Daca trage botci ,pana la eclozare, apar si trantori de la celelalte familii si ai sansa de a salva aceasta familie destul de puternica la timpul asta (8 rame) .
badguy_goodguy scrie: s-ar putea intampla ca sa roada stupul doar sa iasa afara,sa devina agitate aiurea,etc?
badguy_goodguy scrie:Daca stupul cu matca este un roi pe 3 rame, pot unifica prin metoda ziarul pe ditamai familia pe 8 rame?nu vor ataca matca noua?
Ma gandeam sa mut roiul intr-un stup(am stupi cu sita metalica) , si sa pun la etaj familia *orfana* pentru a-si unifica mirosul...
ar tine? sau cand le-as deschide ar sari ca nebunele pe mine? s-ar putea intampla ca sa roada stupul doar sa iasa afara,sa devina agitate aiurea,etc?
alt stupar scrie:badguy_goodguy scrie:Daca stupul cu matca este un roi pe 3 rame, pot unifica prin metoda ziarul pe ditamai familia pe 8 rame?nu vor ataca matca noua?
Ma gandeam sa mut roiul intr-un stup(am stupi cu sita metalica) , si sa pun la etaj familia *orfana* pentru a-si unifica mirosul...
ar tine? sau cand le-as deschide ar sari ca nebunele pe mine? s-ar putea intampla ca sa roada stupul doar sa iasa afara,sa devina agitate aiurea,etc?
Mah, garanteaza io![]()
fa sase rame din alea opt, desparte-le egal in doua si pune-l pe ala de trei rame intre alea sase.
toata treaba dimineatza pe la 9![]()
si nu-i mai freca atata toata ziua la matze ca-i termini !
Stropeste ambele familii cu tuica si se vor accepta fara probleme ,eu asa am unificat ieri o familie care nu avea regina cu un roi mai slabut.badguy_goodguy scrie:Daca stupul cu matca este un roi pe 3 rame, pot unifica prin metoda ziarul pe ditamai familia pe 8 rame?nu vor ataca matca noua?
badguy_goodguy scrie:alt stupar scrie:badguy_goodguy scrie:Daca stupul cu matca este un roi pe 3 rame, pot unifica prin metoda ziarul pe ditamai familia pe 8 rame?nu vor ataca matca noua?
Mah, garanteaza io![]()
fa sase rame din alea opt, desparte-le egal in doua si pune-l pe ala de trei rame intre alea sase.
Adica cum ? asa din prima? si nu se bat?
...
badguy_goodguy scrie:Ma gandeam si eu la faza cu polenul...ca aduceau polen de mama focului ...dar lipsa larve, lipsa puiet capacit, cautai dupa ele, si nimic...
Albinele sunt alea batrane, ramase de peste iarna. Au iernat in ghem de 5 rame, si acuma cu venirea caldurii si-au marit "densitatea".
alt stupar scrie:badguy_goodguy scrie:Daca stupul cu matca este un roi pe 3 rame, pot unifica prin metoda ziarul pe ditamai familia pe 8 rame?nu vor ataca matca noua?
Mah, garanteaza io![]()
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori