Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde proapis13 » 25 Apr 2012, 20:31

Am vizionat astazi acest filmulet ce contine adevaruri tulburatoare pentru unii dintre noi .
Sunt adevaruri ce se cereau de mult timp rostite si nu doar scrise prin carti la care omul de rind nu are acces
Cei ce simt si traiesc romaneste o sa fie patrunsi de fiorul launtric al cuvintelor
Vizionare placuta
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: Dacii - Adevaruri tulburatoare

Mesajde augustin » 25 Apr 2012, 21:16

Romanii nu au cucerit doar 20% ci mai mult de 60%.
Sunt si eu roman, ma doare ce minciuni au spus multi istorici, caut si eu dovezi scrise contra lor, dar sa nu cadem in extrema cealalta.
Cultura dacilor este una extraordinara, originala, autentica si unica.
Multe tehnici si mestesuguri (bijuterie, ceramica, metalurgie, medicina (practica, nu aia practicata cu 'ajutor divin'), prelucrarea lemnului, apietrei, tehnici de minerit, etc) sunt ramase de la daci.
Pacat ca deocamdata cultura lor scrisa nu a fost descoperita, poate ca scrierile lor s-au pierdut, poate informatia era transmisa oral, ca in cazul galilor, pacat ca lucrarile celor care i-au cunoscut indeaproape s-au pierdut (Dio Crisostomul, Ovidiu, etc).
Stim prea putine si e prea mult loc de speculatii.
Mare pacat
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde liviu1965 » 25 Apr 2012, 21:45

Durerea mea e ca am uitat religia strabunilor nostri
Am fost colonizati si ne-am uitat religia noastra.
In rest, inca mai existam
liviu1965

Mesajde nae » 25 Apr 2012, 22:08

Multumesc pt. film .
Imi pare rau ca am chiulit /lenevit la scoala si lacunele sunt mari,in multe domenii ...
Ma simt la fel ca ieri ,probabil ca maine ; si daca sunt dac sunt mai BUN -ma primesc americanii fara viza !?
Cine a fost primul :-oul (euglena verde ) sau gaina (facerea ) , intreb retoric .
Daca maine (in urma unui test ADN )voi afla ca sunt negru (depicmentat ) sigur ma voi simtii la fel :
-''mic''/pacatos /.../ROMAN .
Stefan cel Mare si Sfant ii batea pe tuci la greu (el 20000-ei 120000 )-moldovenii ramaneau infometati , de ce ? Dacii au fost ''cei mai viteji si mai drepti dintre traci ''-romanii plecau cu aurul si eu urmasul lor (demn!?) ,un ''epigon '',pun la indoiala o natie care a avut nevoie de regi straini sa se guverneze .
Filmul mi-a placut .
nae

Mesajde LUCIAN AVRAM » 25 Apr 2012, 22:11

ADEVARAT ca este TULBURATOR :o
LUCIAN AVRAM

Mesajde Cristian IONITA » 25 Apr 2012, 22:17

mda .... un general basinos face niscaiva supozitii pe ton cat mai sforaitor ... si uite cum cad multi pe spate

Nu spun ca ipotezele nu pot fi adevarate .... dar la acest moment si la documentarea si argumentarea prezentata .... sunt doar niste ipoteze ... e drept prezentate cu reteta a la Dan Diaconescu .... stiti voi care .... ala cu in direct si in reluare simultan
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 25 Apr 2012, 22:22

liviu1965 scrie:Durerea mea e ca am uitat religia strabunilor nostri

la ce stramosi .... si mai ales la ce religie te referi?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde proapis13 » 25 Apr 2012, 23:01

”Ceea ce îl tulbură şi îl nelinişteşte pe om, nu sunt lucrurile, ci opiniile şi închipuirile despre lucruri,” spune Epictet.
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 26 Apr 2012, 05:11

augustin scrie:Romanii nu au cucerit doar 20% ci mai mult de 60%.
Sunt si eu roman, ma doare ce minciuni au spus multi istorici, caut si eu dovezi scrise contra lor, dar sa nu cadem in extrema cealalta.
Cultura dacilor este una extraordinara, originala, autentica si unica.
Multe tehnici si mestesuguri (bijuterie, ceramica, metalurgie, medicina (practica, nu aia practicata cu 'ajutor divin'), prelucrarea lemnului, apietrei, tehnici de minerit, etc) sunt ramase de la daci.
Pacat ca deocamdata cultura lor scrisa nu a fost descoperita, poate ca scrierile lor s-au pierdut, poate informatia era transmisa oral, ca in cazul galilor, pacat ca lucrarile celor care i-au cunoscut indeaproape s-au pierdut (Dio Crisostomul, Ovidiu, etc).
Stim prea putine si e prea mult loc de speculatii.
Mare pacat

- Augustin, un lucru este cert si suficient sustinut de dovezi. 'Scoala Ardeleana' in dorinta ei de a crea o constiinta nationala si un sentiment de mandrie nationala, au lasat la o parte onestitatea care ar trebui sa il caracterizeze pe un carturar (indiferent de domeniu) si au creat o istorie partial imaginara, care sa le sprijine aspiratiile, marjand pe latinitate in mod exagerat. Iar influenta curentului lor de gandirel a dominat peste doua secole, obturand orice tendinte de reabilitare a unei istorii cat mai putin trucate.

Tot la fel de cert este ca dacii nu erau niste barbari primitivi , ci erau o civilizatie asemanatoare cu cea de tip elenistic mijlociu. Ba mai mult, se pare ca au dezvoltat o cultura pilon, la care s-au raportat si alte culturi in formare...

