Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Salcam 2012

Mesajde ioanpuiu » 03 Mai 2012, 14:28

janese scrie:...padurea s-a albit!!!...eu voi pleca tocmai vineri noaptea!!!....caimacul...........dar la anuuu...

Ieri am avut o zi plină şi o noapte grea.
Am ajuns acasă azi la 5 , m-am trezit la 10 şi mă cam dureau oasele.
Dar noasptea trecută a fost o lună frumoasă pe cerul senin şi aşa frumos cîntau păsărelele în poiana unde am pus stupii...
...poimîine dimineaţă mă duc să extrag. ;)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde lucky5strike » 03 Mai 2012, 15:35

Acuma, daca eu am medie multianuala de 8-10 mai si el se deschide 30-60% pe 2 mai?

Repet, cine are experienta apicola solida si dispune de mobilitate, anul asta face treaba... cel putin la S I... cel putin!

Sa dea Domnul sa tina conditiile astea de vreme inca 10 zile, apoi vorbim.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 03 Mai 2012, 15:49

ioanaavram scrie:de Valea lui Mihai se stie ceva?

Foarte multa zvonistica. Toata lumea a primit vesti ca e calamitat din cauza inghetului. Dar, acestea sunt date de obicei de localnici, care nu au nici un interes sa spun ca salcamul e bun.
La Valea lui Mihai salcamul mai ARE cateva zile pana infloreste, dar trebuie vazut la fata locului.
Sunt curios cum va iesi pana la urma. Daca salcamul da nectar anul acesta, atunci localnicii au fost rau intentionati. Acum se va vedea caracterul lor.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde kamy » 03 Mai 2012, 15:59

salcamu 2-3 neafectat de inghet muguri de 1 cm si 2,5 cm la cel de fata dar sant mai rare florile decat anu trecut,ieri m-am documentat.
kamy

Mesajde dutzu19_87 » 03 Mai 2012, 19:39

cristi_vidican scrie:
ioanaavram scrie:de Valea lui Mihai se stie ceva?

Foarte multa zvonistica. Toata lumea a primit vesti ca e calamitat din cauza inghetului. Dar, acestea sunt date de obicei de localnici, care nu au nici un interes sa spun ca salcamul e bun.
La Valea lui Mihai salcamul mai ARE cateva zile pana infloreste, dar trebuie vazut la fata locului.
Sunt curios cum va iesi pana la urma. Daca salcamul da nectar anul acesta, atunci localnicii au fost rau intentionati. Acum se va vedea caracterul lor.

ieri am fost in vizita de la Bistrita la Valea lu Mihai in zona curtuiuseni cu inca 5 stupari si am venit tare dezamgiti ca este putina pastaie are doar un 1,5 cm si se gaseste doar pe farfuri la uni salcami la cei mai tineri nu stiu se auzeau tot felul de zvonuri ca o fi inghetat acum asteptam pe duminica un telefon de paduraru din zona sa ne spuna cum a evoluat si daca e de mers sau nu....bafta
dutzu19_87

Mesajde kamy » 03 Mai 2012, 21:16

au fost astazi colegii la vale,cam prajit salcamu,ceva mai mult scapat pe la curtuiseni dar unde si unde cate-un salcam cu flori.
kamy

Mesajde balasbebe » 03 Mai 2012, 21:19

Eu langa bloc am doi salcami. Fiecare avea perioade diferite de inflorire. Din pacate amandoi nu au floare in acest an. Nu s-a intamplat cel putin in ultimii zece ani sa nu fie cu floare. Eu ii cred pe cei care spun ca ar fi inghetat salcamul. Ma refer la cel din Valea lui Mihai. Mai mult in ziua in care a fost inghestul am trecut prin zona si m-am informat.

Eu nu vreau sa dezinformez pe nimeni, fiecare se va putea convinge. Eu nu am facut pastoral si nu voi face prea curand. Vreau doar ca aceasta informatie sa fie verificata in timp. Daca este asa voi pune prognoza si pe urmatorii ani ca baza, salcamul din fata blocului.
balasbebe

Mesajde pngflorin » 04 Mai 2012, 10:15

Deseara plec la salcam 1, o ev extrem de rapida.....vb lui janese, ma prins cu chilotii in vine..... :lol:
pngflorin

Mesajde stefanmadalin » 04 Mai 2012, 18:23

Azi am fost in gradina botanica a USAMV Bucuresti si am observat salcami infloriti dar care nu erau vizitati in niciul fel de albine.Poate o sa spuneti de unde albine in Bucuresti? dar la cateva zeci de metri intr-un iaz amenajat erau albine multe. Banuiesc ca sunt albinele institutului de apicultura.
Oare este prea frig noaptea?sau prea cald ziua de nu secreta nectar?
stefanmadalin

Mesajde Mircea77 » 04 Mai 2012, 19:13

Nu ar trebui sa va mirati atat despre proasta calitate a florilor de salcam. Anul asta totul a fost anapoda.
Nu am putut sa ma abtin ca sa fac si alte observatii legate de copacii meliferi.
De exemplu, paulowniile au inflorit foarte putin sau deloc.
La fel si salcamul. Unii copaci erau infloriti (cei expusi soarelui). Ceilalti inca nu.
Mircea77

Mesajde glaliona » 04 Mai 2012, 20:03

Sincer asteptam salcamul cam peste 10 zile.La mine pe vatra am vazut primele flori pe 1 MAI ,astazi am aruncat o privire in stupi si aproape nimic :cry: Oare este posibil sa nu adune nectar suficient nici pentru necesarul familiei ? Daca nu fac pastoral, trebue administrat sirop toata vara pana la floarea soarelui ?
glaliona

Mesajde popik50 » 04 Mai 2012, 21:19

Azi au bagat 1,5 kg / stup la salcam . E putin cam cald si nu prea e de bine.
popik50

Mesajde augustin » 04 Mai 2012, 22:09

Cred ca e prea devreme sa tragem concluzii. Hai sa-i mai dam salcamului o sansa de vreo saptamana.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde mac72ro » 04 Mai 2012, 22:14

Incepind cu data de 02.05.2012 au inceput a inflori salcimi in comuna
E mai devreme cu 10 zile fata de anul 2011.
Activitate slaba la stupi,familiile sunt in urma cu dezvoltarea. :?
mac72ro

Mesajde alt stupar » 05 Mai 2012, 08:13

Sa ma laud si io :lol:
Azi noapte am mutat varsatii si al doilea vagon, aliniamentul Aliosului.
Cu o noapte inainte ploaie torentiala, terenul moale ca rahatul
la 500 de metri de locul destinatie unde era fixat deja primul vagon - inpotmolire
si dai si trage, zvac inainte, zvac inapoi, dupa o ora de chin sa inpotmolit definitiv.
Dupa alta ora ajunge vatianta de rezerva, un Deutz de 7 tone care realmente joaca in stanga cu ansamblul tractor 650 + pavilion + vreo 30 de stupi pe interval, da`...se joaca contra a niste parale pune in plus...
familiile din rastele cu urdinisul deschis, ca n-a mai fost timp de inchis si bine-i si asa cand nu te prinde dimineata pe drum, la lumina farurilor roi pe langa noi... care noi deja eram plini de noroi :lol:
Inca un zvac cu cei din rapita, apoi Doamne-ajuta la secretie !

Alta: toti de-aici am asteptat salcamul cam pe 12-15 mai.
Ete ca ca ne-a devansat o saptamana :lol:
descoperiti cu mutarile, acoperiti cu albina, bine c-a venit, ca deja stupii bubuie de albina si inca o saptamana complica rau treaba, unde sa mai bagi foi la crescut cand deja a fost scos si ramul de pastura ca sa aiba loc o foaie ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde CATALIN » 05 Mai 2012, 09:02

m-ati convins domnule moderator si de cat baga stupu intro zi si cam pe unde sunteti amplasati multam pt informatie ar fi bine sa stergeti de tot ce am sc in topicul care vi sa parut comun
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI