Rodanny prietene,
Sa spunem ca as fi de acord cu ce spui, desi eu am paulownia de doar 1 an si jumatate.
Ce pot sa spun ca am observat eu in tot acest timp:
1. Desi are un ritm alert de crestere, sistemul de inradacinare nu-mi vine sa cred ca poate ajunge pana la 8 m adancime ....de ce?
Am doar 6 exemplare mai mari si la toate am observat radacinile la suprafata.
Nu stiu daca ai dezgropat o paulownia sa spunem cand avea 1 m si ceva. Nu avea decat o radacina pivotanta asemenea morcovului , ce era pe aceeasi directie cu tulpina si inca 4 asemenea tentaculelor unei caracatite.....2 stanga ,respectiv 2 dreapta. Pe toate aceste 5 radacini principale se formeaza o perdea de "vinisoare" care banuiesc, ca au rolul perisorilor absorbanti.
2.Si eu sunt o persoana care iubeste natura si doreste ca aceasta sa ramanna cat se poate de neatinsa de om si de actiunile acestuia.
Insa o impadurire cu un astfel de exemplar zic eu ca nu strica....si de ce spun asta:
a) Toti dobitocii taie padurile in draci(ma refer la cei ce taie sute de ha...mii) si de plantat...ce-o da Cel de Sus.
Am un DOBITOC de padurar in localitate care nu stiu de unde p***a m**ii a cumparat el
1000 de h de stejar cu doar...atentie!!
[color=#FF0000]700 de milioane lei vechi[/color]
Si de atunci tot taie de parca padurea aia suculara a plantat-o măsa si traieste numai el in comuna.....si tot asa nu planteaza nimic.
Culmea l-a prins si politia de la Poian Lacului si tot a scapat basma curata.....
b)Vom beneficia de un aer mai curat de respirat.
Aici imi permit sa fic o mica paranteza.
Nu stiu daca ai vazut in Bucuresti casa aceea verde(consuma curentul necesar pentru orice necesitate din stock-ul pe care si-l produce singura cu ajutorul panourilor solare si a unei eoliene) situata in interiorul Campusului Universitar al Politehnicii. In timp ce tipul de acolo ne explica cum functioneaza si ce super dotari are ne-a explicat cum aerul de afara este introdus printr-o conducta subterana si filtrat pana ajunge in interiorul casei.
Partea interesanta e ca ne-a aratat si filtrul dupa o jumatate de am de functionare..cum zici ca era

....negru asemenea petrolului.
Asa ca eu sunt pro impaduririlor de orice fel....venite chiar de la oricine ca oricum noi suntem LEMN la capitolul acesta si nu numai.
c) Sunt N' Șpe mii ....milioane de h pământ arabil care nu produce nimic.....buruianu ala anual nu papă resurse și FĂRĂ BENEFICIU ?
Probabil acum o sa spui ca mereu noi oamenii ne gândim la beneficii peste tot altfel nu facem nimic dacă nu avem beneficii. Beneficiu ptr o viata mai curata pentru urmașii noștri și pentru planeta.
d) În privința secătuirii resurselor....stai tu liniștit ca aia de-afar' nu-s dobitoci să-și distrugă resursele ptr. a produce haine , electrocasnice ptr. noi ,europenii din România.
La noi nimic in materie de electrocasnice nu se mai produce , ci se importa!......Mai era într-un timp fabrica de la Curtea de Argeș care oferea produse calitate superioara da a dispărut și aia. Plus ca pe producători ii costa mai puțin sa realizeze noi produse din reciclat decât sa extragă resursele din sol....d'aia reciclatul e domeniul de viitor zic eu.
La ora actuală noi ne îmbrăcăm cu haine ....sau mai bine spus cu PET-uri reciclate!!
Așadar, eu zic hai să punem mână de la mâna să împădurim ROMÂNICA!
Toate cele bune , dragi colegi!