Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2012

Mesajde paul » 01 Iun 2012, 22:09

dorindafi scrie:paule nene, nu-tzi prinde mintea cu nebunu ca daca maria sa voda cumpara un deodorant [ insecticid ] va fi tare rau

... E o varianta ,dar ... am apelat la prieteni ai lui (un sef de ocol si un padurar bun prieten al lui ) basca si o prietena a nevesti-sii si deja s-au schimbat datele problemei . Cel putin la nivel ... teoretic ! Intr-o zi din saptamana viitoare ... sunt invitatul lui ! :lol:
Parca nu-mi pica bine ... sa ma faca ! :idea: :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adrian Galofteanu » 03 Iun 2012, 08:28

E ok ca ai dat la pace! Dar mai exista o varianta fata de care padurarul nu ar fi avut nici o treaba. Sa cauti o locatie la marginea padurii, proprietate publica(dar nu a Ocolului silvic) sau privata. O galeata de miere(pentru 50-100 stupi) si treaba era rezolvata si poate aveai si paza asigurata! ;)
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde paul » 03 Iun 2012, 14:21

Adrian Galofteanu scrie:E ok ca ai dat la pace! Dar mai exista o varianta fata de care padurarul nu ar fi avut nici o treaba. Sa cauti o locatie la marginea padurii, proprietate publica(dar nu a Ocolului silvic) sau privata. O galeata de miere(pentru 50-100 stupi) si treaba era rezolvata si poate aveai si paza asigurata! ;)

Adrian ... ideea era sa fiu cat mai aproape de masiv . Puteam sa gasesc o curte la cineva ,numai ca distanta pana la marginea padurii era de aproximativ 1km ...
Proprietate publica pe acolo ... nu prea stiu .
Am 13 familii de albine si un roi facut ieri ... Pentru atat de putin nu am considerat ca poate fi un deranj asa mare . Mai vedem ...
Ca sa fiu bine inteles ... Acesta este primul meu an cu ... familii (anul trecut erau roi). Incerc sa le deplasez macar la culesurile de baza pentru a avea o idee de dezvoltare ulterioara ... Ma intereseaza ... dinamica !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Avram Sorin » 03 Iun 2012, 14:34

Saltare. Daca tot eram la tei . Stie cienva ceva masive in jurul clujului ?
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde Adrian Galofteanu » 03 Iun 2012, 15:03

paul scrie:
Adrian Galofteanu scrie:E ok ca ai dat la pace! Dar mai exista o varianta fata de care padurarul nu ar fi avut nici o treaba. Sa cauti o locatie la marginea padurii, proprietate publica(dar nu a Ocolului silvic) sau privata. O galeata de miere(pentru 50-100 stupi) si treaba era rezolvata si poate aveai si paza asigurata! ;)

Adrian ... ideea era sa fiu cat mai aproape de masiv . Puteam sa gasesc o curte la cineva ,numai ca distanta pana la marginea padurii era de aproximativ 1km ...
Proprietate publica pe acolo ... nu prea stiu .
Am 13 familii de albine si un roi facut ieri ... Pentru atat de putin nu am considerat ca poate fi un deranj asa mare . Mai vedem ...
Ca sa fiu bine inteles ... Acesta este primul meu an cu ... familii (anul trecut erau roi). Incerc sa le deplasez macar la culesurile de baza pentru a avea o idee de dezvoltare ulterioara ... Ma intereseaza ... dinamica !!!

Am priceput Paul. Nu stiam amanunte asa ca.......paduraraul ala e un marlan!

Oricum .........la mai mare!
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Teiul 2012

Mesajde IULIANV » 03 Iun 2012, 19:50

Salutare,
Eu am stupina in apropiere de Nifon, Tulcea,
Teiul puciuos pana acum nu a dat deloc...au fost si temperaturi scazute dar si ploi pe masura....sa speram ca o sa avem bafta cu teiul argintiu...
Dezvoltarea familiilor de albine este buna pana in acest moment, am avut noroc ca am avut pana acum putina intretinere... sa speram ca ne ajuta Dumnezeu si pe noi sa ne scoatem macar cheltuielile cu transportul...
Mai este cineva prin zona asta cu stupii ?
Iulian.
IULIANV

Mesajde Adrian Galofteanu » 03 Iun 2012, 20:49

Azi am fost la stupina si am cautat teiul sa vad stadiul. In sat este un tei argintiu matur, inflorit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o Albina pe el .......full! Mai incolo alt tei argintiu mai tanar cu floarea la bob si nu cred ca infloreste intr-o saptamana. Cred ca se va repeta povestea salcamului.......... In padure nu am mai fost pentru ca nu mai am anii cand ma urcam in copaci!

Dimineata albina mergea bine, cred ca a inceput sa dea campul, am zis eu......dar pe dupa masa, conditii de caldura mare si umiditate la fel de mare, albina a venit la furat, deci!!!!!!????????? :( La o familie curgea bine din rama (cred ca aia descoperise teiul), in rest cules de intretinere.

In concluzie.......2012 - ANUL SURPRIZELOR!

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde cristi_vidican » 03 Iun 2012, 22:53

Avram Sorin scrie:Saltare. Daca tot eram la tei . Stie cienva ceva masive in jurul clujului ?

Da, la mine la Hidișel :lol:
Pe bune! E destul de mult tei, nu chiar langa langa mine, cam la 5-10 km spre Baile Felix-1Mai-Betfia, doar ca acel masiv nu e prea renumit la productii de miere.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde catalin_valenii » 04 Iun 2012, 10:06

Stie cineva daca padurile din Prahova au inflorit adica Balta Doamnei si undeva pe la Piatra pe langa brazi mai este una
catalin_valenii

Mesajde vrajitoru alb » 05 Iun 2012, 19:36

Cine se incumeta sa lanseze o prognoza de inflorire a teiului in zona cicurova , topolog?

Bafta la toata lumea si multa miere! :D
vrajitoru alb

Mesajde eucondruz » 05 Iun 2012, 19:53

Teiul alb ,intre 5-10 zile functie de temperaturile din zilele urmatoare,Topologul ceva mai tarziu.
eucondruz

Mesajde paul » 07 Iun 2012, 01:18

paul scrie:Si daca tot m-o suparat ,ii demonstrez ca-mi duc stupii la el la canton si ... mi-i pazeste ! :idea:

:idea: ...Asta-i pohta ce-am pohtit ... :idea:
Rezovat problema ,dus stupii la canton ,schimburi de amabilitati , o bere dupa carca , padurarita mucles ,totul ... fain frumos !!! :lol: Acu ... sa fie vreme .
In timp ce caram stupii pe locatie ma gandeam ce adevar mare a spus colegul nostru leomitica ... "moldovenii ,aceasta natie se aseaza unde vor ei " :lol: Are dreptate ... acolo am vrut ,acolo i-am pus ... chiar daca a trebuit putin sa ma intrebuintez .
Deci ... sa inceapa teiul !!!
paul

Mesajde Adi Hodis » 07 Iun 2012, 05:09

Da ... si apoi aluia-i mai trebuie centrifuga !!! :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde paul » 07 Iun 2012, 19:05

Adi Hodis scrie:Da ... si apoi aluia-i mai trebuie centrifuga !!! :lol:

:lol: :lol: :lol:
Na na na ... m-am dus cu pila beton !!! Nu cred sa faca una ca asta ... Da' mai stii ?
paul

Mesajde CORNEL V. » 07 Iun 2012, 19:25

Paule,acum stai cu morcovul bagat...pana ii vezi acasa :roll: ...vis-a-vis de incredere,am un coleg care are o vorba...citez..."eu nu mai am incredere nici in mine,am vrut sa dau un partz si am facut c..a pe mine" :lol: ...asa ca fii vigilent
CORNEL V.

Mesajde paul » 07 Iun 2012, 19:39

Cornele trebuie sa recunosc ... ceva inima stransa am ! As fi ipocrit sa spun ca nu ... Eu sper sa fie bine ! Daca nu ... iese iures mare si nu cred ca-si permite :oops:
Sambata sunt la ei . Vad ce si cum ... Teiul mai are cel putin o saptamana pana infloreste ,asta in conditii de caldura . Cred ca a inflorit teita pentru ca asta-noape ... mirosea foarte frumos !Si faneata arata bine ... pacat ca au inceput cositul ! Ceva ,ceva o sa iasa daca da Dumnezeu vreme buna !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI