Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cuib de albine gasit in stalp.Ajutor cu un sfat va rog!

Mesajde Adi Hodis » 15 Mai 2012, 08:26

Mai Kozmine da' ... de unde esti ?.
Hai ca am si eu o idee ... las' pe mine ca le iau eu, ca si eu vreau sa inmultesc stupii ... stii, am o stupina cam mica si nah ... te scap de griji + eventuale "aventuri". ;)
Nu trebuie decat sa zici da si sa-mi arati stalpul. :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde stroe » 15 Mai 2012, 19:00

kozmin scrie:Va multumesc tuturor pentru sfaturile si ideile bune acordate!Dar daca ele au cuibul mai sus de gaura(sa zic ca voi folosi fum) si deasupra stupului mai dau o gaura la care voi pune un minciog ca la peste dar din plasa fara a da ocazia albinelor sa scape din el,adica asezat cum trebuie..am sanse ca printre albinele prinse sa fie si matca?din cauza fumului si a batailor in stalp sa iasa si ea?Am ales aceasta metoda datorita faptului ca locatia acestuia este aproape de un drum circulat si in mod sigur voi ramane fara rame si chiar fara stup ca de traim in romania..ce ziceti de aceasta idee?va salut!

Fara faguri si matca mai bine lipsa. Daca iei fagurii ,albina si matca in 45 zile ai superfamilie. Daca iei doar albina nu faci decat sa ai de lucru.
stroe

Mesajde XXL » 15 Mai 2012, 21:26

nu-i asha...anul trecut in mai, am scos un roi pt un incepator dintr-o teava, la o moara
..,fum timp de 2 ore,tapotat tot atat ..la final am plecat cu 5 rame de albina fara matca
din albina aceea a iernat doi roi..acum sunt familii..nu trebuie decat putina vointa
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde kozmin » 16 Mai 2012, 09:56

Voi face gaura mai mare pt inceput ca sa vad unde se afla situati fagurii si am sa incerc metoda dvs cu fum si cine stie poate paote reusesc sa ajung si la faguri.revin mai tarziu cu detalii.va multumesc inca o data pt raspunzuri!
kozmin

Mesajde badguy_goodguy » 16 Mai 2012, 18:12

iti garantez eu ca nu iti fura nici dreq stupul...eventual un alt stupar..

de ce? pentru ca la romani le e frica de albine :) mai ales ca multi dintre noi uitam sa ne spalam :)))
badguy_goodguy

Mesajde Alexu » 16 Mai 2012, 19:22

badguy_goodguy scrie:iti garantez eu ca nu iti fura nici dreq stupul...eventual un alt stupar..

de ce? pentru ca la romani le e frica de albine :) mai ales ca multi dintre noi uitam sa ne spalam :)))

Frica pe naiba , la un vecind de al meu i-au furat toti stupi . L-a lasat chel :shock:
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde kozmin » 17 Mai 2012, 00:00

Salutare!Am reusit pana la urma sa vad fagurii si chiar sa ajung la unul din ei..pacat ca sunt la baza stalpului cam la 1metru jumate in josul stalpului..Am observat ca este o familie foarte numeroasa spre surpinderea mea.Fagurii sunt albi!nu alb spre galben cum sunt la celelalte albine care le am chiar si nou construit fagurele,sunt albi albi,aveti idee ce specie pot fi?sau ceva ideei despre ei?Am reusit sa prind o bucata dintr-un fagure care spre surprinderea mea avea trei sferturi miere :D SI am procedat dupa cum urmeaza si va rog sa imi spuneti daca este ok..am bagat in interiorul stalpului 3 rame constiute,ceea ce intentionez este sa le''pescuiesc'' sa scot ramele care obligat vor fi cu albina pe ele sa le bag in stup si sa le inlocuiesc pe cele din stalp si tot asa pana reusesc sa le scot pe toate..ce ziceti?Apoi cu un instrument nu m-am gandit inca sa scot si fagurii aflati pe fundul stalpului..inca o intrebare care o am pt dvs dragii mei este sa acumpar o matca in eventualitatea de a nu reusi sa o scot pe cea a stupului?o va primi cu succes oare?sau sa le las pe ele sa isi depuna botci pt a fii de aceeasi ''natie''matca: :) Va salut cu respect!
kozmin

Mesajde augustin » 17 Mai 2012, 17:32

O tii mereu cu fumul. Si cu fagurii, puietul, mierea pentru primii pasi ce faci?
Si daca omori regina, ce faci?
Si dupa aia ce faci?
Cand ti se spune "gaura larga", inseamna ca trebuie sa-ti creezi conditii ca sa recuperezi familia cat mai intreaga, ca sa nu bagi matza lesinata in iarna...
Ia familia cu totu', nu doar albina, si nu risca sa mezdresti matca. O sa te intzepe, dar asta e.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde augustin » 17 Mai 2012, 17:33

augustin scrie:O tii mereu cu fumul. Si cu fagurii, puietul, mierea pentru primii pasi ce faci?
Si daca omori regina, ce faci?
Si dupa aia ce faci?
Cand ti se spune "gaura larga", inseamna ca trebuie sa-ti creezi conditii ca sa recuperezi familia cat mai intreaga, ca sa nu bagi matza lesinata in iarna...
Ia familia cu totu', nu doar albina, si nu risca sa mezdresti matca. O sa te intzepe, dar asta e.

Scuze, ultima postare ai pus-o in timp ce scriam...
Scuze.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Alexu » 17 Mai 2012, 18:01

kozmin scrie:Salutare!Am reusit pana la urma sa vad fagurii si chiar sa ajung la unul din ei..pacat ca sunt la baza stalpului cam la 1metru jumate in josul stalpului..Am observat ca este o familie foarte numeroasa spre surpinderea mea.Fagurii sunt albi!nu alb spre galben cum sunt la celelalte albine care le am chiar si nou construit fagurele,sunt albi albi,aveti idee ce specie pot fi?sau ceva ideei despre ei?Am reusit sa prind o bucata dintr-un fagure care spre surprinderea mea avea trei sferturi miere :D SI am procedat dupa cum urmeaza si va rog sa imi spuneti daca este ok..am bagat in interiorul stalpului 3 rame constiute,ceea ce intentionez este sa le''pescuiesc'' sa scot ramele care obligat vor fi cu albina pe ele sa le bag in stup si sa le inlocuiesc pe cele din stalp si tot asa pana reusesc sa le scot pe toate..ce ziceti?Apoi cu un instrument nu m-am gandit inca sa scot si fagurii aflati pe fundul stalpului..inca o intrebare care o am pt dvs dragii mei este sa acumpar o matca in eventualitatea de a nu reusi sa o scot pe cea a stupului?o va primi cu succes oare?sau sa le las pe ele sa isi depuna botci pt a fii de aceeasi ''natie''matca: :) Va salut cu respect!

Mi se o idee foarte proasta! . Normal sa fie fagurii albi , asta inseamna k sunt constuiti acum si nu au fost folositi!Nu stiu ce vrei sa pescuiesti u , dar sigur albine nu vrei reusii , vei lua in cel mai bun caz un pumn de albine . A da si chiar daca le vei lua , daca nu esti la cateva sute de metri bune de stalp albinele se vor intoarce inapoi
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde Alexu » 17 Mai 2012, 18:04

Ori darami stalpul , ori faci o gaura destul de mare sa scoti fagurii , desi cred k va cadea stalpul daca vei incerca . Fum la greu sa treaca prin cuib si ceva batai(vibratii) .
Alexu

Mesajde kozmin » 17 Mai 2012, 19:03

Multumesc pentru parerile acordate.Am luat 5 rame 1/1 pline ochi!inca mai sunt.. si le-am asezat in stup care precizez se afla la 8 kilomertii de locatia stalpului deci nu ar avea cum sa se intoarca..treaba cea mai complicata este ca nu stiu daca am luat si matca:( pt ca am luat ramele si le-am bagta rapid in stup deoarece incepusera sa fuga.Problema mea acum este urmatoarea: sa le bag o matca preventiv in bigudiu in caz ca nu am luat si matca?sau cum sa fac?dati-mi cateva ideei va rog.Acum cat despre albinele luate cum sa procedez,sa le tin inchise o perioada de o zi doua cu apa si sirop la dispozitie sau sa le dau drumul?MUltumesc anticipat numai bine!
kozmin

Mesajde viorel_v2000 » 17 Mai 2012, 19:12

kozmin scrie:Multumesc pentru parerile acordate.Am luat 5 rame 1/1 pline ochi!inca mai sunt.. si le-am asezat in stup care precizez se afla la 8 kilomertii de locatia stalpului deci nu ar avea cum sa se intoarca..treaba cea mai complicata este ca nu stiu daca am luat si matca:( pt ca am luat ramele si le-am bagta rapid in stup deoarece incepusera sa fuga.Problema mea acum este urmatoarea: sa le bag o matca preventiv in bigudiu in caz ca nu am luat si matca?sau cum sa fac?dati-mi cateva ideei va rog.Acum cat despre albinele luate cum sa procedez,sa le tin inchise o perioada de o zi doua cu apa si sirop la dispozitie sau sa le dau drumul?MUltumesc anticipat numai bine!

1. ori te uiti a doua sau a treia zi pe rame sa vezi daca au aparut oua;
2. ori bagi o rama cu oua de la alta familie si vezi daca isi trag botci de salvare. In acest caz ori le lasi sa-si creasca matca noua ori le dai o matca imperecheata

eu cred ca varianta 2 va fi cea "castigatoare"

Oricum, felicitari pentru ca ai reusit sa scoti "5 rame 1/1 pline ochi"
viorel_v2000

Mesajde eusebiu » 17 Mai 2012, 19:16

Unde fugeau ?
Daca se duceau in stalp inseamna ca nu ai luat regina.
Romania te iubesc... vand tot si emigrez.
eusebiu

Mesajde jenica67 » 17 Mai 2012, 21:15

Pe ramele ce le-ai luat, nu ai oua si puiet necapacit ?? Ca daca ai, o sa isi traga botci. Maine, sau poimaine, o sa vezi botcile, si atunci le lasi sa isi faca matca si dupa o luna, mergi si incerci sa iei si restul de faguri din stalp, poate mai faci un roi. Daca nu ai oua,sau puiet larvar, mergi maine si mai incerci sa iei un fagure cu oua.
jenica67

Mesajde kozmin » 17 Mai 2012, 21:46

Multam!pur si simplu zburau nu in numar foarte mare..dar oricum.puiet nu are cum sa aiba deoarece au stat ramele acolo o singura zi si o noapte.iar restul de faguri nu am cum sa ii iau pt ca sunt in centrul stalpului la un metru jumate in pamant,deci imi iau gandul de la faguri!asa voi face cum spuneti dvs,voi alege una din variante dar cred ca cea cu ouale este cea mai valabila..mi-ati fost de mare ajutor!Voi reveni cu detalii la ce am mai facut.numai bine
kozmin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE