Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: gabi bee

Mesajde Bee Happy » 24 Iun 2011, 15:16

Gabi Bee, salut inventivitatea ta. Cum se zice in limba rusa ;) esti un Handyman. Da-i inainte ca te vad bine.
Dar ai grija cu flexul ala :!: :!: :!: Mai bine schimba-l cu alta scula.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde gabi bee » 24 Iun 2011, 18:27

mersi bee happy ! omul de nevoie face de toate . eu am luat-o de jos si sper ca intr-o zi sa-mi mai usurez munca . vreau sa-mi mai dezvolt stupina si deocamdata nu am alte posibilitati . se pare ca mai am nevoie urgenta de 2 cutii pt ca am divizat tot si de luni ma apuc iar de treaba . sa vedem ce iese de data asta. vreau sa fac 2 cutii pe 12 rame care cred ca o sa iasa tot asa de bine . cu munca si migala bineanteles ! va salut pe toti ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde gabi bee » 03 Iul 2011, 12:26

albinele nu m-au mai lasat sa termin cele 2 cutii pe care le-am inceput si a trebuit sa le folosesc asa . de fapt una e gata iar la cealalta am apucat sa imbin doar corpul si sa fac capacul dar e bine si asa ca am avut in ce sa le bag . pe anul asta am terminat capitolul divizari si inmultiri . am divizat toate cele 4 familii si acum am numai roi , in numar de 12 . pe o parte sunt multumit dar pe alta parte sunt ingrijorat ca roii nu se intremeaza pt a ierna bine . am 5 matci tinere de anul asta care deja au 2-3 rame de puiet propriu capacit si trei matci batrane cam la fel. insa am 4 roi cu matcile care nu au inceput ponta si au puiet 0 si aici mi-e teama . le astept si pe acestea sa inceapa sa oua [ daca vor reusi toate ] si apoi vedem ! toate cele bune ! :P
Fişiere ataşate
DSCF1339 (Small).JPG
un strat de grund alb pt lemn si un strat de vopsea
DSCF1349 (Small).JPG
gabi bee

Mesajde gabi bee » 03 Iul 2011, 21:38

gradina mea incepe sa dea roadele pe anul acesta . la capsuni deja culeg de o luna , visinele m-i le-au mancat graurii jumatate, la zmeura e a doua saptamana de cand s-a copt , primele caise le-am gustat ieri si surpriza , un prun timpuriu care mira pe toata lumea de pe la mine . gradina e un adevarat rai si cine are loc in gradina poate sa-si faca propriul colt de rai prin plantarea pomilor , arbustilor ,florilor , legumelor , etc . iata si cateva poze , asa , de pofta ! :P
Fişiere ataşate
DSCF1359 (Small).JPG
DSCF1355 (Small).JPG
DSCF1341 (Small).JPG
gabi bee

Mesajde teinegru64 » 03 Iul 2011, 22:21

Gabi,de unde ai achiziționat prunul?Știi cumva ce soi e?
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Iul 2011, 22:29

asta am vrut sa intreb si eu dar tei negru mi-a luat-o inainte . stii cumva ce soi este ?. poate la iarna imi trimiti niste lastari !!!!!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 03 Iul 2011, 23:22

am luat acum vreo 3-4 ani trei pomi altoiti de la un pietar de la mine de la mizil si nu a stiut sa imi spuna ce soiuri sunt , doar ca e prun de vara , par de toamna si cires pietros [aiurea , zic acum ca atunci nu stiam prea multe cu pomii] . ciresul pana la urma este un soi de cireasa amara de marime medie foarte bun pt dulceata , par de toamna pe care l-am identificat - soiul PACKHAMS iar prunul cu pricina dupa toate cautarile mele cred ca este ori soiul rivers timpuriu ori soiul diana . oricum am pregatit si eu pt el 5 portaltoi pt ca merita ! :P
gabi bee

Mesajde gabi bee » 24 Iul 2011, 14:03

a trecut ceva timp decand nu am mai actualizat pozele cu stupina asa ca , iata stupina mea astazi ! in ultimele 2 saptamani am mai construit 2 stupi , nr 7 si nr. 8 . mai am unul in lucru ca am un roi bagat intr-o noptiera si am cazat toti roii .
Fişiere ataşate
DSCF1472 (Small).JPG
DSCF1493 (Small).JPG
roiul prins saptamana trecuta . ocupa 3 rame si are primele oua de o zi
DSCF1492 (Small).JPG
stupina mea astazi
gabi bee

Mesajde gabi bee » 24 Iul 2011, 14:29

mi-am construit pana acum 11 stupi , din care 2 orizontali si dupa cum v-am zis mai am unul in lucru si termin deocamdata . am 14 roiuri de toate felurile , adica de la 3 rame cu albina si cateva oua de o zi , pana la roi care are 10 rame din care 4 cu puiet iar restul este intre . nu cred ca o sa intru cu toti in iarna ,fiindca o sa trebuiasca sa unesc cativa dar asta e , sanatosi sa fim noi ca mai urmeaza si alt an ! :P
gabi bee

Mesajde liviu1965 » 24 Iul 2011, 15:00

Gabi , am vazut ca la un moment dat ai construit cu placaj . Vezi ca asta se strica la umezeala. Nu rapid ci cand iti e lumea mai draga.
Daca nu ai cum sa renunti la constructie baga vopsea pe placaj
liviu1965

Mesajde gabi bee » 24 Iul 2011, 20:38

nu construiesc din placaj dar am fost nevoit luna trecuta sa fac un stup din niste placaje , fiindca imi trebuia urgent sa bag un roi . mi-a iesit pe 8 rame ca atat s-au ajuns placajele si o sa-l folosesc doar pt roi . dupa cum se vede si in poze este vopsit [ verde inchis ] si se prezinta foarte bine . :P
Fişiere ataşate
DSCF1479 (Small).JPG
asta e stupul din placaj !
gabi bee

Mesajde liviu1965 » 24 Iul 2011, 20:58

gabi bee scrie:nu construiesc din placaj dar am fost nevoit luna trecuta sa fac un stup din niste placaje , fiindca imi trebuia urgent sa bag un roi . mi-a iesit pe 8 rame ca atat s-au ajuns placajele si o sa-l folosesc doar pt roi . dupa cum se vede si in poze este vopsit [ verde inchis ] si se prezinta foarte bine . :P

Nu te supara acum pe mine, nu am spus ca , construiesti din placaj .
Doar un sfat a fost, ptr.placaj chiar si ptr. lemn.

Spor,
liviu1965

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Iul 2011, 21:22

lasa Gabi , bun si placajul !!! vor veni si vremuri mai bune !!! nu aduce anul ce aduce ceasul !!! da-i inainte cu tupeu !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 24 Iul 2011, 21:48

stai linistit liviule , pentru ce sa ma supar !
vreau sa arat, celor care sunt interesati de reductoare de urdinis si nu isi permit sa le cumpere ,un model simplu pe care eu l-am facut la toti stupii mei din niste resturi de profile pe care se monteaza rigipsul . reductorul este compus dintr-o piesa fixa si una mobila si pana acum e foarte practic si sunt f multumit !
Fişiere ataşate
DSCF1470 (Small).JPG
DSCF1464 (Small).JPG
DSCF1469 (Small).JPG
gabi bee

Mesajde gabi bee » 25 Iul 2011, 22:06

capacul stupului , cu polistiren extrudat de 2 cm ,si podisorul din placi de parchet laminat !
Fişiere ataşate
DSCF1471 (Small).JPG
gabi bee

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iul 2011, 22:20

foarte ingrijit si ordonat !!! imi place !!! imi place ca esti ambitios si nu te lasi !!! da-i inainte ca esti pe drumul cel bun !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?