Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ramasa fara matca?

Mesajde letsoc » 26 Mar 2012, 21:47

Multumesc ! O seara buna !
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde letsoc » 27 Mar 2012, 12:19

Astazi le-am unificat cu una mai slabuta. Pana acum e bine ,spre seara o sa ma uit sa vad cum se prezinta .Multa sanatate si pace!
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde simi » 28 Mar 2012, 19:15

gica.mosu scrie:Cite rame cu albin ai in stup??..Daca ai doar 3-5 r cu albine.. nu merita efortul...
nici trintori acum in alti stupi nu sint,asa ca...unifficare s-au desfiintare asa e
cel mai simplu(cine are stupi are shi probleme...un tel o740-582771...Mosuuu!!!!

Salutare!
Va multumesc d-le Gica , am urmat sfatul dumneavoastra si le-am unificat. Pentru ca ii foarte greu sa iernezi matci.
simi

Mesajde gica.mosu » 29 Mar 2012, 06:57

alt stupar scrie:a, doar intamplator...
astazi am unificat vreo 4 ramasi fara matci. Plingeau de-ti rupeu sufletul.
Nu am mai avut apoi timp sa ma intorc la ei sa vad ce se intampla.
ce crezi, oare s-or fi batut ? :lol:

Nuuuu....s-au imbratisat :lol: Spune si noua ce-ai gasit s-au tii secret :?:
Poate folosim si noi metoda ta...tac pac.Cu respect-mosuuu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde catalin_CJ » 25 Apr 2013, 22:52

Am o familie ramasa orfana in martie la finalu luni iam dat o matca dupa 2 zile mia scoso si a omorito acu dupa 3 saptamini iam dat iar matca si miau scoso din cusca dupa 5 zile ma uit in seara asta sa o vad ce face albinele erau calare pe ia si incercau sa o intepe (puiet sau alta matca nu are familia respectiva de o luna). Am bagat matca inapoi in cusca si am puso intre rame daca o mai tin vreo 2 zile mior luao sau tot ar vrea sa o hacuie? Acu citeva zile am scos dintro scorbura o familie din padure dar am omorit o groaza de albine(de necaz duminica noaptea nam putut dormi mi se rupea sufletu) leam aspirat cu aspiratoru ca in fimuletele alea de pe yutube pilaf am facut 75% din albine am salavat 2 faguri cu puiet de iam pus pe 2 rame cu aia is revin dar incet sint extraordinar de blinde sa tai cu drujba in scorbura si sa te intape in 3 ore doar 2 albine mai rar asa ceva au o matca extraordinar de frumoasa de ce va spun asta as unifica familia fara matca ca amarita asta de familie din padure dar mie frica calea or sami omoare si matcuta asta ce sa fac ? merge unificarea sau nu familia din padure e dor pe 2 rame?
catalin_CJ

Mesajde ignatov andrei » 25 Apr 2013, 23:11

catalin_CJ scrie:Am o familie ramasa orfana in martie la finalu luni iam dat o matca dupa 2 zile mia scoso si a omorito acu dupa 3 saptamini iam dat iar matca si miau scoso din cusca dupa 5 zile ma uit in seara asta sa o vad ce face albinele erau calare pe ia si incercau sa o intepe (puiet sau alta matca nu are familia respectiva de o luna). Am bagat matca inapoi in cusca si am puso intre rame daca o mai tin vreo 2 zile mior luao sau tot ar vrea sa o hacuie? Acu citeva zile am scos dintro scorbura o familie din padure dar am omorit o groaza de albine(de necaz duminica noaptea nam putut dormi mi se rupea sufletu) leam aspirat cu aspiratoru ca in fimuletele alea de pe yutube pilaf am facut 75% din albine am salavat 2 faguri cu puiet de iam pus pe 2 rame cu aia is revin dar incet sint extraordinar de blinde sa tai cu drujba in scorbura si sa te intape in 3 ore doar 2 albine mai rar asa ceva au o matca extraordinar de frumoasa de ce va spun asta as unifica familia fara matca ca amarita asta de familie din padure dar mie frica calea or sami omoare si matcuta asta ce sa fac ? merge unificarea sau nu familia din padure e dor pe 2 rame?

Mai colega, tii minte ca te-am intrebat de unde esti?!? Am fost "rau" cand ti-am raspuns si imi pare RAU!
ignatov andrei

Mesajde valigorj » 25 Apr 2013, 23:50

daca familia din padure are cumva pe linga blindete si alte calitati ar fi pacat sa o pierzi.eu cred ca ar fi mai bine sa o lasi asa deocamdata,iar dupa salcim sa o inputernicesti cu puiet capacit si sa vezi ce hram poarta.bafta
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde ignatov andrei » 25 Apr 2013, 23:58

Mai fratilor... ori sunteti "in cautari", ori vreti sa faceti... APICULTURA (cresteri de albine)?!?
ignatov andrei

Mesajde catalin_CJ » 27 Apr 2013, 08:47

Domnule ignatov daca incercati ceva subtil nam priceput ce vreti sa spuneti daca incercati sa bagatii cutitu in rana va rog lasatima in pace nu va obliga nimeni sami raspundeti.
catalin_CJ

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR