Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde gabi bee » 19 Mar 2012, 21:47

acum sa trecem la albinee ! in sfarsit am reusit sa-mi procur un abric , de la o ruda care nu l-a folosit niciodata ! am lucrat o saptamana la el sa-i mai fac un blat pt circular , reglabil pe inaltime , limitator reglabil , masa mobila cu limitator , reglaje cutite , reglaje casete rulmenti ca nu erau perpendiculare pe masa , etc ! a iesit binisor si sunt multumit de el si de acum ma apuc sa-mi fac ceva cutii , ca o sa fie nevoie ! am doar o poza dar mai actualizez ! numai bine ! :D
Fişiere ataşate
Fotografie0143 (Copy).jpg
dimensionare scandura pt caturi 1/2
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde gabi bee » 19 Mar 2012, 22:04

albinele sunt bine , au iesit toate din iarna si sper sa mearga bine si in continuare ! nu am facut poze dar urmeaza . cat despre pomi , Boambele de Cotnari intr-adevar este un soi f apreciat . pomul altoit de mine este un mar care nu era de lauda si l-am altoit cu IDARED . Victore , daca imi reuseste altoirea , te servesc si pe tine , stai numai sa vedem ce iese . sunt curios si cei altoiti de mine in ochi dormind asta toamna daca s-au prins . vom vedea imediat ce o sa intre pomii in vegetatie ! :P
gabi bee

Mesajde liviu1965 » 21 Mar 2012, 18:41

Gabi, imi place masca ta
Abricul scoate asa fin?
liviu1965

Mesajde gabi bee » 21 Mar 2012, 22:05

cand trag la abric nu scoate praf ci face rumegus mai mare dar cand tai la panza de circular atunci face numai praf si trebuie neaparat masca ! :P
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Mar 2012, 22:10

poate nu vii cu poze de la altoit !!! atata-ti trebuie !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde un OM » 21 Mar 2012, 22:11

Nu stiu cat apreciaza sotia tandemul circular-cearsaf. Pentru linistea familiei, evita. :D
un OM

Mesajde gabi bee » 08 Apr 2012, 13:24

asa este , sotia nu agreeaza lucrul cu abricul in curte si mai avem cate o "sedinta " pe tema asta ! :P
gabi bee

Mesajde gabi bee » 08 Apr 2012, 13:28

astazi se mananca peste iar zilele trecute pescaria de la mine a tras navodul ! cand a vazut baiatul meu barca plina cu pesti mari la 3-4 kg nu-i venea sa creada ! eu ma multumesc cu cel ca palma ! :P
Fişiere ataşate
Fotografie0156 (Copy).jpg
Fotografie0155 (Copy).jpg
gabi bee

Mesajde Geangu Cristian » 08 Apr 2012, 17:31

Domnul Gabi ce balta e aceea Boldesti Gradistea?? accolo locuiti?? se pescueste sportiv in ea ?
Geangu Cristian

Mesajde gabi bee » 08 Apr 2012, 21:09

nu este la BOLDESTI , este balta de la FULGA iar aici in timpul sezonului de pescuit taxa este, cam mare dupa mine , 100 lei pe zi ! :P
gabi bee

Mesajde Geangu Cristian » 08 Apr 2012, 21:17

Am vazut la avatar Mizil tu locuesti in Fulga? balta se numeste cumva la pruni??
Geangu Cristian

Mesajde gabi bee » 08 Apr 2012, 21:31

cristi , eu locuiesc in Mizil iar albinele le am la tara la FULGA , la 10 km de Mizil . aici la fulga sunt mai multe balti inlantuite care au diverse denumiri locale printre care si cea de "la pruni" . cea din poza este "la ostrov" ! ;)
gabi bee

Mesajde Geangu Cristian » 08 Apr 2012, 21:50

OK mersi ! daca pot sa te ajut si eu cu ceva sfaturi pe la tamplarie apeleaza am atelier lucrez altceva in prezent dar sculele sunt intacte mai le folosesc ptr casa si stupi pot sa-ti fac poze la anumite operatii . freze .....
Geangu Cristian

Mesajde gabi bee » 08 Apr 2012, 22:11

la capitolul scule , am abricul procurat de curand cu care am facut cateva corpuri , caturi si rame si au iesit destul de bine . singura chestie care imi mai lipseste este o freza pt a face decupajul [hofman] la lateralele ramelor . ai idee unde pot sa gasesc o freza de 10-12 mm pe care sa o prind in locul panzei ? am axul abricului de 25 mm grosime ! :P
gabi bee

Mesajde lucky5strike » 08 Apr 2012, 22:35

Hoffmann il poti obtine cu abrichtul, mai simplu... dar si un pic mai periculos ==> http://www.youtube.com/watch?v=0umL4VEn ... ature=plcp

Iar ramele se pot obtine din butuc, cu un banzic mic, care are panza sub 1 mm si ai pierderi ff. mici.

Totul pt. atelier fara pretentii, adica pt. uz propriu.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Geangu Cristian » 08 Apr 2012, 22:55

STAS-ul majoritatii axurilor ptr frezare respectiv panze este de 30 tu iti poti face niste inele 30 ext 25 int (reductii daca le pot numi asa), daca te referi la inlaturarea materialului ptr a ramane umerii aceia e bine sa se faca pe masina de rindeluit(abriht) dintr-un dulap mai lat profilat total dupa care se spinteca trbue sa mai fac ceva rame si am sa fac poze cu toate operatiile , freze ,panze ,utilaje , reglaje ,limitatoare(firung-uri) masa reglabila pe inaltime ptr freza si panza si tot ce cred eu ca e util nu ca sa fac impresie ,sa iti dai seama cum trebuesc sa fie ca sa -ti usureze activitatea
Geangu Cristian

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?