Personal sunt de parere ca daca ceea ce este numit 'elementul civilizator superior roman' nu ar fi obturat evolutia dacilor, astazi poporul care traieste aici (indiferent cum s-ar fi numit), ar fi avut sanse mai mari sa dezvolte o alta dimensiune de civilizatie si progres. Net superioare. Chiar daca ar fi debutat mai tarziu...

Nici filmul postat de proapis13 nu ofera raspunsurile definitive. Ci ofera ipoteze interesante (care au mai fost vehiculate). Dar lucrurile sunt inca la inceput in ceea ce priveste efortul de recuperare al istoriei.

Ceea ce cred eu ca este mai important in momentul de fatza, este renasterea interesului pentru istoria nationala si ADEVAR (in masura in care se poate obtine).

Pentru ca esti mai nou pe forum, iti recomand sa citesti pamfletul 'Gelula si Romanii' de la pagina 12 de pe topicul de Pamflete (viewtopic.php?f=38&t=2155). In primele doua parti, intitulate 'Preambul', vei descoperii multe informatii cu continut istoric autentic, intretesute cu elemente fictionale. Iar umorul il vei regasii in cea de a treia parte, 'Lupta'.

- Proapis13, felicitari pentru initiativa !
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde proapis13 » 26 Apr 2012, 08:41

LUPU' ALBINELOR scrie:- Proapis13, felicitari pentru initiativa !

Provin dintr-o zona incarcata de istorie in care NU exista localitate in care sa nu se fi descoperit urme ale continuitatii dacilor pe aceste meleaguri.Multe situri arheologice pastreaza nealterate urmele locuirii pasnice a romanilor alaturi de dacii nostri.Din pacate multe asezari au fost rase de la suprafata pamantului si arse din temelii.Tinind cont ca majoritatea cetatilor au fost facute din murum dacicum si intarite cu palisade,dupa arderea si putrezirea acestora ne-au ramas monede si ceramica atat dacice cit si romane pe aceleasi loc fapt ce nu lasa loc de interpretari ca acestia au locuit si trait impreuna.
Sa nu uitam ca o parte din fierul folosit la confectionarea temutelor arme ale dacilor,faimoasele sica,falx sau gladius a fost extras de la Baia de Fier si a fost transportat pe vechiul drum dacic Baia - Tg-Jiu - Drubeta si de aici in marele port dunarean Rusava - actuala Orsova din zilele noastre
proapis13

Mesajde LUCIAN AVRAM » 26 Apr 2012, 17:30

Cristian IONITA scrie:mda .... un general basinos face niscaiva supozitii pe ton cat mai sforaitor ... si uite cum cad multi pe spate

Nu spun ca ipotezele nu pot fi adevarate .... dar la acest moment si la documentarea si argumentarea prezentata .... sunt doar niste ipoteze ... e drept prezentate cu reteta a la Dan Diaconescu .... stiti voi care .... ala cu in direct si in reluare simultan

eu cred ca tu esti un pic cam " defect " :lol: :D
LUCIAN AVRAM

Mesajde paul » 26 Apr 2012, 19:22

LUCIAN AVRAM scrie:ADEVARAT ca este TULBURATOR :o

Nasuleeee ... sa nu faci depresie ;) :lol:
Fara sa fiu fan C.I. sunt de acord cu el in ceea ce priveste "persoana" generalului Chelaru ! Asta face parte dintr-o generatie care a supt toate tatele cu "lapte"! S-a dedulcit la lapte si acum o da pe ... " istorii neelucidate" . Alta tita ... "laptoasa" ! Daca teoriile veneau din partea altcuiva ... ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde LUCIAN AVRAM » 26 Apr 2012, 19:45

pai nu vezi ma ca generalu' nu e singuru' care comenteaza ????????????/// , ce ai de spus contra-impotriva acelui profesor de la universitatea din Hamburg , dar despre testele genetice ? ce facem , ne uitam numai cine comenteaza , dar CE COMENTEAZA , nu ne mai intereseaza ca e un general basinos ,

pe de alta parte cred ca basinos e CI-ul nostru :twisted:
LUCIAN AVRAM

Mesajde paul » 26 Apr 2012, 20:06

Nasuleeee ... personal consider asemenea subiecte ... fumigene !!! Ei nu sunt in stare sau ,nu vor, sa "elucideze" subiecte de data mult mai recenta cum ar fi 23 august ,miscarea legionara (in ansamblul ei),abdicarea regelui etc. ... Gasesc cate o personalitate "aplecata"spre studiu , ii pun in fata niste "argumente" si il baga pe ala la inaintare ,omul fiind de buna credinta ... Imi aduc aminte ca am avut acum mai bine de 20 de ani un profesor la facultate care era siderat de ... catina ! Nu avea nici o legatura cu materia pe care el o preda ... Daca la examen "intamplator" dirijai discutia pe subiectul "catina" ,mai citeai ceva noutati "in materie" ,fara sa fi avut prea mare habar de subiectul picat ,lua-i de la 8 in sus ... ;) Asa ca ... or mai fi "siderati" de efuziunile intelectuale in materie de daci ale lui Herodot !
In ceea ce priveste flatulentele unora sau altora ... no comment !!! N-am stat in preajma niciunuia ... :roll:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde nae » 26 Apr 2012, 21:34

De flatulat ne basim toti dar n-are legatura cu subiectul doar cu impotenta intelectuala ; cand n-ai argumente ai : BASINOS /gras /ochelarist /tigan.../handicapat ...
nae

Mesajde jonny_it » 26 Apr 2012, 21:50

Cristian IONITA scrie:
liviu1965 scrie:Durerea mea e ca am uitat religia strabunilor nostri

la ce stramosi .... si mai ales la ce religie te referi?

Hmm.. nasol, nu ne mai inchinam la soare si la cine stie ce bolovani :lol:
jonny_it

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE