popik50 scrie:Stie cineva cat sirop de zahar consuma albinela ca sa cladeasca un fagure DB ?
popik50 scrie:Stie cineva cat sirop de zahar consuma albinele ca sa cladeasca un fagure DB ?
Jean Valjean scrie:Am o familie la care am bagat fagure artificial la crescut sambata seara, intre ultima rama cu puiet si rama acoperitoare. Pus in hranitor 500ml de sirop.
Duminica m-am uitat si nu o luasera in crestere. Intamplarea a facut ca tot duminica sa merg la un apicultor de pe forum si sa vad cum familii mai slabe ca a mea ii cresc rame de pe o zi pe alta in proportie de 70%, cu 2l de sirop. Seara i-am dat si eu 1.5l de sirop. Luni tot nu fusese luata in crestere, desi erau destule albine pe ea. Am bagat-o in mijlocul cuibului, insa ieri tot nu fusese luata in crestere, decat cateva celule.
Am scos-o si am pus-o la margine.
Puteti sa-mi spuneti care ar fi cauzele pentru care nu iau in crestere aceasta rama ?
TDI scrie:In alta ordine de idei, ce fabrici/procesatori de ceara mai sunt pe piata care fac faguri din ceara clientii? Unde sunt localizati? La ce preturi?
TDI scrie:La Vaslui mi-au cerut 5.5 Ron fără TVA/kg, asta-toamna - mi se pare prea mult. Si - cantitatea minima 300 kg, uriasa - dar, dat fiind faptul ca asta e dimensiunea tancurilor. Încă o chestie, la Vaslui fac fagurii prin turnare, mai intereaanta ar fi laminarea.
TDI scrie:La Vaslui mi-au cerut 5.5 Ron fără TVA/kg, asta-toamna - mi se pare prea mult.
proapis13 scrie:TDI scrie:La Vaslui mi-au cerut 5.5 Ron fără TVA/kg, asta-toamna - mi se pare prea mult.
...posibil sa fi inteles tu gresit...si asta in conditiile in care fagurii se vind la liber cu 2,7 - 3,2 kg...
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 60 vizitatori