Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Diarea

Mesajde calinsandu » 22 Mar 2012, 21:10

[quote="Robi V"]Tin sa mentionez ca aceasta familie am achizitionat-o in toamna.A iernat cu ramele cu miere de la fostul proprietar,hranirea in iarna sa facut cu apifonda.In primavara nu am introdus nici o rama cu miere.Ma gandesc la calitatea mierii din rame si intradevar a fost si putin condens cu toate ca nu am iernat cu folie deasupra.Intrebarea mea este cum as putea inlatura focarul de infectie despre care spuneti ca exista? Va multumesc![/quotesch9
schimba din rame,schimba stupul cu unul curat,curata ramele cu clor,sirop cu plante medicinale sau protofil,medicamentul cel mai bun ar fi inflorirea copacilor,rabdare!
calinsandu

Mesajde bostina constantin » 22 Mar 2012, 21:39

Va salut pe toti!!! Vreau sa- mi exprim puncul de vedere , nu ca stupar ci ca om care a crescut multe vietati in viata inclusiv copii [sa nu ziceti ca sunt diferente mari]. As fii fost mai hotarat in exprimarea opiniei daca Robi spunea [ sau era intrebat ] daca familia inaintea hranirii suplimentare [turte etc] iesise afara [ Janesese a spus mai direct]. Pai daca albina era ,,plina'' cu excremente, si nu a avut temperatura mediului exterior, sa se usureze, a gasit si turta lui Robi[ fiind de buna credinta], poate mai buna decat ce era in celule si au consumat-o, ce a urmat ne-a spus Janesese[ a facut pe ea si automat pe rame] :shock: .
Sa fiti sanatosi!! :D C.B.
bostina constantin

Mesajde gica.mosu » 23 Mar 2012, 08:27

Robi V scrie:M-am hotarat sa pastrez aceasta familie si sa incerc sa o salvez.Pentru inceput am inlocuit toate ramele cu unele cu miere din toamna,inclusiv lada.Aseara am administrat 250 mli de sirop cu protofil astazi am observat ca aproape tot siropu era tras.Albinele vin cu polen matca are puiet capacit, putin dar compact.Nu stiu exact daca este tanara sau nu matca.Aceasta familie si inca una am achizitonato din Cuvin cealalta familie e ok forte puternica a iesit din iarna foate bine.Osa mai postez starea familiei peste cateva zile.

Nepoate....d-ai inainte cu...tupeu, asa inveti si te calesti in viata :oops:
Pacat ca nu nu esti mai aproape de Onesti...problema transport :?: Un telefon,
o adresa si vedem ce putem....face..Mosuuu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Robi V » 24 Mar 2012, 17:01

Va rog sami spuneti cum as putea sa dezinfecta lada in care au fost albinele cu diaree.Am auzit ca se poate cu clor sau cu un arzator prin flambare care medoda ar fi mai eficienta ?
Multumesc !
Robi V

Mesajde postasul » 24 Mar 2012, 19:47

si eu am pierdut o fam, chiar cu o saptamana inainte de a se incalzii , aceiasi problema diarea , dar cum se spune pentru noi cei icepatori un sut in fund , un pas inainte si asta pentruca nu am ascultat !! si iam pus de la APICOLA nustiu ce turta APIFONDAT , . Greselile au fost doua ; 1 mia ramas miere de mana in cateva rame [ in coroane ] si ;2 nu trebuia sa le mai bag si ,, apipixul '' ala , ele avand mancare suficienta .Intestinul albinei era destul de incarcat ! ,punandule si ,,apipixu'' peste rame leam nenorocit cu mana mea , asa ca prima invatatura pe pielea mea pot sa spun ca am luato . Cu dezinfectarea e simplu ; oparit bine curatat bine , cu ramele la fel ; care sunt noi adica bune le spalam bine iar cele care sunt mai vechi adica mai inegrite si cu celule de trantor le topim , nu fiti suparati si descurajati , tot inainte :|
postasul

Mesajde aliuta2000 » 24 Mar 2012, 19:51

Robi V scrie:Va rog sami spuneti cum as putea sa dezinfecta lada in care au fost albinele cu diaree.Am auzit ca se poate cu clor sau cu un arzator prin flambare care medoda ar fi mai eficienta ?
Multumesc !

Acum ma ipune mana si mai si citeste . Scrie pe aici . se curata , se spala bine si se arde cu lampa de gaz
A.D.
aliuta2000

Mesajde postasul » 24 Mar 2012, 20:39

aliuta2000 scrie:
Robi V scrie:Va rog sami spuneti cum as putea sa dezinfecta lada in care au fost albinele cu diaree.Am auzit ca se poate cu clor sau cu un arzator prin flambare care medoda ar fi mai eficienta ?
Multumesc !

Acum ma ipune mana si mai si citeste . Scrie pe aici . se curata , se spala bine si se arde cu lampa de gaz
Aliuta ramele bune pe jumatae ramase cu miere le dezinfectezi tot cu arzatorul ??
postasul

Mesajde kamy » 24 Mar 2012, 20:51

nene postasu cacareaza la albine poate sa fie din mai multe cauze,la mata poate sa fie mere de mana sau nosema care nu prea trece cu protofil ti-o spune stan patitul.eu ti-as recomanda un eczamen de microscop sau laborator si daca zice-se ca-i nosema fumidil sau fumagilin 1 g/litru de sirop,si cam stramtorite sa nu joace fotbal pe rame.parerea me.
p.s. va rog nu scufundati cacareaza cu loca.
kamy

Mesajde postasul » 24 Mar 2012, 21:01

kamy scrie:nene postasu cacareaza la albine poate sa fie din mai multe cauze,la mata poate sa fie mere de mana sau nosema care nu prea trece cu protofil ti-o spune stan patitul.eu ti-as recomanda un eczamen de microscop sau laborator si daca zice-se ca-i nosema fumidil sau fumagilin 1 g/litru de sirop,si cam stramtorite sa nu joace fotbal pe rame.parerea me.
p.s. va rog nu scufundati cacareaza cu loca.
:lol: tanti Kamay se vede ca nu ati citit postarea !!! nu prea am cui sai mai dau fumidilil , fumagilin etc. , fam. mia murit !! si nu era vb de loca nici intrun caz !! :lol: este un topic despre DIAREE
postasul

Mesajde kamy » 24 Mar 2012, 21:05

doar numele e muieresc nu si sexu,se recomanda ca solutie de dezinsectat focu la rame e cam pagubos,si-i drept am cetit doar ultima postare!da pentru aia ramane valabil ce-am zis!
kamy

Mesajde pescaru » 24 Mar 2012, 21:16

postasule te stiu de cand ai venit pe forum Kami e profesionist ,si nu il cunosc personal ,asa ca , razi singur dupa cum vad ,dar nu ie rasul tau . HA HA
pescaru

Mesajde teinegru64 » 24 Mar 2012, 21:24

Postasul a fot sincer si a spus unde a GRESIT.Si are si stupi.Clonele stiu doar teorie.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde postasul » 24 Mar 2012, 21:29

pescaru scrie:postasule te stiu de cand ai venit pe forum Kami e profesionist ,si nu il cunosc personal ,asa ca , razi singur dupa cum vad ,dar nu ie rasul tau . HA HA
mai inteles gresit ; nu vreau sa intru in polemica cu nimeni si nici nu am zis ca Kami nu este profesionist , doar lam facut atent ca nu mia citit postarea pana la capat ,dar vad ca tu esti avocat , miai raspuns cu o oarecare rautate
postasul

Mesajde kamy » 24 Mar 2012, 21:40

domnilor niciun bai ca nu-mi scade laptele da-n poza nu se vedeau daca misca sau nu!io nu ma rup dupa fete d-alea cu zambete nici nu le bag in seama eu cred ca le folosesc doar oamenii care nu stiu sa scrie.parerea me.
p.s.nenea tei negru daca ai ceava de zas zaua cu toata gura!
kamy

Mesajde kamy » 24 Mar 2012, 22:58

teinegru64 scrie:Postasul a fot sincer si a spus unde a GRESIT.Si are si stupi.Clonele stiu doar teorie.
nene tei negru vrusasi sa-mi spui seava si nu prisepui?
kamy

Mesajde aliuta2000 » 25 Mar 2012, 09:09

Robi V scrie:Va rog sami spuneti cum as putea sa dezinfecta lada in care au fost albinele cu diaree
Multumesc !

Citesti ce vrei si intelegi cum vrei
omul a intrebat ceva si tu faci bascalie ??? sau ce ???.
A.D.
aliuta2000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR