Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paulownia

Mesajde lucky5strike » 21 Mai 2012, 00:08

Am sa unesc discutia. Solul argilos nu e primul care crapa?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Re: Paulownia - sol ariglos.

Mesajde redoo » 23 Mai 2012, 18:40

Ce copac este acesta?
Fişiere ataşate
Fotografie0070.jpg
Fotografie0069.jpg
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Mircea77 » 23 Mai 2012, 19:18

Copacul ala se numeste " CATALPA".
Mircea77

Mesajde redoo » 23 Mai 2012, 19:33

Mircea77 scrie:Copacul ala se numeste " CATALPA".

si da ceva miere? ca m-a pricopsit primarul cu 10-12 copacei plantati intr-un parculet amenajat langa casa...asa electoral :D
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde clucian » 23 Mai 2012, 20:55

redoo scrie:

si da ceva miere? ca m-a pricopsit primarul cu 10-12 copacei plantati intr-un parculet amenajat langa casa...asa electoral :D

Catalpa ofera nectar si polen, infloreste din mai pana in iulie, si are o pondere la ha de 50 kg. Denumirea in latina Catalapa bignonioides.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde Mircea77 » 23 Mai 2012, 22:05

redoo scrie:

Daca vrei sa faci totul cat mai electoral cu putinta, incearca sa te dai pe langa primar si sa-l innebunesti de cap ca sa planteze niste tei.
Ai fi mult mai castigat decat cu Catalpa. Pe langa faptul ca se dezvolta greu - ai nevoie de minimum 6-7 ani ca sa se poata numi copac - eu cred ca mai folositor ti-ar fi teiul. Incearca sa-l faci de minti cu " stii dom' primar cat de frumos miroase teiul, face umbra, creste repede etc."
Eu unul asa as face :D
Mircea77

Mesajde badguy_goodguy » 25 Mai 2012, 00:24

Am adus pamant din livada acasa si am pus niste arbori ... de abia astept sa vad daca vor iesi sau nu si daca vor putea concura cu cei crescuti in pamant normal de la mine din camera.
badguy_goodguy

Mesajde redoo » 29 Mai 2012, 19:52

Acesta sa fie Paulownia? daca seman semintele acum mai au sanse de rasarire?
Fişiere ataşate
Fotografie0087.jpg
Fotografie0090.jpg
Life is BEE...utiful!!!
redoo

Mesajde Mircea77 » 29 Mai 2012, 20:40

In prima poza, da este paulownia. In a doua nu sunt sigur.
Da, se pot pune si acum.
Am citit o noutate in ceea ce priveste germinarea.
Se pot pune in apa la temperatura camerei timp de 6-7 zile intr-un pahar, borcan etc cu conditia sa fie transparent.
Expunere mare la soare obligatorie. Dupa cele 7 zile, se iau cu penseta si se pun pe suprafata pamantului (jardiniera, ghiveci sau in gradina).
Nu se acopera cu pamant. Germinarea lor este similara cu a salatei.
Daca le pui direct in pamant sau pe el, germinatia este de lunga durata. Poate sa dureze si o luna de zile, timp ce poate fi folosit la maximum in cresterea plantei. Dupa ce rasare, cresterea este relativ inceata pana apuca sa faca 3-4 randuri de frunze. Apoi "explodeaza" si creste foarte repede, putand ajunge la 1m sau mai mult.
Mircea77

Mesajde Cristian S. » 03 Iun 2012, 13:49

Multumesc frumos colegilor pentru seminte si sfaturi.Voi pune poze cu evolutia lor.
Cristian S.

Mesajde Coinacu » 28 Iun 2012, 13:36

Doresc si eu seminte. Cum trebuie sa procedez?
Coinacu

Mesajde david7 » 25 Aug 2012, 22:28

Salut
As dori si eu cateva seminte de Paulowina si cateva de evodia daca se poate

Multumessc
david7

Mesajde rodanny » 27 Aug 2012, 21:20

Salutari
Toate bune despre acest copac...
dar ne poate zice cineva....care sunt cerintele de "hrana"
El nu secatuie oare solul, prin crestearea lui rapida?

Desi diin ce vad eu pe aici, nu prea creste rapid afara....
E cienva silvicultor ne poate da ceva date?
Am gasit un document legat de o cercetare pe vremea lui Ceausescu....si nu era prea incurajator...
Au fost mai multi ani testate mai multe specii....si rezultate mai mult negative....
Cu stima,
danny
rodanny

Mesajde rodanny » 28 Aug 2012, 18:47

Salutari nu mai zice nimeni nimic?

Am gasit cum ca isi duce radacinile pana la 8m adnacime....si ca ar secatui de tot pamantul....
Cineva poate confimra si din alte surse?
Cei care au ...
Cum le merge copacul?
rodanny

Mesajde rodanny » 28 Aug 2012, 22:36

Mda..
Asta deoarece nu vor sa isi strice solul lor...
Problema cea mai naspa...ca asa ma exprim mai urat...e ECOLOGISTII sunt niste mancatori de....nu pot psuen cuvnatul...care se potrvieste...ceva maro :D
De ce zic asta?
Ei se baga nuami cnad le iese si lor ceva.....
Iar in loc sa gandeasca ECOLOGIC la scara planetarea....se merge pe principiu ca daca nu e la mine in tara nu e o problema....
Nu conteaza ca daca distrug in alte ttari solul sau aerul sau resursele...de fapt raul se va duce peste tot...in taota luema....nu exista bariere...sa zic de exemplu...canicual se orpeste la Greci sau la Bulgari si nu vine in Romania....si invers....
Ar trebui sa fie mai atenti la tot ce se intampla in lume...
De asemenea ar trebui sa incerce sa vada si ce se intampla cu produsele....care sunt "consumabile" de "unica folosinta" si nu ma refer la tacamuri sau casolete...ci la toatae produsele care le cumperi si le folosesti cateva luni sau 1-2 ani in cel mai bun caz..dupa care produci gunoi....Ma refer la pantofi si haine care tin sub 1 an...si la mii de electrocasnice care duap 1-2 ani se strica...si se arunca...
Cate resurse se consuma pt producerea lor?
rodanny

Re: Paulownia

Mesajde IonutMioveni » 30 Aug 2012, 08:46

Rodanny prietene,
Sa spunem ca as fi de acord cu ce spui, desi eu am paulownia de doar 1 an si jumatate.
Ce pot sa spun ca am observat eu in tot acest timp:
1. Desi are un ritm alert de crestere, sistemul de inradacinare nu-mi vine sa cred ca poate ajunge pana la 8 m adancime ....de ce?
Am doar 6 exemplare mai mari si la toate am observat radacinile la suprafata.
Nu stiu daca ai dezgropat o paulownia sa spunem cand avea 1 m si ceva. Nu avea decat o radacina pivotanta asemenea morcovului , ce era pe aceeasi directie cu tulpina si inca 4 asemenea tentaculelor unei caracatite.....2 stanga ,respectiv 2 dreapta. Pe toate aceste 5 radacini principale se formeaza o perdea de "vinisoare" care banuiesc, ca au rolul perisorilor absorbanti.
2.Si eu sunt o persoana care iubeste natura si doreste ca aceasta sa ramanna cat se poate de neatinsa de om si de actiunile acestuia.
Insa o impadurire cu un astfel de exemplar zic eu ca nu strica....si de ce spun asta:
a) Toti dobitocii taie padurile in draci(ma refer la cei ce taie sute de ha...mii) si de plantat...ce-o da Cel de Sus.
Am un DOBITOC de padurar in localitate care nu stiu de unde p***a m**ii a cumparat el 1000 de h de stejar cu doar...atentie!! [color=#FF0000]700 de milioane lei vechi[/color] :shock:
Si de atunci tot taie de parca padurea aia suculara a plantat-o măsa si traieste numai el in comuna.....si tot asa nu planteaza nimic.
Culmea l-a prins si politia de la Poian Lacului si tot a scapat basma curata.....

b)Vom beneficia de un aer mai curat de respirat.
Aici imi permit sa fic o mica paranteza. :)
Nu stiu daca ai vazut in Bucuresti casa aceea verde(consuma curentul necesar pentru orice necesitate din stock-ul pe care si-l produce singura cu ajutorul panourilor solare si a unei eoliene) situata in interiorul Campusului Universitar al Politehnicii. In timp ce tipul de acolo ne explica cum functioneaza si ce super dotari are ne-a explicat cum aerul de afara este introdus printr-o conducta subterana si filtrat pana ajunge in interiorul casei.
Partea interesanta e ca ne-a aratat si filtrul dupa o jumatate de am de functionare..cum zici ca era :roll: ....negru asemenea petrolului.
Asa ca eu sunt pro impaduririlor de orice fel....venite chiar de la oricine ca oricum noi suntem LEMN la capitolul acesta si nu numai.

c) Sunt N' Șpe mii ....milioane de h pământ arabil care nu produce nimic.....buruianu ala anual nu papă resurse și FĂRĂ BENEFICIU ?
Probabil acum o sa spui ca mereu noi oamenii ne gândim la beneficii peste tot altfel nu facem nimic dacă nu avem beneficii. Beneficiu ptr o viata mai curata pentru urmașii noștri și pentru planeta.

d) În privința secătuirii resurselor....stai tu liniștit ca aia de-afar' nu-s dobitoci să-și distrugă resursele ptr. a produce haine , electrocasnice ptr. noi ,europenii din România.
La noi nimic in materie de electrocasnice nu se mai produce , ci se importa!......Mai era într-un timp fabrica de la Curtea de Argeș care oferea produse calitate superioara da a dispărut și aia. Plus ca pe producători ii costa mai puțin sa realizeze noi produse din reciclat decât sa extragă resursele din sol....d'aia reciclatul e domeniul de viitor zic eu.
La ora actuală noi ne îmbrăcăm cu haine ....sau mai bine spus cu PET-uri reciclate!!

Așadar, eu zic hai să punem mână de la mâna să împădurim ROMÂNICA!

Toate cele bune , dragi colegi!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI