Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: victor s

Mesajde victor s » 26 Iun 2011, 10:07

oameni deosebiti aici si va multumesc. nu ma las...pana in decembrie o sa bag larve la crescut si tot o sa-mi iasa ceva (nu ochii) :lol: (deci nu s-a terminat nea Gica...) :lol:
o sa ascult sfaturile, i-mi pare rau ca n-am facut asa de prima data (orfanizarea unei familii). sunt convins ca atunci n-ar avea incotro si vor fi nevoite sa ia in crestere ce le voi da eu.
am mai bagat o sarja ieri dar am facut aceeasi greseala si sunt convins ca n-o sa iasa nici de data aceasta. miercuri sunt pe ele si o sa aplic planul 2...orfanizarea. sa vedem atunci...care pe care...
in ceea ce priveste mirositul a stupar...sa fim sanatosi. nu am obiective atat de marete sa ajung un mare crescator de matci... ;) aici este vorba doar de ambitie personala si atat.
inca o data va multumesc !
victor s

Mesajde gica » 26 Iun 2011, 10:42

Victor pe la mine e picat complet culesul din cauza secetei.Albinele au izolat trantorii.Mai am vreo 30 de reginute la imperecheat.Belea mare si pentru mine.
Da-i bataie si sa vedem ce iese.
Ai dracu de tepari astia de vand matci,iti dai seama ca astia au 6 ochi si sunt harsiti in asa masura de sunt cu pasul inainte.
Of of ca nu pot sa uit neroziile scrise de colegul smady la adresa teparilor astora de cresc matci.
Vezi ca '''teparul de Valter''' a scris vreo 10 pagini pe forumul vechi referitor la cresterea matcilor.
Le-ai citit ?
Le-ai recitit ?
Le stii pe dinafara ?
Ce au scris altii ai citit ?
..........
Stii pe dinafara?
.....

Atunci mai incearca si garantez ca vei reusi.
gica

Mesajde victor s » 26 Iun 2011, 16:10

stiu pana si replicile din videoclipuri...pe dinafara.
nu stiu daca ma recunoaste dar am dat mana cu dumnealui si la bucuresti si la campina.
am citit cam tot ce era de citit. dar asa cum si in cazul siropului invertit degeba stiu teorie daca practica este sub zero. resimt o lipsa acuta de practica.
dar v-am spus...nu ma las pana nu vine iarna, macar ca o sa pun la conservat cativa trantori.
poate vor veni ploile si la mata in zona, ca la noi aici a plouat cu fum (torential) iar vremea s-a si racit din aceasta cauza.
daca vrei adu-le la mine, k am niste trantori de mai mare dragul...daca ar fi cules ei nectarul din flori, altfel statea situatia in caturi acum :lol:
toate cele bune !
victor s

Mesajde victor s » 02 Iul 2011, 16:24

alt stupar scrie:Victor, maine te duci in stupina, orfanizezi cel mai prost stup pe care=l ai si o iei de la capat, da ?
again end again, gena neglijabila, important sa-ti faci mana si la anul reusesti pe recordist.
Deci maine... nu luni da ?

multumesc de sfat, l-am urmat si vreau sa va arat rezultatul...
am aplicat metoda orfanizatului, si se pare ca mi-a reusit de data asta...
victor s

Mesajde victor s » 02 Iul 2011, 16:27

x
Fişiere ataşate
P1020676 (Medium).JPG
P1020667 (Medium).JPG
P1020665 (Medium).JPG
victor s

Mesajde victor s » 02 Iul 2011, 16:29

sa vedem ce va iesi peste 8/9 zile? (custile sunt pregatite ;) )
Fişiere ataşate
P1020678 (Medium).JPG
P1020679 (Medium).JPG
P1020681 (Medium).JPG
victor s

Mesajde victor s » 02 Iul 2011, 16:38

se cunoaste ca a inceput culesul de baza in zona mea...floarea soarelui...
un roi facut luna trecuta pe 3 rame si ajutat cu puiet capacit inca 2 rame, mi-a pregatit o surpriza mare...dar si eu i-am pregatit 2 rame cu f.a. :lol:
cred si sper ca saptamana viitoare sa-i pot puner magazia deasupra...
Fişiere ataşate
P1020644 (Medium).JPG
P1020645 (Medium).JPG
victor s

Mesajde victor s » 02 Iul 2011, 16:43

cam asa arata frumusetea din lan...
Fişiere ataşate
P1020688 (Medium).JPG
P1020687 (Medium).JPG
P1020691 (Medium).JPG
victor s

Mesajde jenica67 » 02 Iul 2011, 21:11

victor s, alea sunt larvele transvazate sa faci matci ? A iesit ceva ?
jenica67

Mesajde victor s » 02 Iul 2011, 21:30

da, acestea sunt larvele transvazate, dar jarja a 2-a. primele am incercat in prezenta matcii si nu mi-au reusit.(rama cu portbotci era prevazuta cu haneman pe ambele fete)
acestea sunt bagate in stup orfanizat ( am facut un roi artificial cu matca respectiva) si asa cum se vede, au fost toate luate in crestere.
sper sa fie bine si cu siguranta am sa va tin la curent cu noutatile !
salutari la tot "poporul albinar"...
victor s

Mesajde jenica67 » 02 Iul 2011, 22:55

Dar nu ti se pare prea batrana pentru transvazare ? O larva de jumate, pana la o zi, trebuie sa fie mai mica si sa aiba curbura, de forma unei banane, nu asa de covrig. Eu ce am transvazat, a fost mult mai mici, abia le vedeam, aveau cam 1,5 mm intinse. Iti urez suces, si numai reusite.
jenica67

Mesajde victor s » 02 Iul 2011, 23:09

multumesc jenica. ce sa-ti spun? abia le-am vazut si p-astea....e primul an in care incerc!
e doar pentru acomodare si exercitiu.dar oricum, cred ca vor fi muuuuult mai bune decat ce am avut in stupul orfanizat (avand in vedere si faptul ca larvele au fost recoltate de la unul din recordisti.)
colag peste pupaza a mai inceput si ploaia inainte de a le introduce in stup...eram contra timp...la anul incercam pe larve mai tinerele, ne luam si lupa... :lol:
victor s

Mesajde gabi bee » 03 Iul 2011, 11:43

salut victore si multa bafta ! asa invatam meserie , mai avem si nereusite dar pana la urma iese si cred ca acum trebuie sa experimentam ca sa n-i se dea mana si pe urma umblam si la fineturi . inca o data succes si te astept cu vesti ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde jenica67 » 03 Iul 2011, 13:01

Uite aici o imagine cu o larva pe lanseta la transvazare :
Fişiere ataşate
_larva transvazata.jpg
jenica67

Mesajde victor s » 05 Iul 2011, 17:11

am incercat si eu acel piking chinezesc...nu reuseam decat sa proiectez larva ori pe peretii celulei, ori s-o proiectez undeva in aer, la vreo 2 metri... :lol: :lol:
adevarul este ca nici din fagurele de recoltat nu am taiat (mi-a fost mila sa-l stric) si m-am chinuit cum am putut cu lanseta facuta de mine !
recunosc ca este chestie de finete sa transvazezi o larva ;)
victor s

Mesajde victor s » 11 Iul 2011, 15:53

a venit si momentul adevarului, din 8 larve , mi-au fost acceptate 5. am introdus 3 in nuclee e imperechere, iar celelalte 2 in stupul starter (si finisor) :lol: impartit pe jumatate...
acestea sunt...
Fişiere ataşate
P1020700.jpg
victor s

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?