp scurt - siropul nu se acreste - pungile sunt sterile - se administraza pe cuib si albinele nu mai sunt nevoite pe vreme rece sa il care de dupa diafragma - albinele nu se ineaca - siropul este incalzit de caldura cuibului .
Eu dau protofil + startovit + plivitamine ACA sau in cazurile micronucleelor oxivit + fumidil B ATENTIE ULTIMELE DOUA CONTIN PE LINGA POLIVITAMINE SI ANTIBIOTICE SI NU SE DAU LA FAMILIILE DE PRODUCTIE.

Siropul la punga cand se administreaza,acum?Cate parti zahar si cate parti apa are?Sau se face de cosistenta mierii.
vali123

Mesajde peterneamt » 19 Feb 2012, 08:50

Siropul se da numai dupa ce albinele incep sa aduca polen, de obicei in Martie. Albinele apreciaza siropul de zahar 1/1 pentru ca este apropiat de raportul ozelor din nectar. Asta nu inseamna ca nu le putem da si in alte raporturi sau alceva.
peterneamt

Mesajde gica.mosu » 13 Mar 2012, 23:37

Dragii mosului...incepeti stimularile masive(cu ce credeti ca e mai bine fiecare) sa nu va trziti ca mine in,98 cu...
fu...gol(cat fara albina la salcam) tat asa a fost un martie...capricios fam si-au revenit abia la tei...Eu pe 23-02
le-am pus o turta cozonc(majoritatea au luat aproape tat) acum fac pct 4-5(vezi stm a la z) pe 17-03 cind(in sfirsit 14-17gr)
cel putin.. asa cred eu ,dupa controlul de fond(scot o rama verific oua-puiet si atit)incep cu sirop din miere+zer(pt proapis ne sarat) s-au
lapte.... si mai nou:2 parti miere o parte apiinvert+z- farin consistenta moale(in rama hranitor -cl)si7-15 zile nu le mai deranez...
SPER..(speranta moare ultima) sa fie bine...Cu ghinii-MOSUUU!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde un OM » 14 Mar 2012, 00:29

Firul de rafie, pentru a lega la gura punga cu sirop, iar scochiul la turta.
un OM

Mesajde proapis13 » 14 Mar 2012, 00:42

gica.mosu scrie:cel putin.. asa cred eu ,dupa controlul de fond(scot o rama verific oua-puiet si atit)incep cu sirop din miere+zer(pt proapis ne sarat)

Nu am inteles aluzia :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica.mosu » 15 Mar 2012, 22:45

proapis13 scrie:
gica.mosu scrie:cel putin.. asa cred eu ,dupa controlul de fond(scot o rama verific oua-puiet si atit)incep cu sirop din miere+zer(pt proapis ne sarat)

Nu am inteles aluzia :!:

La-sfaturi ai scris:macar scrie ca zerul sa nu fie atins de sare ca e bai...iata aluzia...
Cind fac turte-cozonac pun in compozitia respeciva1-2lingurite de sare+tinctui 10 ml/kg,
iar cind pun zer- lapte(proaspat) degresat logic nesarat.Cu..RESPECT...Mosuuu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde catalin.profiri » 03 Feb 2014, 03:23

nene gica, de unde cumperi praf de ou ? cat costa kg ?
Intreb pentru ca am gasit tot la americani, o turta cu aceleasi ingrediente (proportii putin diferite)
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde gica.mosu » 03 Feb 2014, 09:09

Praful di oua al iau de la,laboratoari di cofetarie....dza=procent de proteina dorit de fiecari-SPOOOR!!!!

Poti sa pui si tu reteta sa' colegi o aleg pe acea cari cred ca-i mai eficienta!!!!
gica.mosu

Mesajde jenica67 » 03 Feb 2014, 09:15

Mosule, sarea peste 1 g/l, reduce semnificativ durata de viata a albinei, si asta se cunoaste de f. mult timp.
jenica67

Mesajde gica.mosu » 03 Feb 2014, 09:26

jenica67 scrie:Mosule, sarea peste 1 g/l, reduce semnificativ durata de viata a albinei, si asta se cunoaste de f. mult timp.

Satunci di ci pun f multi sari an adapator :?: ....CEI cari aveti alti pareri.....NUUUU puniti sari sa' gata :P
gica.mosu

Mesajde mircea_tm » 03 Feb 2014, 10:12

am gasit si eu scris in cartea CRESTEREA REGINELOR de GILLES FERT, stuparitul de hristea, etc...unde ii recomandat de a se administra 1 g/litru de apa.....peste aceasta cantitate= NOCIV!!!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde peterneamt » 03 Feb 2014, 10:19

mircea_tm scrie:am gasit si eu scris in cartea CRESTEREA REGINELOR de GILLES FERT, stuparitul de hristea, etc...unde ii recomandat de a se administra 1 g/litru de apa.....peste aceasta cantitate= NOCIV!!!

Aşa este ! Şi în plus nu orice sare e bună....şi trebuie avut grije fiindcă unele ingrediente pot conţine sare..... ;)
peterneamt

Mesajde jenica67 » 03 Feb 2014, 14:39

Na mosule dai portia de vin de azi ca am cautat sa iti arat ceea ce trebuia sa citesti in tinerete : Romania apicola 12/48
Fişiere ataşate
1948_-_Romania_Apicola_-_12 pag 18r.jpg
jenica67

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA