Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze ,,de ping-pong" intre stupari,,nici o postare fara

Mesajde mihaibob » 01 Apr 2012, 20:24

marian sima scrie:Cusca din plasa este mai maleabila se muleaza mai bine pe fagure.

Eu sunt patit cu cusca din plasa infipta in fagure
Fetitele mele dragi au ros prin fagure o gaura si au ucis matca in cateva zeci de minute
Acum mi-am faurit un alt tip de cusca, ramane de vazut cat de eficient este acest tip la mine un amarat de incepator :mrgreen:
Ultima oară modificat de mihaibob pe 01 Apr 2012, 20:30, modificat 1 dată în total.
mihaibob

Mesajde janese » 01 Apr 2012, 20:29

trantor scrie:Nu stiu daca aici e locul pentru intrebare, dar ma munceste o idee asa ca ...o pun.
Ce se intampla daca bag o rama crescuta, stropita cu sirop in cuib la ouat, o scot in intervalul 48 - 72 ore si formez un nucleu cu albina tanara inca o rama cu hrana (miere, pastura) si o rama crescuta stropita cu sirop. Isi cresc botci? Cum vor fi acele botci / matci? Cum ar trebui stimulat nucleul ca matca sa fie si mai buna?

e bine ca te munceste...ai o rama ouata care va trebui ingrijita(larvele crescute)...plus inca doua cu miere...plus aglomeratia de albine care trebui sa o creezi...ai nevoie de echivalentul a cinci rame albina stranse pe cele trei rame ale tale!!
poti face un buzunar captusit cu polistiren(vezi sa nu-l roada),sa incapa doar o rama...rama sa fie cu miere doar si polen, decupezi doua-trei ferestre in ea si in ferestrele astea pui celule ouate si largite cu creionul ,,pe stegulete""...stegulete pe care le vei infige perpendicular in rama...implicare!!!(vezi ca-s de salvare daca nu-l faci din belsug cu albina!!!)
ti-am mai zis eu...vorba mamei mele adresata mie...unde-i minte-i si prostie maica!!!!! :lol: :lol:
janese

Mesajde trantor » 03 Apr 2012, 11:08

stai asa , nu ma ameti cu ferestre, oua si creioane largite.... ca dupa aceea nu o sa ma mai numesc trantor...
nucleele sunt cele din poza , au rama de jumatate din 3/4 unite la mijloc, le-am crescut ( adica albinele) anul trecut, sunt numai cu celula de lucratoare (o sa pun si o poza de la ele, dar le am acasa). Desi ar trebui sa fac altele ca poate m-au atacat soarecii....
Si vreau ca la sfarsitul salcamului sa le populez.
Pana aici toate bune si frumoase, mi-am facut o programare pe zile/ore, dar intrebarile mele erau:
- polonicul ala de albina tanara o sa ia in crestere oua de maxim 2 zile jumatate?
- adica as vrea sa aibe grija de viitoare matca inca din faza de ou. or sa vrea? or sa poata? cu ce le pot ajuta ca sa poata si sa vrea?
- chiar trebuie sa mai largesc celula? Nu de alta dar sa-mi fac scula pana atunci.
- ce hrana ar trebui sa pun in uluc?
- mai trebuie sa le pun la intuneric/racoare inainte de a baga rama ouata? sau dupa?

cutiile de chibrituri s-au inventat si la Pitesti!!!
....
trantor

Mesajde horia_ch » 03 Apr 2012, 12:38

Vrei să creşti botcile în nucleul de împerechere direct?
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde janese » 03 Apr 2012, 12:38

pai de ce nu zici asa ma??
adica doua jumatati de rama pusa una in capul alteia da o rama de multietajat?

dupa salcam le umpli cu sirop..asamblate doua cate doua...fiecare rama o bagi in cate o familie...dupa o ora cand e ciucure de albina si a tras jumate din siropul care l-ai pus in rama,scoti rama..plantezi botca si il inchizi in cutia ta compartimentata...cand ai umplut toate compartimentele, il bagi in beci la racoare pana a doua zi...a doua zi te scoli de dimineata si il duci la un preten la peste 3 km...ala sunt eu!
din familia de unde vrei sai iei samanta.....te uiti pe rame dupa ou de o zi...ala care sta in picioare...ca portocala mea......
incadrezi intre patru c uie de batut rame...o portiune din aceste oua...peste 48 de ore te uiti in aceasta demarcatie si stii sigur varsta larvei..cu caterul tai frumos o fasie de celule plata de patru celule-cinci...si lunga de cinci cm...pe aceste fasii de fagure cu larve omori larvele la rand lasand numai doua-trei...distantate si pe randul de celule din centru...apoi fiecare fasie dasta o plantezi in fiecare compartiment la popularea nucleilor...vezi ca in fiecare compartiment sa nu ai decat doua-trei larve..
sau fa ca aici..cu seringa
http://alisekerli.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

de putut...nucleul poate ingriji doua trei larve...de avut cine are cine...toata treaba este sa vezi tu shcoleala ce faci...shi la anuuuuuuu!!!
janese

Mesajde trantor » 03 Apr 2012, 15:37

ne intelegem ca turcu si ...portocala... horia_ch a sesizat lenea mea proverbiala si sper sa si comenteze ce vreau sa fac.

intradevar vreau ca cresc botca din faza de ou, ca larve nu are de unde, intr-un nucleu orfan plin de albina tanara.

cu cele 4 rame de 3/8 unite la mijloc sa iasa doua de 3/4 vreau sa sparg cuibul la doua familii (ca atatea mai am tari :oops: ) sa le las acolo maxim 2 zile in speranta ca vor fi ouate si sa le pun in nuclee cu albina tanara
restul de intrebari sunt in postarea anterioara
....
trantor

Mesajde trantor » 03 Apr 2012, 20:27

am gasit si ramele
mai sunt inca doua care au si vreo 2 -3 cupe
....
trantor

Mesajde janese » 03 Apr 2012, 21:10

maa,,,tu nu auzi ca nu are cine sa hraneasca oule,apoi larvele alea???tu trebui sa dai cel mult 100 de celule de puiet de lucratoare capacite, ca sa nu se bezmeticeasca si un potiras doua trei cu larva...si tot trebui sa astepti 30 de zile pana or apare primele oua!!!turcule!!!
janese

Mesajde Ioan Guist » 03 Apr 2012, 22:30

Auzi ma? Ba janese!!
Nut' , mai decontreaza austriecii telefonu de nu dai un tzar!?
Astepti sa dau eu telefon? Dupa ce ca toata pastorala ma straduiesc sa-ti beau cafelele la baicoi, acu nu suni si tu o data?
Las ca vi tu la intersectie si ma rogi sa stau 4 ore cu o cafea si te ... flituesc.

Ce faci ma?Sanatos? Ma mai iubesti? Ca eu visez de tine!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde LUCIAN AVRAM » 03 Apr 2012, 22:32

ai cosmaruri ? :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde arnautu valentin » 04 Apr 2012, 11:38

e implicat maxim!de cand i l cunosc eu nu l am vazut asa!
adi1574
arnautu valentin

Mesajde trantor » 04 Apr 2012, 12:00

ceva poze de la lesinatul ala pe 2 spre 3 rame ca n-i dor de el!!!
....
trantor

Mesajde janese » 04 Apr 2012, 19:50

Ioan Guist scrie:Auzi ma? Ba janese!!
Nut' , mai decontreaza austriecii telefonu de nu dai un tzar!?
Astepti sa dau eu telefon? Dupa ce ca toata pastorala ma straduiesc sa-ti beau cafelele la baicoi, acu nu suni si tu o data?
Las ca vi tu la intersectie si ma rogi sa stau 4 ore cu o cafea si te ... flituesc.

sa stii ca ma gandecs la voi...chiar ma intrebam daca o fi plecat cisnadianu in sud la salcie...ca-i stiu,, bolili"" de primavara!!!
cum ai iesit ma din nameti??? de fapt nu tu,ci stupii!!!!
aviz si lu LU(moderatoru care se omoara de la o vreme cu banarile :lol: )...baaa...am vazut ca se poarta pe anunturi...la vand material biologic...unu zice...vand cincizeci bucati cu tzashpe milioane...si apoi peste doua zile zice..tot ala....S_AU VANDUT!!!!...maaa...sunteti niste mafioti...si aia care fac cacaturi dastea si voi ca le treceti cu vederea...deh...e si in avantaju vostru!!!!! in felul asta vreti sa ridicati preturile cat mai sus!!!vindeti ma albina la bucata!!!!
ma gandeam...cum sa fac sa-i pun pastia care au luat de la respectivii sa zica...da, eu am luat...eu am fost cumparatorul...familiile au fost asha si pe dincolo si am dat atata pe atatea cutii!!!
ma ioane...ii mai dai in toamna????ca daca acu pana-n salcam sunt in jur de 200ron familia...dapai la toamna...mai mult de 120-150 ron nu are cum sa creasca!!! :lol:

ma ioane...na ca mi-am adus aminte...te mai duci ma la batranu, manajer...sau majordom...nu mai imi aduc aminte ce voia sa te ia ala din tg secuiesc :P !!!!!

deh...mafi...potzi!!!

sa traiesti ma...dar demult nu ma mai luasem de tine!
ce face ma fata cu chineza???..ca de stupi...nu stiu daca mai ai....ca vad ca n-ai mai zis nimicuta pe aici!!!
hai la cafele la baicoi!!!!auzi ma...am o radacina de rapitza ,,eco"" intr-un ghiveci...poate te intereseaza!!!

ps....semneaza janese...saritoru...de c*r in sus maaa...nu de ajutor!!!!!! :lol:
Ultima oară modificat de janese pe 04 Apr 2012, 21:13, modificat de 3 ori în total.
janese

Mesajde adycnst » 04 Apr 2012, 20:49

[quote="trantor"]ne intelegem ca turcu si ...portocala... horia_ch a sesizat lenea mea proverbiala si sper sa si comenteze ce vreau sa fac.

servus vezi ca nea' janese te-a aburit rau de tot...uite cum faci sa-ti cresca albina matci din ou...iei una bucata cutie si scuturi albina doica, da scutituri nu te incurci, sa geama stutpul ala de albina doica(de preferat este sa-ti faci un nucleu de crestere pe 5 rame. Pasul 2 iei matale o rama ouata ,decupezi celule ouate, te descurci cum le fixezi pe un leat, dupa care, mai bagi matale o rama cu puiet capacit, una cu papa, un hranitor de care trebuie sa ai grija...si gatataaa albinele vor creste matca din oua...ai grija la numaratul zilelor ca de nuuu, nea' janese stie!!!!! :lol:
adycnst

Mesajde janese » 04 Apr 2012, 20:58

maa...ti-am mai zis...nu mai vorbi din carti!!!...omu asta intreaba cum face in asa fel incat cu o cantitate minima de albina sa creasca in fiecare nucleu cate o botca din ou...daca poate sa o creasca...daca e de calitate...
problema este...cu o cantitate minima de albine in nucleu si cat mai multe nuclee...asa cu substrat...omu nu vrea sa slabeasca familiile de productie...tu nu te-ai prins????
janese

Mesajde janese » 04 Apr 2012, 21:09

LUCIAN AVRAM scrie:Ce faci ma?Sanatos? Ma mai iubesti? Ca eu visez de tine!

ai cosmaruri ? :lol:

ma moldovene???ce cosmaruri sa ma ma???.....de cand e nevasta-mea gravida...nu stiu ce dracu am ca sparg mereu becurile de la lustra cand ma intorc noaptea de pe o parte pe cealalta!!!
despre treaba cu ,,inchinarea",,,,eu nu recunosc decat docomente semnate in fata notarului!!!
Ultima oară modificat de janese pe 04 Apr 2012, 21:14, modificat 1 dată în total.
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE